Niksit

Pelaamista helpottavia niksejä.
Onnellisuuspisteitä helpommin
Käytännössä kaikki simit nauttivat uuden taidon oppimisesta. Kannattaa siis kannustaa simiä kartuttamaan niistä yhtä tai useampaa, sillä lähes aina simit unelmoivat uusista taitopisteistä. Niiden saaminen toki vie aikaa, mutta esimerkiksi maalaaminen ja logiikka kasvattavat samalla hupia!

Kuinka muuttua muumioksi (Maailmanmatkaaja)
Simisi voi muuttua muumioksi nukkumalla Kuninkaan kirotussa sargofagissa. Sellaisen saat löytämällä viisi sargofagin palasta Egyptistä ja kokoamalla itsellesi ihka oman muumioitumisarkun. On tuurista kiinni, kumman sargofagin saat aikaiseksi. Jos halaut perua muumioksi muuttumisen, vietä yö Kuninkaan siunatussa sargofagissa. Muista, ettei pikavisiitti sargofagin sisuksiin riitä, vaan simisi on uinailtava siellä useampi tunti.

Oikotie onneen!
Näppärä niksi onnellisuuspisteiden kartuttamiseen on varustaa simin koti puuhaa tarjoavilla kapistuksilla, kuten tikkatauluilla, shakkipöydällä ja muilla vinkeillä vermeillä, joita simit voivat käyttää. Lähes kaikille simeille alkaa ennemmin tai myöhemmin tulla toiveita kuten ”Heitä tikkaa” tai ”Harjoittele shakinpeluuta”, joista jokainen on sangen helppo täyttää.
Nopeuta oppimista
Pelissä on useita keinoja nopeuttaa taitojen oppimista, vaikkei varsinaista, kaikenkattavaa koodia olekkaan. Simit lukevat kirjat kirjastossan nopeammin, kuin kotona, hyväntuulinen simi oppii nopeammin ja myös useat luonteenpiirteet nopeuttavat tietyn taidon oppimista. Silti lyömätön keino on ostaa onnellisuuspisteillä 15 000 maksava palkinto, joka nopeuttaa oppimista, sekä kerryttää yhdelle talouden simille logiikka täyteen. Tämän jälkeen simi voi opettaa muita missä tahansa taidossa jossa simillä itse on vähintään 5 taitopistettä, ja opetus on todella, todella tehokasta! Erityisen kätevä tämä on hitaasti opittavissa taidoissa, kun valokuvauksessa (joka on kallistakin).
Tölkkisuihku auttaa pulasta (Maailmanmatkaaja)
Matkalle ostettavat tölkkisuihkut pitävät paitsi simisi raikkaana, voivat myös pelastaa simisi hengen. Mikäli tulieste sytyttää simisi tuleen, eikä lähettyvillä ole vesiallasta, kaiva äkkiä repusta tölkkisuihku ja sammuta simi sillä.

Pikaista buustausta
Simeja on yllättävän helppo piristää; hörppäys nektariinia (Maailmanmatkaajassa) tai uusi esine on jokaisen mieleen. Jos siis kaipaat pikaista mielennostatusta, kokeile näitä. Hyvällä mielellä olevat simit muun muassa oppivat hieman nopeammin ja menestyvät paremmin töissään ja opinnoissaan.

Mikä maksaa?
Simin saamien laskujen suuruus määräytyy tontilla olevien esineiden arvon mukaan. Jokaista tuhatta simeleonia kohti simi joutuu maksamaan 6 simeleonia laskuissaan- jos tontilla siis on tavaraa esimerkiksi kymmenen tuhannen simeleonin arvosta, on lasku 60 simeleonia. Päivän vanhat laskut ovat keltaisia, kaksi päivää vanhat oransseja ja kolme päivää vanhat punaisia.

Kotiopiskelua (Maailmanmatkaajassa)
Pääsikö simisi taistelulajin makuun Kiinassa? Jos et tullut hankkineeksi paikallisesta kaupasta kotiin omia harjoitusvälineitä, voit kuitenkin jatkaa harrastusta kotioloissa, mikäli simisi ehti hankkia vähintään viiisi taitopistettä kyseisessä taidossa. Tällöin simisi osaa meditoida, mikä myös kasvattaa taitoa. Mikäli perheessä on kaksi taistelulajin lumoon langenneita, voivat he otella keskenään harjoittaen samalla taitoaan.

Tutkaile ympäristöä (Maailmanmatkaajassa)
Varoitan, tämä niksi voi pilata koko peli-ilosi!
Kirjoita koodi testingcheatsEnabled true, ja klikkaa seikkailussasi lattiaa. Valitse ”Osta tälle tontille” tai ”Rakenna tälle tontille” ja pääset silmäilemään KOKO hautaa/katakombia/luolaa- myös niitä osia, joita et vielä ole löytänyt! Näet heti, montako kerrosta, salaovea, ansaa ja muuta mukavaa similläsi on edessä. Kaiken huipuksi pystyt myös poistamaan ansoja ja kiviröykkiöitä tieltäsi. Lisäksi se näyttää piilossa olevat kolot, kytkinlaatat, portaat, aarteet..

Salaisuudet julki (Maailmanmatkaajassa)
testingcheatsEnabled true koodi paljastaa, onko viattomalla puistotontilla ehkä sittenkin piilossa vaikkapa salainen sisäänkäynti. Klikkaa maata, ja valitse ”Osta tälle tontille” tai ”Rakenna tälle tontille”, ja piilotetut sisäänkäynnit ilmestyvät näkymään vihreänä.

Superratkaisija (Maailmanmatkaajassa)
Useisiin seikkailutehtäviin kuuluu osana erilaisten mineraalien, jalokivien, kasvien tai muiden keräiltävien hankinta. Voit ennakoida tätä kertyttämällä simisi kokoelmaa ennen matkakohteeseen lähtöä. Mikäli keräilytehtävä tulee nyt eteen, voit ratkaista sen evääsi, tai siis simiäsi, liikauttamatta.

Ilo irti keräilystä (Maailmanmatkaajassa)
Saitko seikkailutehtäväksesi etsiä jotain hyönteist, metallia tai muuta keräiltävää? Jos aikasi antaa myöten, ota koko hyöty irti kartalla opasteeksi näkyvistä kuvakkeista, ja kerää hieman ylimääräistä simisi omiin taskuihin… vältyt työläältä etsinnältä.

Varman päälle (Maailmanmatkaajassa)
Ollessasi matkalla Ranskassa tai Egyptissä, osta simillesi muutama ylimääräinen kamera. Voit antaa ne niille perheenjäsenillesi, jotka eivät ole mukana, ja vältyt työläältä ja kalliilta hakumatkalta, kun valokuvauskärpänen puree perheesi muita simejä.

Kamera laulamaan (Maailmanmatkaajassa)
Missä sitten lomailitkin, kannattaa ohimennessään napata kuvat mahdollisimman monesta paikallisesta tontista. Sangen usein valokuvaukselliselle simille sattuu eteen tehtävä, jossa pyydetään kuvaa tietystä kohteesta. Eikö olisikin silloin hienoa, jos kuva olisi valmiina, eikä simisi tarvitsisi lähteä sitä erikseen ottamaan?

Ilmaista sapuskaa
Uusi, avoin naapurusto on pullollaan ilmaista sapuskaa. Piipahda vaikkapa tontilla Kristallilähteet tai Aurinkotuulten ranta, ja löydät herkullisia hedelmiä ja tuoreita kasviksia kotiinvietäväksi. Myös Tutkimuskeskuksen takapihalla kannattaa vierailla, ja Kesärannanlähdekin on tutustumisen arvoinen kohde

Vauvan sukupuolen valinta
Se, kunpaa sukupuolta vatsansisäinen asukki tulee olemaan, on helppo päättää: tyttöä toivova odottava äiti syö kolme palaa vesimelonia, kun taas pojasta haaveileva puputtaa kolme omenaa. Läähetiiedeuralla seitsämännellä tasolla oleva simi voi myös jotenkin vaikuttaa asiaan.

Pikaisesti perille
Simisi sujahtaa helpost matkan kuin matkan, kun kirjoitat koodin testingcheatsEnabled true, painat Shift näppäin pohjassa paikkaa, jonne haluat simisi, ja valitse ”Siirry tähän”.

Sulosoitolla sydänystäviksi
Kun simisi kitaransoittotaito on vähintään tasolla viisi, simi voi soittaa rahasta vaikkapa puistossa. Ohikulkijat pysähtyvät ihastelemaan taitavaa simiä, ja kuuntelu kerryttää simien suhteita. Kunnon soittorupeaman päätteeksi simillä on uusia ystäviä, tai ainakaan hänen ei tarvitse juuri jutella kuuntelijoidensa kanssa, ennenkuin ystävyyssuhde on muodostunut.

Ilmaista pitsaa
Ilmaisen pitsan saaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Senkuin tilaat pitsan, mutta jätät vastaanottamatta sen. Pitsakuski pyörii aikansa pihalla, mutta jättää sitten herkkukiekon oven eteen ja poistuu ilman että sinun tarvitsee maksaa eur… simeleoniakaan.

Halpaa opiskelua
Kakkosesta tuttu juju pätee myös kolmosessa, nimittäin se, että ostat kirjahyllyn, laitat simisi lukemaan kirjaa, keskeytät sen jolloin simisi (ellei ole hypersiisti) jättää kirjan lattialle tai pöydälle, jolloin voit myydä kirjahyllyn pois ja kirja jää käyttöösi. Toinen keino on ostaa mitä tahansa, käyttää miten paljon tahansa, mutta myydä se pois saman vuorokauden aikana.

Nopeaa siivoamista
Simien siivousurakkaa helpottaa, kun vedät roskat suoraan roskakoriin- tai ainakin sen viereen!

Omituisia naamoja
Siminluontitilassa voit tehdä toooo-odella merkillisiä kasvoja näin: ota ensiksi käsittelyyn se alue, jota haluat muuttaa, esimerkiksi silmät. Vedä kaikki säätönupit maksimiin, ja kipaise sitten säätämässä jotain muuta, kuten otsaa.

Simisi voi tienata roimasti rahaa drinkkejä valmistamalla. Valmiin drinkin myynnistä saa jopa kolminkertaisen hinnan!

Voit asetella simien kirjahyllyihin pieniä tavaroita, kuten kasveja.

Lautasantennin avulla simisi voi katsoa televisiosta alieneiden kanavaa.

Limit voivat muhinoida komerossa, ja tämä nostaa nopeasti simien keskinäisiä suhteita.

Käyttämällä tähden muotoisia aurinkolaseja simille tulee mieliala “Leikkisä”.
Nanotek -älyroskiksen avulla on mahdollisuus tienata. Yksinkertaisesti vedä hiirellä esimerkiksi lautaset roskikseen, ja simisi saa siitä hyvästä pätäkkää.

Simisi voi nukahtaa kylpyammeeseen.

Avioparit voivat riideltyään tehdä sovinnon sängyssä. Tälle on jopa oma toiminto!

Simisi voi tutkia toisten simien taustoja ja hankkia heistä tietoja tietokoneella, jos simisi on salaisen agentin uralla.