Ansiomerkit

Kauppa auki lisäosassa kuten myös Vuodenajoissa simisi voivat kehittää taitojaan aivan uusilla osa-alueilla. Nämä uudet taidot tuottavat simeillesi ansiomerkkejä, jotka löytyvät peritneisten taitojen rinnalta.
Alla on lueteltu eri ansiomerkit, joita simisi voivat saada.

Kauppa auki lisäosassa
Robotin rakennus
Kassakoneen käyttö
Myyminen
Hyllyjen täyttö
Kauneuden hoito
Kukkien sidonta
Lelujen rakennus

Vuodenajat lisäosassa
Kalastus
Puutarhanhoito

Kaikissa ansiomerkeissä on kolme tasoa: pronssinen, hopeinen ja kultainen, joista kultainen on korkein. Ansiomerkkejä simit voivat hankkia puuhastelemalla ansiomerkkiin liittyvän toimen parissa, kuten kalastamalla tai tekemällä leluja. Simin taidot vaikuttavat ansiomerkin saantiin, esimerkiksi korkeat mekaniikkapisteet omaava simi saa nopeammin robonrakennuansiomerkit kuin peukalo keskellä kämmentä huseeraava toverinsa.