Vinkit

Alla kokoelma vinkkejä helpottamaan pelaamista.

 

Monta kärpästä yhdellä iskulla
Oletko kyllästynyt jonkin simisi mahdottomiin toiveisiin, jotka eivät vaihdu vaikka tekisit mitä? Kärrää kiukutteleva simi yhteisötontille, jonne olet aikaisemmin käynyt laittamassa kaikki herkut poreammeesta tikkatauluun ja kahvibaarista shakkipeliin. Tontille saapuessa simin toiveet muuttuvat, ja mitä todennäköisemmin puuhamaahan saapunut simi alkaa unelmoida niinkin arkisista asioista kuin shakkipelistä ja kahvikupposesta. Kotona pitäisi saada ties mitä, mutta heti kun simin saattelee julkiselle paikelle niin ääni kellossa muuttuu… Otettuaan kaiken mahdollisen irti yhteisötontin iloista simin voi kärrätä takaisin kotiin, ja jälleen kerran toiveet vaihtuvat.

Ole ekoguru!
Vuodenajat lisäosassa simit saavat vihdoin ja viimein oman kompostin. Nyt onkin aika puuttua simien jätehuoltoon, ja tehdä siitä ympäristöystävällistä, kestävää kehitystä tukevaa toimintaa! Tee näin: kirjoita koodi moveobjects on, poista pihalla oleva roskalaatikko ja laita tilalle komposti. Nyt simisi kantavat kaikki jätteet kompostiin, ja sen sijaan että ne menisivät kaatopaikalle pilaamaan ympäristöä, ne tuottavat loistavaa ruokamultaa!

Pieni on niin kaunista
Kärsitkö pitkistä latausajoista? Siinä tapauksessa kannattaa tehdä jokaiseen naapurustoon yksi pikkiriikkinen yhteisötontti, jonne tunget sekä ruokakaupan että vaatekaupan. Pienet tontit latautuvat suuria nopeammin, joten piskuisessa ostosparatiisissa piipahtaa pikemmin.

Varaudu ennakkoon (Matkoilla lisäosassa) 
Onko simiperheesi lähdössä piakkoin lomalle? Tiestihän, että jokaisessa
lomakohteessa on piilotettu tontti, jonka voi löytää vain jos similläsi on hallussa kätketty kartta alueelle. kartan voi löytää, kun tonkii maata, mutta kuka haluaa viettää lomansa lapionvarressa? Jotta simisi voisivat nauttia rentouttavasti lomasta, kannattaa karttoja etsiskellä jo ennen lomalle lähtöä. Ei muuta kuin kipin kapin pihalle ja kaivelemaan!

Näppäryyttä koodien käyttöön

Monissa koodeissa on kaksi eri versiota: se, jolla sen saa päälle, ja sen, jolla sen saa pois päältä. Toisinaan on vaikea muistaa koodien kirjoitusasua, onkin siis hyvä muistaa, että kun avaat koodilaatikon, kirjoitaa koodin ja painaa entteriä, kirjoittamasi koodi ”tallentuu”. Nyt tarvitsee vain painaa ylöspäin osoittavaa nuolinäppäintä, ja aikaisemmin kirjoittamasi koodit ovat näkyvissä. Erittäin näppärä esimerkiksi pitkiin rakennuskoodeihin. Tai jos ei jaksa rämpätä rahakoodia…

Rakennetaan hiekkalinna! (Matkoilla lisäosassa)
Matkoilla lisäosassa simisi voivat näyttää taitonsa hiekkalinnan rakentamisessa. Rantahietikolle on mukava pykätä oma palatsi, mutta tiesitkö, että simiesi luovuuspisteiden määrä vaikuttaa siihen, millainen palatsista tulee? Peukalo keskellä kämmentä huseeraavat simit saavat aikaan vain vaatimattoman hiekkakasan, kun taas luova simi pykää hiekasta sellaisen rakennelman, että heikompia hirvittää.

Uusia koristeita (Vuodenajat lisäosassa)
Eikö olisikin mukavaa, jos simisi voisivat ripotella taloonsa koristeeksi esimerkiksi paistinpannuja, koreja, rahasäkkejä tai mukeja? Totta kai niitä voi ladata pitkin nettiä, mutta helpompikin tapa on olemassa. Kirjoita koodi boolProp testingcheatsEnabled true (muista, omalla vastuulla! Koodi voi aiheuttaa bugeja) paina Shift- näppäin pohjassa jotakuta simiä, valitse ”Spawn…” ja selaa aukeavasta valikosta ”Accessory cheat”. Simin viereen tupsahtaa lelulaatikko. Klikkaa sitä, ja voit pöläyttää pihallesi minkä tahansa esineen aina Viikatemiehen viikatteesta kahvimukiin tai simeleonisäkkiin. Esineet ovat koristeita, niitä ei siis voi käyttää muuta kuin koristeena tai somisteena kuvien otossa.

Kärsitkö koliikista? (Vuodenajat lisäosassa)
Parkuvatko simivauvausi tauotta? Ei hätää, tämä ei johdu huonoista vanhemmista, vaan kyseessä on pelkkä pieni bugi. Lataa pelipäivitys, ja sinappikoneet herkeävät ulvomasta, ainakin hetkeksi.
Piristävä pulahdus (Vuodenajat lisäosassa)
Simien uima-altaat pysyvät aina optimaalisen lämpöisinä; kesällä ne viilentävät tehokkaasti helteestä nuutuneita simejä, kun taas talvella ne tarjoavat suloisen lämpimän kylvyn. Otakkin siis suunta kohti uima-allasta, mikäli simisi lämpötila heittää häränpyllyä.

Tuore on aina parempaa (Vuodenajat lisäosassa)
Ateriantähteet on toki niin kätevä säilöä, mutta muistathan, että simit arvostavat tuoretta ruokaa. Vastakokattu annos täyttää paremmin kuin jääkaapin periltä tongittu epämääräinen mömmö. Tuoreen ruuan tunnistaa sen päällä tanssivista kipunoista.

Vaikuttavat vuodenajat (Vuodenajat lisäosassa)
Tiesitkö, että vuodenajat vaikuttavat simeihin monella eri tavalla? Talvella perhesuhteet kasvavat nopeammin kuin muina aikoina, keväällä lempi roihahtaa varmemmin, kesällä simit ystävystyvät helpommin toistensa kanssa ja syksyllä simit oppivat nopeammin kuin muulloin.

Tähteet talteen (Vuodenajat lisäosassa)
Perheen ruokahuolto helpottuu, kun vanhemmat laittavat kerralla useamman aterian valmiiksi. Ylijääneet ruuat on kätevä säilöä jääkaappiin, josta perheen piltit voivat nälän huitaistessa hakea maaruntäytettä.

Helppoa rahaa!
Kirstuun kilahtaa helposti ylimääräisiä simeleoneja pianoa pimputtamalla (toki muutkinPhotobucket soittimet sopivat tarkoitukseen) tai räppäämällä rahasta. Kuinka niin? No, siksi, että jos simit laittavat rahapurkkiin rahaa vapaasta tahdostaan (eli et komenna heitä laittamaan) nämä rahat ovat suoraa voittoa! Jos sen sijaan komennat simin laittamaan rahaa purkkiin, rahat ensin vähennetään perheesi varoista.

Pois tieltä!
Onko simiperheessäi joku jäsen, jolla ei oikein innostaisi pelata? Toki mokoman voi päästää päiviltään, mutta hellempikin tapakin löytyy. Osta halvin sänky, joka nostaa energiaa äärimmäisen hitaasti, ja laita ei-toivottu simi koisimaan siihen. Eipä tarvitse taas hetkeen vaivata päätään sillä… Toinen keino on komentaa simi meditoimaan.

Toivomuskaivo (Vuodenajat lisäosassa)
Toivomuskaivon saat jos simisi puutarha saa puutarhakerholaiselta hyvät arvostelut. Petraa pihasi, pirauta puutarhakerholle ja koeta, josko simisi suotaisi siihen liittyä. Onnistut paremmin jos pihasi on hyvin hoidettu, kaunis, viihtyisä ja patsain koristeltu. Jos puutarhakerholainen ihastuu pihaasi, saat kaivon ja himoitun puutarhakerhon jäsenyyden, jonka myötä saat esimerkiksi alennuksia kasvien ja siemenien hinnasta

Kamerakikkailua
Saat parempia kuvia ja laajemmat kuvakulmamahdollisuudet näpsäyttämällä Tab/vaihtonäppäintä (Caps Lockin yläpuolella). Tällöin pääset tilaan, jossa alapalkki ein näy ja läpinäkyvyys on pois päältä. Liikuskelu onnistuu seuraavasti:
z = zoomaa
x = menee kauemmaksi
q = ylös
e = alas
w = eteen
s = taakse
Paluu normaalinäkymään tapahtuu taas Tab- näpykkää klikkaamalla. Muistathan, että saat parempia kuvia print Screen napukalla, kuin pelin omalla kameralla! Paina vain näppiksen ylänurkasta löytyvää Print Screen napukkaa, mene kuvankäsittelyohjelmaan ja paina Liitä (Ctr v).

Tahtoo valmisperheet takaisin!

Onko valmisperheiden elämä sotkettu jo kunnolla ja kaikki komeat alkuperäis NPC:t ja towniet jo napattu? Tekisi niiin mieli pelata taas samoilla lähtökohdilla kuin pelin ollessa vasta-asennettu, mutta ei huvittaisi luopua ladatuista? Naapurustot pitäisi siis saada nollattua ilman että ladatut katoavat. Kyllä onnistuu. Avaa kansio C:\Program Files\EA Games\The Sims 2\TSData\Res\UserData\Neighborhoods ja kopioi naapurustokansiot sieltä Omat tiedostot/EA Games/The Sims 2/Neighborhoods. Huomaa, että tämä toimi poistaa kaikki omat perheesi!

FlowerPower! (Kauppa auki lisäosa)

Jos simisi saa kultaisen ansiomerkin kukkien sitomisesta, simi voi tehdä leijonankitakimppuja. Näillä koristeellisilla kimpuilla on yksi mielenkiintoinen ominaisuus: ne päästävät ilmaan vaaleanpunaisia siitepölypilviä, jotka nostavat simien kaikkia muita tarpeita paitsi energiaa. leijonankitakimppu vieressään simit voivat opiskella, työskennellä ja kuntoilla pitkiäkin aikoja ilman, että rakko uhkaa ratketa tai nälkä yllättää.

Pylly pyörimään
Kyllästyttääkö simien tavallinen kävely tai oletko ihmetellyt miten ladattavien mallikuvissa simit kävelevät kuin huippumallit? Seksikäs mallikävely on mahdollista romantiikkatavoitteisilla simeillä, jotka olet komentanut flirttailemaan tai tekemään muuta lakanoiden laulatusta edesauttavaa. Pidä vain huoli että kohde on tarpeeksi kaukana himokkaasta simistä, jotta simi ehtii ottaa seksikkään kävelytyylin. Simien tavoittepalkin on oltava vähintään kultasolla, jotta lanteiden letkutus onnistuu

Yksi, kaksi, sentit miljoonaksi… (Kauppa auki lisäosassa)
Tämä on todella helppo tapa saada simi rikastumaan nopesti, mutta onnistuu
vain Photobucketniiden simien kohdalla, jotka eivät ole liian leikkisiä. Turhan leikkisät simit
eivät nimittäin kykene meditoimaan, mutta tarpeeksi tiukkapipoisilta tämä onnistuu kunhan alla vain on 3 logiikkapistettä. Meditoinnin aikana simin tarpeet eivät laske. Jahka simillesi ilmestyy mahdollisuus ”Meditoi”, osta pieni yhteisötontti, laita sinne pilettipoksi ja sääsä hinta mahdollisimman halvaksi. Laita tontille kapistuksia, joiden käytöstä simit pitävät, kuten keinuja ja poreamme, sekä pieni vessakoppero. Sitten vain pulju pystyyn ja simi meditoimaan tontin nurkkaan ja nopeus täysille, ja kas vain, jopa alkaa rahaa kertyä! Muista käydä välillä siivoamassa vessat.

Rakkautta, rakkautta vain (Yöelämää lisäosassa)
Simisi etenee komeasti urallaan, jos jaksaa treffailla työkaveriaan, joka on häntä korkeammalla pallilla työpaikalla. Unelmatreffien jälkeisenä päivänä on hyvin todennäköistä, että simisi ylenee..

Kaksoset (Kauppa auki lisäosassa)
Syötä raskaana olevalle simille juustokakkua, ja tuloksena on kaksoset. Voidakseen valmistaa juustokakkua simillä on oltava tarpeeksi ruuanlaittopisteitä sekä tarpeeksi hyvä jääkaappi ja uuni. Nam nam

Yhteys kaikkiin (Kauppa auki lisäosassa)
Eikö sopivaa kumppania tahdo löytyä? Perusta yritys, jonka saat kohoamaan tasolle 4, ja voit valita urapalkinnon jonka myötä palkinnon saanut simi voi soittaa jokaikiselle simille naapurustossa, mukaanlukien sosiaalitantoille, kokeille, palomiehille..

Joulupukki kylään (Joulupaketissa)
Punanuttu tulee kylään, jos samassa huonessa on takka, joulukuusi valot sytytettynä ja tarjolla joulupipareita.

Kätketty tavoite ( Yöelämää lisäosassa)
Yöelämää lisäosasta löytyy kätketty Syöpöttely- tavoite, jota ei voi valita Siminluontitilassa. Syöpöttelytavoitteen saa mikäli käyttää tavoitepalkinto mielenmuokkauspalloa simin ollessa vihreällä tai sitä huonommalla tavoitteella. Tämän jälkeen simisi unelmoi juustoleivistä… ja vain juustoleivistä…

Salaseuraan! (Yliopisto lisäosassa)
Simisi pääsee salaseuran jäseneksi kunhan hän ystävystyy kolmen salaseuraan jo kuuluvan opiskelijan kanssa. Ne, ketkä kuuluvat salaseuraan, on helppo tunnistaa tummasta jakkupuvusta jonka rintamuksessa on pyörä laamamerkki. Kun simisi on ystävystynyt kolmen jakkupukuisen kanssa, limusiini saapuu keskellä yötä noutamaan simisi. Limusiinista loikkaa salaseuran jäsen, joka raksauttaa simillesi käsiraudat ranteisiin ja kuskaa kätketylle tontille. Tontilla simisi vihitään salaseuran jäseneksi, ja tämän jälkeen simisi voi milloin tahansa hurauttaa tontille taksilla.

Laskut
1 päivä kuluttua laskujen toimittamisesta laskut muuttuvat keltaiseksi, 2 päivän kuluttua oranssiksi, 3 päivän kuluttua punaiseksi, kunnes 4. päivänä laskut räjähtävät ja ulosottomies kurvaa paikalle.. Laskun summa määräytyy seuraavaksi: 6 simeleonia jokaisesta 1 000 simeleonin arvosta Ostotilassa hankituista tavaroista ja 4 simeleonia jokaistesta Rakennustilassa törsätystä tonnista. Jos siis olet sisustanut taloa 5000 simeleonin edestä rakennettuasi sitä ensin 5000 simelenonilla, on lasku 30 simeleonia + 20 simeleonia.

Ilmaista ruokaa
Laita jokaiselle yhteisötontille grilli, niin siellä käydessäsi simisi voi tehdä sillä ilmaista ruokaa. Jos sinulla on Yliopisto, voit laittaa tontille Yliopiston mukana tulevan hellan ja peli generoi sinne automaattisesti jannun laittamaan sinulle ilmaista ruokaa.

Valinnan vaikeus
Jos haluat iskea aviokumppanin NPC hahmojen tai townieiden joukosta, voi hyvillä geeneillä varustetun simin löytyminen olla tuskan takana. Suuremmat valikoimat saat kun teet yhteisötontin jonka laitat täyteen baaritiskejä ja kahvipöytiä (ja muita mihin peli generoi simin sitä pitämään). Muista laittaa tontille vielä vessa ja grilli, niin ei tarvitse lähteä nälän tai vessahädän huitaistessa kotiin.

Pelehdi 20 simin kanssa
Jos simisi tavoitteena on ”Pelehdi 20 simin kanssa” onnistut siinä ilman että todella hankit ne 20 rakasettua. 10 riittää, pelehdit ensin jokaisen kanssa omalla tontillasi ja painut sitten yhteisötontille harrastamaan vaakamamboa esimerkiksi sovituskopissa. Peli laskee julkisella paikalla tehdyt lakanoiden laulattelut omiksi suorituksikseen.

Urakysymykseen varmasti oikea vastaus
Urakysymykset ovat hieno mahdollisuus tienata simeleoneja tai edetä urallaan, mutta voivat myös aiheuttaa palkan, taitopisteiden tai jopa koko työpaikan menetyksen. Urakysymyksiin ei ole absoluuttisen oikeaa vastausta. Vaihtoehto A (esimerkisi ”Syö punainen pilleri”) on oikein 25% tapauksista, ja vaihtoehto B (esimerkiksi ”Syö sininen pilleri”) oikein 75% tapauksista, eli vaikka joskus vastasitkin tietyllä tavalla ja se meni oikein, et voi olla varma että vastaus on oikein myös seuraavalla kerralla. Jos haluat varmistua, että vastaat oikein, joka ikinen simipäivä simin lähtiessä töihin tallenna peli. Jos urakysymys osuu kohdalle ja vastaat väärin, voi aina poistua tontilta ja palata takaisin, jolloin simin työpäivä alkaa alusta ja voit valita toisen vaihtoehdon.

Ilmaista opiskelua
Ovatko rahat vähissä, mutta pitäisi silti voida opiskella? Ei hätää: osta kirjahylly, komenna simi ottamaan sieltä kirja mutta peruuta käsky heti. Simi todennäköisesti laskee kirjan lattialle tai pöydälle. Poista nyt kirjahylly, ja saat rahat takaisin, mutta kirja jää edelleen simien käyttöön. Toimii myös lapsen lelulaatikon kohdalla, loota taloon, lelu ulos, loota myyntiin. Vastaavasti voit kartuttaa esimerksi logiikka- tai karsimapisteitä ostamalla aamupäivästä tarkoitukseen sopivan esineen, käyttämällä sitä koko päivän ja myymällä sen ennenkuin vuorokausi vaihtuu, niin saat kaikki rahat takaisin

Päätä vauvan sukupuoli
Alkuperäisessä The Sims pelissä syntyvän lapsen sukupuoleen vaikutti se, antoiko ratkaisevan pusun mies vai nainen. The Sims 2 pelissä näin ei kuitenkaan ole, ja se kumpaa sukupuolta lapsi on on tuurin kauppaa. Lapsen sukupuolen voi kuitenki itse päättää, jPhotobucketos vain kärsivällisyys riittää. Kun siminainen alkaa synnyttää, tallenna peli. Anna synnytyksen mennä loppuun, ja jos vauva on toivottua sukupuolta jatka pelaamista normaalisti.
Jos vauveli kuitenkin palastui väärän sukupuolen edustajaksi, poistu heti tontilta tallentamatta peliä. Palaa takaisin, ja koska tallensit pelin synnytyksen alussa, synntys käynnistyy nyt uudestaan, ja peli arpoo taas kumpaa sukupuolta syntyvä vauva onkaan Voit joutua toistamaan tämän aika monesti.

Moveobejectsin hyötykäyttöä
Koodia moveobjects on voi käyttää moneen eri puuhaa, esimerkiksi:
– Nosta sillä läksyt työ/ruokapöydälle, ja poista pöytä, läksyt tulevat tehtyä
– Poista vanhat sanomalehdet, haisevat tuttipullot, rikkaruohot, roskakasat, vesilammikot ja muut ei toivotut asiat.
– Jos toinen simi unohtelee seisoskelemaan oviaukkoon eivätkä muut simit pääse hänen takaansa ulos, siirrä ovella seisova simi syrjään
– Poista tontille ilmaantuvat ei-toivotut simit
– Voit poistaa myös perheeseen kuuluvan simin. Kun seuraavan kerran menet tontille, poistettu simi ilmestyy postilaatikon viereen.
Lisää moveobjectsin hyötykäyttövihjeitä löydät Ohjeet puolelta.

Onnistuneet pirskeet
Yleensäkin pirskeet onnistuvat paremmin, jos järjestät ne tontilla, jolla asuu useampi simi. Nämä vinkit ovat myös sangen hyödyllisiä.
– Ensinnäkin, osta ruokaa tai juomaa. Yliopiston mukana tuleva mehumaatti on pommivarma menestys, samoin pitopöytä
– Osta myös baaritiski, ja jätä jonkin oman simin vastuulle tehdä vieraille drinkkejä tai palkkaa baarimikko
– Stereot ovat aivan ehdoton hankinta. Heti alussa pistä yksi omista simeistäsi tanssimaan, hän voi sitten kutsua vieraitakin letkuttelemaan lanteitaan (se onnistuu siten että klikkaat vierasta ja valitset ”Pyydä mukaan”)
– Televisio on myös hyvä hankinta, ja sen eteen monta mukavaa tuolia. Jälleen kerran istuta yksi omista simeistäsi telkkarin ääreen, ja hän voi sitten kutsua vieraita mukaan.
– Poreammekin on sangen hyödyllinen ostos. Ainakin jos saat vieraasi pulikoimaan sinne.
– Yliopiston mukana tuleva kokko on myös tunnelman sytyttäjä. Lisäksi suihkulähteeseen kaadettu saippua voi huvittaa joikin simejä…
– Tappelu voi yllättävää kyllä toimia tunnelman kohottajana, vaikkei heti uskoisi.
Muista, ettei sinun välttämättä tarvitse kutsua juhliisi tukuttain simeä, jotta ne onnistuisivat. Jos käy niin, etteivät kaikki kutsumasi vieraat päässeet tulemaan, soita heti juhlien alettua parille ystävällesi ja kutsu heidät mukaan.

Muksut tienaamaan

Simissä ei tunneta moista termiä kuin lapsilisä, siispä on vain oikeus ja kohtuus että lapset ja teinit osallistuvat perheen varojen kartuttamiseen. TaitavaPhotobucket mukula kantaa koulusta selkä vääränä erilaisia palkintoja joita voi tulla tiedeprojektista, bänditreeneistä tai vaikka urheilujoukkueeseen pääsystä. Summat ovat yleensä muutamia satoja simeleoneja. Saadakseen näitä lapsen tai teinin on oltava julkisessa koulussa ja omattava vähintään 3 taitopistetta lähes kaikista taidoista. Kuulostaa kenties pahalta, mutta mitä vielä, lapset oppivat nopeammin.

Mahtimaidosta irti maksimaalinen teho
Kaikkihan me tiedämme, että juotuaan Mahtimaitoa taapero oppii nopeammin potalle, kävelemään ja puhumaan. Mahtimaidon vaikutusta voi tehostaa laittamalla taaperoa opettavalle aikuiselle päähän mietintämyssyn opetuksen ajaksi.
Laita simisi kerralla tekemään suurempi määrä mahtimaitoa ja laita pullot johonkin johon taapero ei pääse. Mahtimaito ei pilaannu jos taapero ei koske siihen. Pullot voi laittaa myös simin reppuun.

Ufo sieppaamaan
Ufot ovat harvinaisia vieraita simien keskuudessa, ja niiden toimesta kaapatuksi tuleminen on merkityksellinen tapahtuma. Kaapatuksi voi joutua jos tiirailee tähtiä tarpeeksi usein kaukoputkella. Kaappausta edesauttavat:
– Kalliimpi kaukoputki
– Korkea logiikkapisteiden määrä
– Kaukoputken sijoittaminen toiseen tai sitä korkaeampaan kerrokseen
Simi ennakoi kaappausta osoittelemalla hämmästyneenä taivaalle, ja pian lentävä lautanen imaisee simirukan sisäänsä. Tällöin simi poistuu tontilta muutamaksi simitunniksi, ja simin tarvepalkit viuhtovat villisti suuntaan jos toiseen. Naispuolisille simeille ja teineille matkasta jää jäljelle vain muisto, mutta miespuolinen simi tulee raskaaksi, ja tuloksena on vihreäihoinen vauveli.
Huom, todennäköisyys sille että tule kaapatuksi on ruhtinaalliset 5%, eli keskimäärin kaappauksia tapahtuu yksi 20 yötä kohden

Perimän vaihtelua
Kun luot simin Simnluontitilassa, aloita se tekemällä tälle ensin isovanhemmat, joille laitat esimerkiksi tumman ihonvärin ja keijukaisen korvat. Vaikka luomasi simi olisikin vaaleahiuksinen ja tavallisilla korvilla varustettu, hän kuitenkin kantaa tummaihoisuuden ja suippokorvaisuuden geenejä. Kun olet tehnyt isovanhemmat ja simin voit poistaa isovanhemmat, geneettiset rikkaudet säilyvät silti similläsi.

Yksityiskoulun ovet auki
Lapset ja teinit pääsevät helpommin yksityiskouluun jos:
– Lapsen kouluarvosana on mahdollisimman hyvä
– Taloa esittelee hyvin karsimaattinen (ja kaunis simi)
– Ruuaksi tarjotaan jotain melko vaikeasti valmistettavaa, kuten lohta tai kalkkunaa
– Talo on tip top, kun rehtori saapuu: roskakorit tyhjiä, kirjat hyllyssä, sängyt pedatut, missään ei ole likaisia astioita ja vessa kiiltää puhtauttaan
– esiteltävissähuoneissa on arvotaidetta
– Esiteltävissä huoneissa on harrastusvälineitä, kuten piano, shakkilauta tai maalausteline
– Esiteltävissä huoneissa on leluja
– Esittele ainakin olo/harrastushuone, lapsen huone (jossa on työpöytä ja mieluiten tietokone!), kylpyhuone ja keittiö.
Boonuspisteitä saat kun saat rehtorin..
– …mukaan porealtaaseen (+10 pistettä)
– …rehtorin juomaan ekspressoa (+10 pistettä)