Radola - Radosims.comin foorumi

Kaikkea simsistä, ja paljon muutakin!
Tänään on Su Elo 01, 2021 7:40 am

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Tervetuloa Radolaan!

Näin pääset alkuun: Muista lukea säännöt | Apua, tunnukseni ei toimi! | Ehdota uudistuksia | Löydät Radolan myös Facebookista | Mikä on Radola?

TIEDOTUS:
Ylläpito on foorumin hiljentyneen ilmapiirin vuoksi päättänyt ryhtyä museoimistoimiin, joten poksi sekä kommentointi on asetettu pois päältä. Kiitos ymmärryksestänne!

Kuva


Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: Ti Syys 15, 2015 11:02 pm 
Poissa
Iso Paha Admin
Iso Paha Admin
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 11:42 am
Viestit: 1181
Nämä säännöt koskevat joka ikistä foorumin käyttäjää, myös sinua. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata tuikea Ison Pahan Adminin suorittama puhuttelu, bannivasaralla kumautus (toisin sanoen käyttökielto, jonka pituus riippuu törpöttelystä), ilman jälkiruokaa jättäminen tai vähintään tuikea katse.
Ole siis kunnolla! Ja kunnolla ollaan näin:

1) Jokaisella saa olla vain yksi nimimerkki käytössä.
Useamman kuin yhden tekeminen ja/tai käyttäminen on ehdottomasti kielletty. Mikäli unohdat salasanasi, tunnuksesi, oman pääsi tai muun sen sellaisen, joka vakavasti estää sinua käyttämästä olemassa olevaa tunnustasi tai et jostain muusta syystä johtuen saa tunnusta toimimaan, ota yhteyttä ylläpitoon. Mikäli tunnuksesi on ihan mahdottoman samanlainen kuin jo jonkun toisen olemassaoleva nimimerkki, ota myös yhteyttä ylläpitoon. Mikäli haluat vaihtaa nimimerkkiä, ota yhteyttä ylläpitoon.

2) Asiallinen käytös, aina!
Liikuitpa sitten missä tahansa päin foorumia, muista olla ihmisiksi. Jos käyttäydyt kuin nuijansa kadottanut aivotärähtänyt neandertaali, tämä ei ole sinulle oikea foorumi. Älä siis kilju, karju, huuda, kiroile, ärise, murise, solvaa, parjaa, herjaa, dissaa, tylytä tai muutenkaan käyttäydy kuin ääliö, vaan muista hyvät tavat ja toisten huomioiminen. Ylläpito auttaa tarvittaessa löytämään asiallisen tavan toimia, joten kuuntele, jos asiasta sinulle sanomme.

Tämän otsikon alle napsahtaa myös tiukka huomautus siitä, että itsetuhoinen keskustelu ei kuulu Radolaan. Asiatontahan itsetuhoisuus tai muunlainen mielen pipiys ei ole, mutta meillä ei yksinkertaisesti ole resursseja käsitellä sitä, joten muista, ettei Poksi tai yleinen hölinä ole oikea paikka nuppilääkkeiden puntarointiin tai omasta itsetuhoisuudesta avautumiseen. Pienemmistä elämän kolhuista ja hetkellisistä mielipahoista voi totta kai mainita, mutta mikäli oma tilanne on se, että se vaatii alan ammattilaisten apua, silloin ne tilitykset tähdätään ennenkaikkea heille. Näitä ovat esimerksi verkossa toimiva Heimo -palvelu, Nuorten kriisipiste, Nuorten netti, netin kriisikeskus Tukinetti, Mielenterveysseuran nettisivut ja Nettiturvakoti.

3) Laki on laki
Suomen laki koskee myös tätä foorumia ja sen sisältöä, joten älä tuota tai levitä materiaalia, joka on laissa kielletty, älä kannusta, yllytä tai anna vinkkejä laittomuuksiin ja muutenkaan hölmöile.

4) Älä hötkyile, hoppuile tai tuhri
Tällä tarkoitetaan sitä, että vaikket saisikaan heti paikalla vastausta mieltäsi polttavaan kysymykseen, älä ala karjumaan vastauksen perään. Viesteissäsi kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen sekä sisältöön, äläkä lähettele miljuunaa viestiä peräkanaa samaan keskuteluun - jos haluat täydentää jo kirjoittamaasi viestiä, käytä "Muokkaus" toimintoa.

5) Otsikoi etevästi
Tehdessäsi uutta keskustelua, kiinnitä huomiota otsikkoon. Sen tulee olla selkeä ja kuvaava, kertoen mistä on kyse. Älä siis naputtele otsikoksi vain "Hei apuva!" vaan kerro, mistä on kyse.

6) Pysy aiheessa
Katso aina, mikä kunkin keskustelun aihe on, ja pitäydy siinä. Jos aiheena siis on vaikkapa suosikkisimisi nimi, ei se ole oikea paikka alkaa kysellä, mistä voit ladata ihania hiuksia.

7) Tarkista aina ensin, onko aiheesta jo keskustelua
Ennenkuin luot uuden keskustelun, katso, onko siitä jo olemassa keskustelua. Ei siis tehdä samasta aiheesta useaa eri keskustelua.

8) Tähtää oikealle puolelle
Foorumilla on useita eri osioita, jotka helpottavat keskusteluiden löytämistä, joten tarkista ennen uuden keskustelun aloitusta, että olet oikealla osastolla.

9) Mainostaminen foorumilla on luvanvaraista
Jos siis haluat ostaa, myydä, markkinoida jotain tapahtumaa, palvelua, yritystä tai otusta, kysy aina ensin ylläpidolta lupa tähän.

10) Foorumi-viestiin laitettavien kuvien maksimikoko on 600x800 pikseliä (leveys x korkeus) ja ainoa sallittu muoto on jpg.
Isommat kuvat venyttävät ikävästi foorumia ja vievät turhaan tilaa.
POIKKEUKSENA tähän on chattilaatikko, eli Poksi, jossa suosittelemme pitäytymään tekstin parissa, ja jos on aivan paikko laittaa kuvia, niiden tulee olla pieniä. Tyyliin kokoa tulitikkuaski. Murh.

Ai niin, sananen vielä Poksista. Siellä hölmöilystä voi napsaa poksiporttarit, eli se, että henkilöltä evätään oikeus kirjoittaa Poksiin. Ei siis kannata sikailla sielläkään vaan ottaa onkeensa jos ylläpito huomauttaa käytöksestä.

Avattarien ja allekirjoitusten on niin ikään oltava asiallisia, ja mikäli viimeksi mainittu sisältää linkin foorumin ulkopuolelle, tulee linkin takana olevan materiaalin myös olla asiallista ja päivänvalon kestävää. Huomioithan, että allekirjoituslinkki ei saa olla kovin pitkä, sillä pitkä linkki rikkoo rumasti foorumin mobiilinäkymän. Mikäli kaipaamasi linkki on kovin pitkä (käytännössä piempi kuin Radolan perusosoite), tee siitä siistimpi tekstilinkki.

Lisäys 5.9: Toisen henkilön viestien tai sen osien käyttö allekirjoituksessa on sallittua vain mikäli olet saanut viestin käyttöön luvan viestin kirjoittaneelta henkilöltä.
8.9 lisätty tietoa auttavista tahoista ja isketty selkeyttäviä enttereitä sinne tänne.

Asia ymmärretty? Homma hanskassa? Hanskat tallessa? Pidä hauskaa!

_________________
Whoooooom!


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Syys 18, 2015 12:17 am 
Poissa
Isompi aktiivi
Isompi aktiivi
Avatar

Liittynyt: To Syys 17, 2015 11:46 pm
Viestit: 54
Tyhmä kysyy! Mitenkäs kuvien lisääminen, lisätäänkö kuva ulkoiselta palvelimelta (esim. Picasa) vai ladataanko suoraan tänne? Näyttäisi olevan kommentoinnissa vaihtoehtona lisätä suoraan tiedosto, en uskaltanut kokeilla, hui!

_________________
"Logic will get you from A to Z. Imagination will take you everywhere."
- Albert Einstein


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Syys 18, 2015 11:30 am 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 9:10 pm
Viestit: 598
Paikkakunta: Helsinki
No niin, nämäkin luettu.
Ai muuten, voiskos kuvakohtaan lisätä, että kuvat olis aina jpg:tä koska sitä tarkemmat kuten png:t kestää ainakin mun koneella ikuisuuden ladata auki.
Tuli vain mieleeni.

Muuten sopivan yksinkertaiset ja helppotajuiset ohjeistukset. Kiitos ja kumarrus niistä. :)

_________________
- Even the smallest person can change the course of the future
Caladriel


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Syys 18, 2015 11:36 am 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 6:25 pm
Viestit: 866
Paikkakunta: https://suoturve.net/korpi
Hilbu-täti lisäsi tuon jpg:n! Vanha sääntö, jossa pysymisen katson järekväksi. Samalla laskin kuvien maksimileveyttä, koska leveämmät kuvat näyttävät nyt levittävän teksitpalkkia. Ainakin kuvasäännöt elävät vielä, kun foorumi vähitellen rakentuu.

_________________
Kuva
Olisiko uuden foorumin aika: https://www.domi.fi

Tai Simsistä kiinnostuneille: https://suoturve.net/korpi


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Syys 18, 2015 11:44 am 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 9:10 pm
Viestit: 598
Paikkakunta: Helsinki
Lainaa:
Lainaa:
voiskos kuvakohtaan lisätä, että kuvat olis aina jpg:tä koska sitä tarkemmat kuten png:t kestää ainakin mun koneella ikuisuuden ladata auki.
outoa

minun mielestä ne aukeaa ihan samalla tapaa eikä pitäisi viedä kaistaa paljoakaan, joten pitäisin sääntöä hieman ehkä turhana etenkin koska jpg:n pakkaus on melko näkyvää
En tiedä itsekään, mistä mokoma johtuu, mutta osa png kuvista tulee nopeasti ja osa taas lataa ja lataa. Voihan se kai johtua siitäkin missä niitä kuvia pitää ja mistä uppaa foorumille. Mene ja tiedä.
Tähän oon törmäilly muutamalla foorumilla, mm mybsimsissä ja se ärsyttää, koska välillä ne kuvat lataa ja välillä taas ei tai sitten lataus jää vaillinaiseksi ja kuva on ärsyttävän rakeinen.

Ehkä mun koneen tai netin asetuksissa on sit joku päin prinkkalaa, mene ja tiedä, mutta tällä haavaa ei oo varaa sen enempää parempaan nettiin, kuin uuteen koneeseen ja pitäis vielä potkia itsensä siirtämään kaiken tärkeän tuolta vanhalta koneelta uudelle ja pyytää tuolta mieheltä apuja, että sais tän uuden viriteltyä täytee käyttökuntoon.

_________________
- Even the smallest person can change the course of the future
Caladriel


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Syys 21, 2015 6:06 pm 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 9:04 pm
Viestit: 120
Kysyn nyt suoraan täällä, niin jää muistiinkin! Eli saako kuva olla siis max 600 leveä ja 800 korkea? Vai toisin päin? (:


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Syys 21, 2015 6:08 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 6:25 pm
Viestit: 866
Paikkakunta: https://suoturve.net/korpi
Juuri noin 600 leveä ja vähän korkeampi, ihan foorumin leveysasetuksien takia näin pienet koot. Anteeksi epämääräisyys säännöissä, unohdin pistää nuo:P Kiitos täsmennyksestä conkku!

_________________
Kuva
Olisiko uuden foorumin aika: https://www.domi.fi

Tai Simsistä kiinnostuneille: https://suoturve.net/korpi


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ti Syys 22, 2015 9:11 pm 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 11:57 pm
Viestit: 192
Nyt olen lukenut säännöt ja lupaan noudattaa niitä. :)

_________________
Kaiken takana on mies. 8-)


Ylös
   
ViestiLähetetty: To Joulu 31, 2015 12:49 pm 
Poissa
Iso Paha Admin
Iso Paha Admin
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 11:42 am
Viestit: 1181
Tättärää, sääntöjä on päivitetty kohdasta "2) Asiallinen käytös, aina" koskien ammattiavun piirissä olevia mielenmyllerryksiä. Tähän on päädytty pitkällisen pohdinnan jälkeen, jonka aikana aiheesta konsultoitu aina psykiatrista sairaanhoitajaa kuin auttavan puhelimen ammattilaistakin.
Aivan uusi asia tämä ei ole, koska tästä on jo aikaisemminkin ollut maininta, joka nyt vain on kirjattu ylös entistä selkeäsanaisemmin.
Mikäli tämä uudelleenkirjaus erityisesti ärsyttää, suosittelen tekemään nassuani esittävän tikkataulun ja viskomaan siihen tikkoja, kunnes pahin helpottaa, tai laittamaan aiheesta yksityisviestitse yhteydenottoa allekirjoittaneelle.

_________________
Whoooooom!


Ylös
   
ViestiLähetetty: Su Kesä 12, 2016 9:20 pm 
Poissa
Iso Paha Admin
Iso Paha Admin
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 11:42 am
Viestit: 1181
Ai kauhia kun näitä sääntöpäivityksiä napsuu aivan mahdottomalla tahdilla! Tuorein on se, että allekirjoituksen linkki ei saa olla kovin pitkä, siitä yksinkertaisesta syystä, että pitkä linkki rikkoo mobiiliversion leiskan ylen ikävästi. Mikäli siis tarvitset allekirjotukseesi pitkän linkin joka vie vaikkapa blogiisi tai youtubeesi, taiteile linkki sievästi lyhyeksi tekstilinkiksi, joka käy näin:

[*url=osoitteesi]Tähän teksti, jonka haluat näkyvän[/url*]

Helppoa, eikö vain? Toki jätä omasta allekirjoituksestasi nuo * merkit poijes, ne ovat tässä viestissä vain siksi, että koodi näkyy.

Eli esimerkiksi ei näin: "Muista lukea säännöt! Katso: viewtopic.php?f=45&t=2"

Vaan: "[*url=viewtopic.php?f=45&t=2]Muista lukea säännöt![/url*]

_________________
Whoooooom!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)