Radola - Radosims.comin foorumi

Kaikkea simsistä, ja paljon muutakin!
Tänään on Ti Elo 03, 2021 1:22 pm

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Tervetuloa Radolaan!

Näin pääset alkuun: Muista lukea säännöt | Apua, tunnukseni ei toimi! | Ehdota uudistuksia | Löydät Radolan myös Facebookista | Mikä on Radola?

TIEDOTUS:
Ylläpito on foorumin hiljentyneen ilmapiirin vuoksi päättänyt ryhtyä museoimistoimiin, joten poksi sekä kommentointi on asetettu pois päältä. Kiitos ymmärryksestänne!

Kuva


Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: Ti Marras 28, 2017 8:26 pm 
Poissa
Isompi aktiivi
Isompi aktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 27, 2016 7:18 pm
Viestit: 82
Toivottavasti alue on oikea, valitsin nyt yleisen pulinan kun täältä löytyy tuo latausohjekin. :)

:!: Huom. Toimin vain kääntäjänä, en ole itse toistaiseksi tehnyt vastaavaa omassa pelissä. Tutoriaalin kaikki template-linkit eivät toimi, ja kaupunkikämppä puuttuu kokonaan. Templateja pitäisi kuitenkin löytyä ihan googlettamalla ja esim. Mod The Simsistä (halukkaat voisi vaikka linkata niitä tänne?). Tämä ohje tarjoaa keinon ymmärtää mitä templatet tekevät, millaisia templateja on, miten ne asennetaan ja mitä modeja kannattaa niiden lisäksi hankkia.

Voit ladata templateja oman makusi mukaan, kysy neuvoa jos on jotain epäselvää!

OHJE: Tyhjän naapuruston luonti
Tämä ohje on käännös simgaroopin ohjeesta. Sen avulla voit luoda peliin tyhjiä naapurustoja vailla simejä, eli ilman townieita, NPC-hahmoja ja halutessasi jopa pelin omia valmisperheitä. Tavoitteena on pitää peli puhtaana turhista hahmoista, jotka kuormittavat naapurustoasi ja johtavat lopulta ongelmiin.

Sisällys:
1. Varmuuskopioi pelisi
2. Mitä tarvitset naapurustosi kustomointiin
3. Templatejen asennus
4. Pelin käynnistys

1. Varmuuskopioi pelisi
Varmuuskopion avulla voit palauttaa pelisi ennalleen, mikäli epäonnistut näitä ohjeita seuratessasi. Asennettaessa clean/empty templateja (”puhtaita/tyhjiä malleja”) sorkitaan pelin ydintiedostoja, joten varomattomuus voi pahimmillaan aiheuttaa sen, että peli on asennettava kokonaan uudestaan.
Asiaan:
 • Luo uusi kansio sijaintiin Tiedostot (Windows 7). Anna kansion nimeksi esimerkiksi Naapurustojen varmuuskopiot.
 • Nyt mene Program Filesiin (yleensä (C:) -levyllä) ja etsi kansio EA Games. Täältä löydät listan kansioista, joista jokainen on nimetty omistamiesi lisäosien ja kamasettien mukaan.
 • Avaa peruspelin kansio (The Sims 2).
 • Jatka sijaintiin TSData\Res\UserData\Neighborhoods
Huom. Ultimate Collectionin kohdalla peruspelin TSData löytyy (C:)\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\Double Deluxe\Base
 • Kopioi kansiot N001, N002 ja N003 ja liitä ne alussa luomaasi Naapurustojen varmuuskopiot-kansioon.
.
Toista seuraavat polut ja kopioi talteen alla luetellut kansiot:
TSData/Res/UserData/Neighborhoods ja
TSData/Res/UserData/NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Yliopisto → kopioi ja liitä U001, U002 ja U002 varmuuskopiokansioosi
 • The Sims 2 Yöelämää → kopioi ja liitä N001 varmuuskopiokansioosi
 • The Sims 2 Kauppa auki → kopioi ja liitä B001 --
 • The Sims 2 Lemmikit → kopioi ja liitä P001 --
 • The Sims 2 Vuodenajat → kopioi ja liitä G001 ja G002 --
 • The Sims 2 Matkoilla → kopioi ja liitä V001, A001, M001 ja T001 --
 • The Sims 2 Vapaa-aika → kopioi ja liitä F001 ja F002
Ohjeessa ei mainita Kaupunkikämppää, mutta vastaavat kansiot olisivat E001 ja E002.

ULTIMATE COLLECTION: Kansiot kopioidaan talteen kuten yllä mainittiin, mutta ne löytyvät (C:)\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\(lisäosan kansio), alla lista mitkä kansiot kopioit ja mistä:
 • The Sims 2 Yliopisto → U001, U002 ja U003 sijainnista University Life\EP1\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Yöelämää → D001 sijainnista Double Deluxe\EP2\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Kauppa auki → B001 sijainnista Best of Business\EP3\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Lemmikit → P001 sijainnista Fun With Pets\EP4\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Vuodenajat → G001 sijainnista Seasons\TSData\Res\Userdata\Neighborhoods
  JA G002 sijainnista Seasons\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Matkoilla → V001, A001, M001 ja T001 sijainnista Bon Voyage\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Vapaa-aika → F001 sijainnista Free Time\TSData\Res\Userdata\Neighborhoods
  JA F002 sijainnista Free Time\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
Kaupunkikämpän vastaavat olisivat E001 sijainnista Apartment Life\TSData\Res\Userdata\Neighborhoods
JA E002 sijainnista Apartment Life\TSData\Res\NeighborhoodTemplate

Kopiointi valmista?
 • Avaa Tiedostot ja luo uusi kansio nimeltä Nykyiset naapurustot
 • Palaa Tiedostoihin ja etsi EA Games -kansio. Tämä ei ole sama EA Games kuin aiemmin mainittu Program Filesissa sijaitseva. Tänne menevät netistä lataamasi sisältö, musiikki ja simit.
 • Etsi Neighborhoods-kansio. Täältä löydät kansiot niille naapurustoille, joilla olet pelannut. Muista että tämän ohjeen avulla tekemäsi muutokset EIVÄT vaikuta jo-olemassa oleviin naapurustoihin, (paitsi jos et ole lisännyt vielä Stadia, yliopistoa, lomakohdetta tai Siniperän kaltaista aluetta naapurustoon).
 • Kopioi ja liitä Neighborhoodin sisältämät kansiot juuri luomaasi Nykyiset naapurustot -kansioon.
 • Jos aiot aloittaa pelisi alusta, tyhjennä Neighborhoods-kansion sisältö. Valmisnaapurustojen kohdalla muista, että N001 on Kauniala, N002 on Outolaakso, N003 Veronala, G001 Leutolaakso ja F001 Puuhalan laakso. Muut kansionnimet peli lukee pelaajan itse luomiksi naapurustoiksi.
 • Jos et aio aloittaa peliäsi alusta, älä koske kansioihin. Tällöin peli ei luo uusia simeistä tyhjiä valmisnaapurustoja, mutta jos luot itse uuden naapuruston, se tulee olemaan tyhjä.
.
2. Mitä tarvitset naapurustosi kustomointiin
 • Ohjelman jolla voit purkaa .7-zip-, .rar- ja .zip-tiedostoja.
Esim. WinRAR tai 7-Zip.
 • Modeja
Clean ja empty templatejen etuna on, että pelitiedostosi pysyvät puhtaina turhista hahmotiedostoista. Jos naapurustossasi on suuri määrä hahmoja (pelatut, towniet, NPC:t…), lakkaa naapurustosi suurella todennäköisyydellä toimimasta ajan myötä.
Naapurustoihin liitettävät alueet lisäävät paljon hahmotiedostoja naapurustoihisi. Lisäksi esim. Vuodenajat ja Matkoilla lisäävät vielä oman joukon hahmojaan (puutarhakerho, turistit), tällöin puhutaan "stealth" naapurustoista.

Hyvä tapa kontrolloida hahmojen kokonaismäärää uudessa naapurustossasi on asentaa seuraavat modit More Awesome Than You:sta (http://www.moreawesomethanyou.com/samples/ts2/):
 1. Notownieregen – estää peliä luomasta uusia townieita. Jos haluat omia townieitasi (luomalla CASissa ja lisäämällä ne teleporterilla), sinun on pidettävä tämä mod aina Downloads-kansiossasi (ennen kuin luot ja lataat naapurustosi ensimmäistä kertaa ja myös sen jälkeen). ”Minä [simgaroop] yleensä annan pelini luoda uusia satunnaisia townieita itsekseen ja lisään tämän hackin muutaman pelisession jälkeen pysäyttääkseni ’townieiden tuoton’”
 2. Antiredundacy – estää peliäsi luomasta tarpeettomia NPC-hahmoja (sisäkköjä, baarimikkoja, postinjakajia jne.). Oletuksena peli luo kolme kutakin NPC:tä, tuloksena on joukko NPC-hahmoja joihin et välttämättä ikinä törmää. Tämä hack antaa pelin luoda vain yhden kutakin NPC:tä kerrallaan.
 3. No Stray Respawn – Vain jos omistat Lemmikit, hack estää peliäsi luomasta kodittomia ja muita satunnaisia lemmikkejä.
 4. No SS Respawn – Vain jos omistat Yliopiston. Peli ei luo uusia salaseuralaisia, vaan luo salaseuralaisia olemassa olevista opiskelijoista.
 5. No Dormie Respawn – Vain jos omistat Yliopiston. Estää uusien opiskelijoiden luonnin. Hyödyllinen vain jos haluat itse luoda opiskelijasimejä yliopistonaapurustoon.
 6. Tarvitset teleporterin, jos haluat luoda omia townieita CASissa. Lataa Simlogicalin teleporteri täältä.
.
 • Genetiikkaan liittyvät ladatut ja korvaavat
Korvaavilla kasvoilla, silmillä, ihoilla yms. voit kaunistaa pelin luomia townieita.
Simgaroopin tutoriaali mainitsee Zarkanin tutoriaalin, josta kuulemma löytyy kauniisiin townieihin vinkkejä (vaatii kirjautumisen).
Lisäksi hän mainitsee DJS Simsin Wardrope Wranglerin, jolla voi käsittääkseni saada pelin käyttämään ei-korvaavia silmiä, ihoja ja vaatteita, pelin luodessa uusia townieita.
:!: Lisää kaikki haluamasi korvaavat ja modit Downloads-kansioosi ENNEN uuden naapuruston luomista ja avaamista ensimmäistä kertaa!
.
 • Clean tai empty templatet
Viimeinkin asiaan. Nyt on ladattava uudet templatet.
Niitä on kahdenlaisia:

Clean Templates: Nämä sisältävät valmisperheet, mutta poistavat towniet ja NPC:t. Nämä templatet sisältävät naapurustotiedoston (nimeltään esim. ”N001_Neighborhood”) ja kansion josta löytyvät valmisperheet.
Empty Templates: Nämä hankkiutuvat eroon KAIKISTA hahmotiedostoista, eli luodessasi uusia naapurustoja ja lisälueita (kuten stadi ja yliopisto), ovat ne täysin vailla simejä. Nämä templatet sisältävät vain naapurustotiedoston (esim. "N001_Neighborhood")

Valitse haluamasi templatet asentamiesi lisäosien ja oman makusi mukaan.
Simgaroop on ystävällisesti koonnut pienen ohjeistuksen mitä juuri sinun kannattaisi valita. Valitse itseäsi kuvaava pelityyli ja lataa templatet sen mukaan.

Miten tykkään pelata Sims 2:sta?
 1. Tykkään valmisnaapurustoista ja niiden pelattavista hahmoista ja oletustownieista/opiskelijoista. Minua ei harmita törmätä Meri Bromaniin ja Benjamin Lohelaan joka naapurustossani. Ikävöisin heitä jos he katoaisivat.
  • Jos pelaat näin, voit hyvin vain sulkea tämän ohjeen ja jatkaa pelaamistasi vanhaan malliin.
  .
 2. Tykkään valmisnaapurustoista, niiden pelattavista hahmoista ja oletustownieista/turisteista/stadilaisista, mutta tykkäisin jos omissa naapurustoissani olisi eri towniet kuin Kyösti ja Gullik
  Tarvitset seuraavat clean templatet:
  • Kauniala (N001): [Linkki ei toimi] (by Sysa, asenna vain N001-kansio)
  • Stadi (Yöelämää) * (D001): [Linkki ei toimi]
  • Siniperä, (Kauppa auki) (B001): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Lemmikit (P001): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Vuodenajat (G002): [Linkki ei toimi] (by Sysa)
  • Matkoilla (V001): http://modthesims2.com/showthread.php?t=249166 (by IamTheRad, asenna Maxis Only -versio säilyttääksesi Reissuset)
  Ja empty templaten:
  • Vapaa-ajan ”stealth neighborhood”:ille. Tälle lisäosalle ei ole vielä (lue: ei ollut ohjeen kirjoittamisen aikana) clean templatea, joten menetät perhevarastosta Vapaa-ajan valmisperheet.
  Et tarvitse templateja Outolaaksolle, Veronalalle, yliopistoille, Siniperälle, matkakohteille ja Puuhalan laaksolle.

  * Stadin kohdalla et voi säilyttää oletusstadilaisia valmisnaapurustoissa jos asennat clean templaten.
  Tälle ongelmalle on ratkaisuja:
  1. Jos pelin omat stadilaiset eivät haittaa sinua omissa naapurustoissasi, jätä template kokonaan lataamatta.
  2. Ennen templaten asentamista mene Naapurustojen varmuuskopiot -kansioosi ja kopioi N001, N002, N003, (G001 ja F001) -kansiot. Mene sitten Tiedostot/EA Games/Neighborhoods ja liitä kansiot sinne. Varmista ettei sinulla ole vanhempia naapurustoja samoilla nimillä, muuten ne korvautuvat. Käynnistä sitten peli ja lisää Stadi jokaiseen valmisnaapurustoon, jolloin peli luo oletusstadilaiset. Lopeta peli, ja nyt voit asentaa stadin clean templaten.
  .
 3. Rakastan valmisnaapurustoja ja niiden pelattavia hahmoja, mutta olen kyllästynyt vanhoihin townieihin/stadilaisiin/opiskelijoihin/turisteihin. Haluaisin myös omiin naapurustoihini uusia townieita.
  Tarvitset seuraavat clean templatet:
  • Kauniala (N001)
  • Outolaakso (N002)
  • Veronala (N003): [Linkki ei toimi] (by Sysa, sis. kolme ensimmäistä valmisnaapurustoa).
  • Stadi (Yöelämää) (D001): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Siniperä (Kauppa-auki) (B001): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Yliopistot (Yliopisto) (U001, U002, U003): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Leutolaakso (Vuodenajat) (G001): [Linkki ei toimi] (by Sysa)
  • Lemmikit (P001): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Vuodenajat (G002):[Linkki ei toimi] (by Sysa)
  • Matkoilla (V001): http://modthesims2.com/showthread.php?t=249166 (by IamTheRad, asenna Maxis Only -versio säilyttääksesi Reissuset)
  Ja empty templatet: :!: Puuhalan laaksolle (F001) ei ole vielä (lue: tämän ohjeen kirjoituksen aikaan) clean templatea, joten sinun on yhä pelattava valmistownieilla tässä naapurustossa.
  :!: Matkakohteille (A001, T001, M001) ei ole clean templateja. Näille ei kuitenkaan kuulemma sellaisia tarvitse, sillä ne sisältävät vain paikalliset asukkaat (ne, jotka opettavat tervehdykset yms.) ja NPC:t.
  .
 4. VIHAAN valmisperheitä ja -townieita, mutta haluaisin aloittaa pelaamaan haastetta yhdessä valmisnaapurustoista, uusilla townieilla/stadilaisilla/kodittomilla eläimillä/turisteilla/jne. Haluaisin myös lisätä valmiit Stadin, yliopistot ja Siniperän ilman valmisperheitä. Haluan myös omille naapurustoilleni uudet towniet.
  Tarvitset empty templatet: :!: Puuhalan laaksolle (F001) ei ole vielä (lue: tämän ohjeen kirjoituksen aikaan) clean templatea, joten sinun on yhä pelattava valmistownieilla tässä naapurustossa (paitsi perhevaraston perheillä). Mitkään näistä hahmoista eivät tule kuitenkaan ilmaantumaan muihin naapurustoihisi.
  .
 5. Valmisnaapurustot eivät kiinnosta, joten poistin ne aloittaessani puhtaalta pöydältä. Pelaan vain täysin omatekoisilla naapurustoilla ilman valmiita townieita/stadilaisia/turisteja/opiskelijoita jne. Enkä aio pelata Kaunialallakaan.
  Tarvitset empty templatet: Tarvitset myös Argonin VERY empty templaten omille (custom) naapurustoille. Se korvaa pelissäsi Kaunialan (ja korjaa joitakin bugeja).
  Huomioi että tämä template estää peliä luomasta Kaunialaa (paitsi jos lisäät sen itse takaisin), eli älä unohda varmuuskopioida Kauniala-kansiotasi (N001) ennen templaten asennusta!
  :!: Jos et pelaa valmisnaapurustoilla (voit poistaa ne), et tarvitse empty/clean templateja niille. Muussa tapauksessa voit asentaa haluamasi templatet, mutta pidä mielessä ettet voi pelata Kaunialalla (paitsi jos varmuuskopiosi on sijoitettu Neighborhoods-kansioon), ja lisäksi valmisnaapurustoissa ei ole pelin omia townieita.
.
3. Templatejen asennus
Nyt kun modit ja korvaavat ovat Downloads-kansiossa ja kaikki on varmuuskopioitu, voit aloittaa templatejen asennuksen.
 • Etsi Program Files -kansiosi (yleensä (C:)-levyllä) ja etsi EA Games -kansio
 • EA Gamesin sisältä löydät kansion jokaiselle asentamallesi lisäosalle/kamasetille.
 • Avaa peruspelin kansio The Sims 2
 • Mene sijaintiin TSData\Res\UserData\Neighborhoods
  Huom. Ultimate Collectionin kohdalla (C:)\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\Double Deluxe\Base\TSData\Res\UserData\Neighborhoods
 • Avaa ”N001” (Kauniala)
  • Jos latasit clean templaten, poista Characters-kansion sisältö. Sitten korvaa N001_Neighborhood -tiedosto juuri lataamallasi tiedostolla. Lopuksi kopioi ja liitä hahmotiedostot (character files) lataamastasi clean templatesta Characters-kansioon (jonka juuri tyhjensit).
  • Jos latasit empty templaten, tyhjennä Characters-kansio ja korvaa N001_Neighborhood -tiedosto juuri lataamallasi tiedostolla.
  • Jos latasit Argonin VERY empty templaten, poista koko “N001”-kansio ja liitä juuri lataamasi uusi “N001”-kansio sen tilalle.
 • Toista sama kansioiden “N002” and “N003” kohdalla (jos latasit niille templatet).
.
Toista sama (lähtien polusta Lisäosan kansio\TSData\Res\UserData\Neighborhoods) myös niiden naapurustojen/stealth naapurustojen kohdalla, joihin templatet latasit:
 • The Sims 2 Yliopisto (U001, U002 and U003).
 • The Sims 2 Yöelämää (N001)
 • The Sims 2 Kauppa auki (B001)
 • The Sims 2 Lemmikit (P001)
 • The Sims 2 Vuodenajat (G001 ja G002)
 • The Sims 2 Matkoilla (V001, A001, M001 ja T001)
 • The Sims 2 Vapaa-aika (F002)
Kaupunkikämpän vastaavat E001 ja E002.

Ja jos omistat Ultimate Collectionin:
(C:)\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\(lisäosan kansio)
 • The Sims 2 Yliopisto → U001, U002 ja U003 sijainnissa University Life\EP1\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Yöelämää → D001 sijainnissa Double Deluxe\EP2\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Kauppa auki → B001 sijainnissa Best of Business\EP3\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Lemmikit → P001 sijainnissa Fun With Pets\EP4\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Vuodenajat → G001 sijainnissa Seasons\TSData\Res\Userdata\Neighborhoods
  JA G002 sijainnissa Seasons\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Matkoilla → V001, A001, M001 ja T001 sijainnissa Bon Voyage\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
 • The Sims 2 Vapaa-aika → F001 sijainnissa Free Time\TSData\Res\Userdata\Neighborhoods
  JA F002 sijainnissa Free Time\TSData\Res\NeighborhoodTemplate
Kaupunkikämpän vastaavat olisivat E001 sijainnissa Apartment Life\TSData\Res\Userdata\Neighborhoods
JA E002 sijainnissa Apartment Life\TSData\Res\NeighborhoodTemplate


:!: Muista: Jos asennat CLEAN templateja, sinun on poistettava Characters-kansion sisältö ja lisättävä sinne uudet tiedostot. Lisäksi korvaat naapuruston template-tiedoston (eli esim. N001_Neighborhood).
:!: Jos asennat EMPTY templateja, sinun on poistettava tiedostot Characters-kansiosta (ja jätettävä ne tyhjiksi) ja korvattava naapuruston template-tiedoston (eli esim. N001_Neighborhood).

4. Pelin käynnistys
 • Käynnistä pelisi ja luo uusi naapurusto. Lisää Stadi, matkakohteet jne.
 • Mene Tiedostot\EA Games\Neighborhoods\Juuri luomasi naapuruston kansio (yleensä N004 jos se on ensimmäisesi)
 • Avaa Characters-kansio
 • Jos asensit VAIN empty templateja, kansion pitäisi olla tyhjä (paitsi jos et ladannut modia notownieregen, jolloin sieltä löytyisi yksi tiedosto)
 • Jos latasit clean templateja, muutama hahmotiedosto pitäisi löytyä (pelattavat hahmot). Lisäksi sinun pitäisi pystyä pelaamaan näillä talouksilla pelissä.
Kaikki ok? Nyt on aika luoda uudet towniet/NPC:t/stadilaiset/jne.
MATYsta löytyy Berneyn tutoriaali aiheesta, seuraa ohjeita kohdasta 4 eteenpäin.

/Muokattu tekstin selkeyttä


Viimeksi muokannut Arctos, Pe Tammi 05, 2018 11:00 pm. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Ylös
   
ViestiLähetetty: To Marras 30, 2017 1:07 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 6:51 pm
Viestit: 433
Kiitos vaivannäöstä, oikein pätevä käännös! Mulla on koneellani nuo templatet. Periaatteessa voisin laittaa ne yhteen zippiin ja laittaa latauslinkin tähän, mutta se varmastikin rikkoo foorumin sääntöjä. Joten yritän muistella mistä latasin ne peliini ja tuon linkin tähän, mikäli muistini palautuu :)

Muoks. Kävi niin hyvin, että löysin koneeltani muistion, johon olin laittanut itselleni muistiin tyhjän naapuruston luomiseen liittyviä linkkejä :D Listan perusteella olen ladannut templatet täältä ja täältä

Olin laittanut myös muistiin tällaisen linkin, jos ei ole innostusta rakentaa uutta naapurustoa alusta asti itse, tässä kattava lista valmiita naapurustoja.

Nuo naapurustot ovat siis valmiiksi tyhjiä (eli ei simejä), mutta ennen kuin alkaa noilla pelaamaan, kannattaa joka tapauksessa ensin asentaa peliin nuo clean/empty templatet, sillä muuten peli luo näihinkin ne vakio Maxis towniet.

Ja jos haluaa, ettei pelissä näy enää koskaan yhtään Maxis naamaa, kannattaa ladata peliin korvaavat valmiskasvot. Hyvä lista löytyy täältä . Korvaavat valmiskasvot eivät muuta pelissä jo olevien townieiden ulkonäköä, mutta peli käyttää niitä luodessaan uusia townieita.

_________________
Simcat's Simblr &
LC Myrskyluoto -
Osa 7.4 21.1.2019


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Joulu 22, 2017 9:06 pm 
Poissa
Isompi aktiivi
Isompi aktiivi

Liittynyt: Ma Loka 12, 2015 2:26 am
Viestit: 94
Tarlian siistityt naapurustot ovat myös varsin suosittuja, ja niistä on saatavilla sekä päänaapurusto- että ostoalueversiot. Näissä tulevat siis simit townieita lukuunottamatta mukana! Hieman alkuperäisestä jatkettu mutta puhdas versio Kaunialasta täällä.

Huom! Toisin kuin Simagroop ohjeessaan väittää, myös ei-Ultimate-peleissä osa korvattavista naapurustopohjista - nk. stealth hoodit - löytyvät osoitteesta TSData>Res>NeighbourhoodTemplate, ei suinkaan UserData>Neighbourhoods-kansiosta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Joulu 25, 2017 11:58 am 
Poissa
Isompi aktiivi
Isompi aktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 27, 2016 7:18 pm
Viestit: 82
Kiitos linkeistä adelaide! Ja voi ei tuon kansioiden sijainnin kanssa :/ Itsellä on Ultimate joten en kykene tarkistamaan mistä mikäkin sitten löytyisi, lisäsin kuitenkin huomion ohjeeseen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ke Tammi 03, 2018 11:45 pm 
Poissa
Isompi aktiivi
Isompi aktiivi

Liittynyt: Ma Loka 12, 2015 2:26 am
Viestit: 94
Jawusan ketjussa (simcatin toinen linkki) on stealth hoodien asennuskansiot kirjoitettu auki sekä UC:n että epä-Ultimate-pelin osalta, Tarlian postauksessa taas selitetään juurta jaksain kaikki, vaikkakin vain jälkimmäisen kokoonpanon kannalta. Olen liian laiska kopioidakseni ko. polkuja tänne, mutta uskoisin, että virheille ei juuri jää tilaa, kunhan liittää tiedostot sinne mistä (varmuuskopioitu) alkuperäinenkin on lähtöisin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Tammi 05, 2018 10:54 pm 
Poissa
Isompi aktiivi
Isompi aktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 27, 2016 7:18 pm
Viestit: 82
^No niinpä näkyykin olevan :) Onneksi kansiot löytyvät myös ihan haulla, kunhan vaan rajaa hakualuetta Program Filesin EA Gamesiin ensin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Marras 02, 2018 10:00 pm 
Poissa
Lumihiutale
Lumihiutale
Avatar

Liittynyt: Ma Loka 26, 2015 8:40 am
Viestit: 250
Lainaa:
Miten tykkään pelata Sims 2:sta?
 1. Tykkään valmisnaapurustoista ja niiden pelattavista hahmoista ja oletustownieista/opiskelijoista. Minua ei harmita törmätä Meri Bromaniin ja Benjamin Lohelaan joka naapurustossani. Ikävöisin heitä jos he katoaisivat.
  • Jos pelaat näin, voit hyvin vain sulkea tämän ohjeen ja jatkaa pelaamistasi vanhaan malliin.
  .
 2. Tykkään valmisnaapurustoista, niiden pelattavista hahmoista ja oletustownieista/turisteista/stadilaisista, mutta tykkäisin jos omissa naapurustoissani olisi eri towniet kuin Kyösti ja Gullik
  Tarvitset seuraavat clean templatet:
  • Kauniala (N001): [Linkki ei toimi] (by Sysa, asenna vain N001-kansio)
  • Stadi (Yöelämää) * (D001): [Linkki ei toimi]
  • Siniperä, (Kauppa auki) (B001): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Lemmikit (P001): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Vuodenajat (G002): [Linkki ei toimi] (by Sysa)
  • Matkoilla (V001): http://modthesims2.com/showthread.php?t=249166 (by IamTheRad, asenna Maxis Only -versio säilyttääksesi Reissuset)
  Ja empty templaten:
  • Vapaa-ajan ”stealth neighborhood”:ille. Tälle lisäosalle ei ole vielä (lue: ei ollut ohjeen kirjoittamisen aikana) clean templatea, joten menetät perhevarastosta Vapaa-ajan valmisperheet.
  Et tarvitse templateja Outolaaksolle, Veronalalle, yliopistoille, Siniperälle, matkakohteille ja Puuhalan laaksolle.

  * Stadin kohdalla et voi säilyttää oletusstadilaisia valmisnaapurustoissa jos asennat clean templaten.
  Tälle ongelmalle on ratkaisuja:
  1. Jos pelin omat stadilaiset eivät haittaa sinua omissa naapurustoissasi, jätä template kokonaan lataamatta.
  2. Ennen templaten asentamista mene Naapurustojen varmuuskopiot -kansioosi ja kopioi N001, N002, N003, (G001 ja F001) -kansiot. Mene sitten Tiedostot/EA Games/Neighborhoods ja liitä kansiot sinne. Varmista ettei sinulla ole vanhempia naapurustoja samoilla nimillä, muuten ne korvautuvat. Käynnistä sitten peli ja lisää Stadi jokaiseen valmisnaapurustoon, jolloin peli luo oletusstadilaiset. Lopeta peli, ja nyt voit asentaa stadin clean templaten.
  .
 3. Rakastan valmisnaapurustoja ja niiden pelattavia hahmoja, mutta olen kyllästynyt vanhoihin townieihin/stadilaisiin/opiskelijoihin/turisteihin. Haluaisin myös omiin naapurustoihini uusia townieita.
  Tarvitset seuraavat clean templatet:
  • Kauniala (N001)
  • Outolaakso (N002)
  • Veronala (N003): [Linkki ei toimi] (by Sysa, sis. kolme ensimmäistä valmisnaapurustoa).
  • Stadi (Yöelämää) (D001): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Siniperä (Kauppa-auki) (B001): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Yliopistot (Yliopisto) (U001, U002, U003): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Leutolaakso (Vuodenajat) (G001): [Linkki ei toimi] (by Sysa)
  • Lemmikit (P001): [Linkki ei toimi] (by SaraMK)
  • Vuodenajat (G002):[Linkki ei toimi] (by Sysa)
  • Matkoilla (V001): http://modthesims2.com/showthread.php?t=249166 (by IamTheRad, asenna Maxis Only -versio säilyttääksesi Reissuset)
  Ja empty templatet: :!: Puuhalan laaksolle (F001) ei ole vielä (lue: tämän ohjeen kirjoituksen aikaan) clean templatea, joten sinun on yhä pelattava valmistownieilla tässä naapurustossa.
  :!: Matkakohteille (A001, T001, M001) ei ole clean templateja. Näille ei kuitenkaan kuulemma sellaisia tarvitse, sillä ne sisältävät vain paikalliset asukkaat (ne, jotka opettavat tervehdykset yms.) ja NPC:t.
  .
 4. VIHAAN valmisperheitä ja -townieita, mutta haluaisin aloittaa pelaamaan haastetta yhdessä valmisnaapurustoista, uusilla townieilla/stadilaisilla/kodittomilla eläimillä/turisteilla/jne. Haluaisin myös lisätä valmiit Stadin, yliopistot ja Siniperän ilman valmisperheitä. Haluan myös omille naapurustoilleni uudet towniet.
  Tarvitset empty templatet: :!: Puuhalan laaksolle (F001) ei ole vielä (lue: tämän ohjeen kirjoituksen aikaan) clean templatea, joten sinun on yhä pelattava valmistownieilla tässä naapurustossa (paitsi perhevaraston perheillä). Mitkään näistä hahmoista eivät tule kuitenkaan ilmaantumaan muihin naapurustoihisi.
  .
 5. Valmisnaapurustot eivät kiinnosta, joten poistin ne aloittaessani puhtaalta pöydältä. Pelaan vain täysin omatekoisilla naapurustoilla ilman valmiita townieita/stadilaisia/turisteja/opiskelijoita jne. Enkä aio pelata Kaunialallakaan.
  Tarvitset empty templatet:
En ole varma, mitä milläkin tavoin tyhjentää naapuruston joten kysyisin, että jos haluan että tyhjennän vain omista naapurustoista valmissimit ja kaikki valmisnaapurustot jäävät koskemattomiksi, niin mitä teen silloin :) ?

Vaihtoehtoja oli niin monta, mutta löysinkin sen :roll: ...

Ja kun teen tämän ilman yhtäkään lisäosaa (Lisään ne ajan yksitellen myöhemmin ns. saadakseni "Wow! Uutta!"-tunteen X) ), joten miten silloin jo valmiilla omalla naapurustolla :) ?

Huomasin, ettei naapuristooni ole yhtään uutta aikuis Townieta tai Downtown townieta :/ . Ainoat aikuiset ovat NPC:itä ja 4-5 teiniä (+Puutarhakerhon jäsenet, jotka ovat jostain syystä alkuperäistä ja jostain syystä kaikilla on klooni ':D )... Miten saan sinne uusia townieita ilman, että minun täytyy luoda kymmeniä omia :/ ?


Ylös
   
ViestiLähetetty: Su Joulu 02, 2018 12:27 pm 
Poissa
Isompi aktiivi
Isompi aktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 27, 2016 7:18 pm
Viestit: 82
Lainaa:
Ja kun teen tämän ilman yhtäkään lisäosaa (Lisään ne ajan yksitellen myöhemmin ns. saadakseni "Wow! Uutta!"-tunteen X) ), joten miten silloin jo valmiilla omalla naapurustolla :) ?

Huomasin, ettei naapuristooni ole yhtään uutta aikuis Townieta tai Downtown townieta :/ . Ainoat aikuiset ovat NPC:itä ja 4-5 teiniä (+Puutarhakerhon jäsenet, jotka ovat jostain syystä alkuperäistä ja jostain syystä kaikilla on klooni ':D )... Miten saan sinne uusia townieita ilman, että minun täytyy luoda kymmeniä omia :/ ?
Jo luotuun naapurustoon eivät muutokset siis tule, eli jos alat vasta jälkikäteen sorkkimaan templatejen kanssa niin se ei vaikuta, vaan sinun on luotava uusi naapurusto. En ole varma voitko tehdä esim. niin, että aasennat vaikka yöelämään ja ennen kuin lisäät naapurustoosi stadin niin hankitkin templaten.

Latasitko sattumalta notownieregenin? Jos laitat sen heti Downloads-kansioon, peli ei luo townieita. Ota modi pois ja lisää vasta muutaman pelikerran jälkeen, jolloin voit pysäyttää ylimääräisten townieiden tuoton.


Ylös
   
ViestiLähetetty: To Joulu 06, 2018 4:46 pm 
Poissa
Lumihiutale
Lumihiutale
Avatar

Liittynyt: Ma Loka 26, 2015 8:40 am
Viestit: 250
Lainaa:
Lainaa:
Ja kun teen tämän ilman yhtäkään lisäosaa (Lisään ne ajan yksitellen myöhemmin ns. saadakseni "Wow! Uutta!"-tunteen X) ), joten miten silloin jo valmiilla omalla naapurustolla :) ?

Huomasin, ettei naapuristooni ole yhtään uutta aikuis Townieta tai Downtown townieta :/ . Ainoat aikuiset ovat NPC:itä ja 4-5 teiniä (+Puutarhakerhon jäsenet, jotka ovat jostain syystä alkuperäistä ja jostain syystä kaikilla on klooni ':D )... Miten saan sinne uusia townieita ilman, että minun täytyy luoda kymmeniä omia :/ ?
Jo luotuun naapurustoon eivät muutokset siis tule, eli jos alat vasta jälkikäteen sorkkimaan templatejen kanssa niin se ei vaikuta, vaan sinun on luotava uusi naapurusto. En ole varma voitko tehdä esim. niin, että aasennat vaikka yöelämään ja ennen kuin lisäät naapurustoosi stadin niin hankitkin templaten.

Latasitko sattumalta notownieregenin? Jos laitat sen heti Downloads-kansioon, peli ei luo townieita. Ota modi pois ja lisää vasta muutaman pelikerran jälkeen, jolloin voit pysäyttää ylimääräisten townieiden tuoton.
Huomasin, että Clean-jutut kyllä toimi, vaikka asensin joka lisäosan jälkikäteen :) . Ainut ongelma oli tosin kaikkien valmis Opiskelija-townien ja Kaupunkikämppän mukana tulleiden townien kanssa :/ . Peli kyllä loi kaikille opiskelija-townieille täysin generoidut nimet, mutta niiden vaatetus ja kasvojen piirteet olivat Default, jopa vaikka latasin uudet CAS-valmiskasvot :/ . Kaupunkikämpän mukana tulleet towniet tosin oli täysin Default, sillä niiden kasvon piirteiden ja vaatetuksen lisäksi, niiden nimet ja todennäköisesti luonne ovat täysin alkuperäisijä. Onneksi kaikki muut, kuten Kahvilatyöntekijät, salaseura-jäsenet, päänoidat ja muut NPC:eet olivat täysin generoitu tyhjästä :) . Myös harmillisesti laitoin Vuodenaikojen Clean:nin laitoin vähän väärin epähuomiossa ja silloin näköjään se loi siihenkin default puutarhakerhon jäsenet, vieläpä tuplana ':) ... Tein "vähän" omin päin ja lisäosan lisäämisen jälkeen menin peliin lisäämään sen lisäosan lisänaapuruston, kuten Stadin, Siniperän ja Yliopistot valmis naapurustoihin, lopetin pelin, siirsin valmisnaapurustot Varmuuskopio-kansioon, siirsin Clean-jutut Tiedostot-kansiossa olevaan Neighborhood-kansioon, käynnistin pelin, menin omaan tekemään naapurustoon ja kaikki oli niin kuin pitääkin (paitsi Vuodenajat-lisäosan kanssa, se oli jopa eka lisäri, joten tavallaan en ihmettele X) ...), eli tyhjänä =) . Niiden kanssa, missä ei tule fyysistä lisänaapuruston onnistui samalla tavalla, paitsi että riitti vain se että menin vain naapuruston sisälle ja pois :) .

En ollut ladannut notownieregenia :/ ... Se vain loi pari teini-townieta peruspelistä ja loput ovat joko NPC:itä tai tullet muista lisäosista :/ .


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)