Legacy Challenge

Mikä on The Legacy Challenge?

Legacy challenge on ns. haastepeli, johon kuuluu omat säännöt ja pistetaulukot. Pelaaminen siis tapahtuu Sims 2 pelillä ja sen lisäosialla, aivan kuin normaalikin simsin peluun, mutta nyt noudatetaan sääntöjä ja lasketaan ahekerasti pisteitä. Tarkoituksena on kasvattaa 10 sukupolvea.LC:n kotisivut löydät: http://www.legacychallenge.com/.

Säännöt ja idea
Ideana on luoda yksi simi- mies tai nainen, ja alkaa kasvattaa sukua. Kaikkien koodien, huijausten ja hackien käyttö on ankarasti kielletty.
Tämä suvun kantaäiti/isä muutetaan kaikista suurimmalle, 5×5 kokoiselle tontille jolloin simille jää rahaa 4 800 simeleonia. Näillä on pärjättävä. Et saa käyttää rahakoodia, et yhtään mitään koodia! Voit perustaa LC perheesi mihin tahansa naapurustoon. Ladattuja hiuksia, meikkejä, vaatteita ja tavaroita saa käyttää.

Rahat
Simi saa, ja sen pitääkin, käydä normaalisti töissä jne. ja töihinhän sitä on mentäväkin, jos mielii rahaa saada. Rahapuuta saa käyttää.

Suvun jatkaminen
Koska tarkoituksena on kasvattaa 10 sukupolvea, on kantaäidin/isän tietysti saatava myös kumppani. Tärkeää: LC simi saa hankkia puolisokseen ainoastaan NPC-simin tai kaupunkilaisen kanssa. Et siis saa luoda sopivaa simiä ja naittaa sitä sukuun. Et myöskään voi ottaa esim. Mukavaisten tai muusta valmisperheestä simiä. NPC hahmoiksi luetaan mm. postinkantajat, siivoojat, sosiaalitantat, pizzakuskit, ruokakuskit jne jne.

Tavoitteet
Kantaäidin/isän luonteen, tavoitteet jne. saat päättää itse, siitä eteenpäin sattuma määrää ne. Kun olet saanut perustajäsenelle kumppanit ja tehtyä lapsenkin, lapsen tavoite päätetään seuraavasti:
Kun lapsi kasvaa teiniksi, kaiva noppa eteen ja heitä sitä ja nopan numero saa määrätä tavoittaan:
1. Mammona
2. Tieto
3. Perhe
4. Romantiikka
5. Suosio
6. Saat valita itse!

Pelaa haastetta kunnes 10. sukupolvi syntyy tai suku sammuu (eli kaikki simit kuolevat tai ei synny perillistä). Ainoastaan kantaäidin/isän verisukulainen saa jatkaa sukua, et siis voi adoptoida lasta vaan jokaisen sukupolven on saatava ainakin yksi lapsi jatkamaan sukua! Muista myös katsoa että alienvauvat ovat suoraan sukua perustajasimille.

Pisteet
Peruspelin, ei siis lisäosien myötä tulevien uusien ominaisuuksien myötä tuomat (ne luetellaan alempana) pisteet:
+ 1 piste jokaisesta sukupolvesta (10 max)
+ 1 piste jokaisesta 100.000 simoleonista perheen nettovaroissa
+ 1 piste jokaisesta tontilla olevasta platinahaudasta
+ 1 piste kolmesta perheystävästä (eli esim. 9 ystiä on 3 pist.)
+ 1 piste joka kerta kun simisi ?mahdoton toive? toteutuu
+ 1 piste jokaisesta tontilla syntyneestä alienvauvasta. Heidän ei tarvtise olla verisukulaisia, mutta huomaa että he eivät saa jatkaa sukua jos eivät ole verisukulaisia.

Bonukset
(kunkin voi laskea vain kerran)
+ 1 piste jos kaikki 10 urapalkintoa ovat tontilla
+ 1 piste jokaisesta eri NPC:stä, joka on osallisena Legacyn sukupuussa (mutta vain 1 kerta per NPC)
+ 1 piste jokaisesta eri värisestä haamusta tontilla
+ 2 pistettä, jos tontillasi on kaikki eri väriset haamut
+ 1 piste, jos onnistut saamaan platinahaudan jokaisesta eri tavoitteesta
+ 2 pistettä jos onnistut saamaan kaksi sosiaalipupua romanttisiin tekoihin
+ 2 pistettä, jos kaikki haamusi tontilla ovat vapaasti vaeltavia
+ 2 pistettä, jos kymmenes sukupolvi on kaksoset

Rangaistukset
-1 piste jokaisesta terapeutin vierailusta
-2 pistettä jokaisesta sellaisen vauvan syntymästä, jonka vanhemmat ovat edes jollain tavoin sukua toisilleen. Eli vaikka pikkuserkun pikkuserkkuja tai jotain sellaista. Ei saa olla yhtään yhteistä sukulaista sukupuun varrella.
-1 piste jokaisesta sosiaalitantan viemästä vauvasta/lapsesta
-2 pistettä jokaisesta tontilla kuolleesta vieraasta

Sinun EI tarvitse rekisteröityä minnekkään halutessasi aloittaa pelaamisen

Yliopiston tuomat sääntömuutokset
Koskevat niitä joilla on Yliopisto lisäosa. Voit aloittaa pelaamisen nyt myös nuoresta aikuisesta, suoraan kampusalueella. Koska jokainen Yliopistosta valmistuva simi naapurustoon muuttaessa saa automaattisesti 20 000 simeleonia rahaa ja palatessaan perheeseen tuo nuo rahat mukaanaan 5 takaisin muuttavasta perijästä tulee yksi miinuspiste.

Muutoksia pisteytyksessä
Platinahaudasta saa enää 1/2 pistettä

Uusia pisteitä
+ 1 Jos simi saa parhaan arvosanan yliopistosta valmistuessaan
+ 1 Jos hänellä on 15 ystävää valmistuessaan
+ 1 Jos simillä on 20 000 simeleonin nettovarat hänen lähtiessään yliopistosta
+ 2 pistettä jos et koskaan käytä Elämäneliksiiriä simeihisi.
+ 1 piste jos Elämäneliksiiri jota käytät on uutettu lehmäkasvista.
Saat silti halutessasi edelleen käyttää eliksiiriä, nämä vain ovat palkinto niille pelaajille jotka eivät käytä sitä.
+ 2 pistettä jos teet osakunnan ja jokainen perijä/perijätär kuuluu siihen.
Jos aloitat Legacysi nuoresta aikuisesta heidän tulee tehdä osakunta saadaksesi tämän bonuksen.
Jos aloitat Aikuisesta tämän lapsen pitää aloittaa tämä perinne.

– 1 piste jos perijä keskeyttää opintonsa tai hänet erotetaan.

Uusia boonuspisteitä
+ ½ pistettä jos teini ansaitsee 9500-10,999 simeleonin apurahan
+ 1piste Jos teini ansaitsee 1,000-12,499 simeleonin apurahan
+ 1 piste Jos teini ansaitsee 12,500-13,999 simeleonin apurahan
+ 2 Pistettä Jos teini ansaitsee 14,000 simeleonin apurahan. (suurin mahdollinen apuraha)
Huom, teinin ei välttämättä tarvitse mennä Yliopistoon jotta saat nämä pisteet! Riittää että teini saa stipendit. Teinin ei myöskään tarvitse olla Juuri Se Perijä.
+ 1 piste jos kuolleen NPC:n tai kaupunkilaisen herättää henkiin Haudantakaimella. Silloin on käytettävä tasan 10 000 simeleonia siihen.

Yöelämän tuomat sääntömuutokset

Xtreme-startti
Voit aloittaa joko yliopistosta valmistuneella tai normaalisti luodulla aikuisella simillä. Sen sijasta, että aloittaisit 5×5 tontilla, muuta perustajasi 6×5 tontille.. Tontin osto jättää sinulle vain $1,500 summan Legacysi aloitukseen. Jos aloittat Xtreme-startilla, et saa muuttaa yhteen, mennä naimisiin tai yhdistää talouksia minkään muun simin kanssa yhteen viikkoon. Sinun perustajasi TÄYTYY olla omillaan yhden sim-viikon ajan. Kun viikko on kulunut, pätevät normaalit säännöt simien muuttamisesta talouteen. Tämä aloitustapa tuo pisteitä:+ 2 pistettä jos aloittajana on tavallinen simi
+ 1 piste jos aloittajana on yliopistosta valmistunut simi.
Jos aloitat ilman Xtremeä sinua ei tietenkään koske ”viikkoon ei uusia jäseniä” sääntö.

Hitaammat koneet omaaville
Jos tietokoneesi ei pysty pyörittämään 5X5 tai 6X5 tonttia, voit nykyään aloittaa oman Legacy-haasteesi minkäkokoisella tontilla tahansa. Ohjeet: Tee tyhjä tontti ja muuta perustajasi sinne. Laita muistiin kuinka paljon tontti maksoi. Käytä uutta familyfunds koodia saadaksesi perheen rahavarat vähenemään $4500 aloittaaksesi rakentamisen (tavalliselle aloitukselle) tai $1500 (Xtreme).
HUOM! Tämä on ainoa kohta missä huijausta ?familyfunds? saa käyttää haasteessa.

LC perheen muuttaminen toiselle tontille
Etenkin pidemmälle edenneet pelaajat ovat ehkä huomanneet että bugit alkavat vallata LC tonttia. Bugiin voi kaatua mitä loistokkain LC-suku. ”Reppu” toiminnon ansioista voit pakata simiesi kimpsut ja kampsut ja muuttaa toiselle tontille. Tontti voi olla tyhjä/rakennettu mutta siinä ei saa olla perhettä valmiina. Tontin tulee olla vähintään saman kokoinen kuin millä aloitit pelaamisen, etkä saa saada voittoa muuttamalla.

Hautausmaat
Halutessasi voit siirtää tontillasi olevat haudat yhteisötonttien hautausmaille. Saat edelleen pitää platinahaudoistasi saamasi pisteet mutta menetät vapaana vaeltavat haamut- pisteen.

Tavoitteista
Jos heität nopalle 6:sen, se ei enää tarkoita että saat vapaasti valita tavoitteen, vaan se tarkoittaa Nautintoa. Tavoitepalkinto Mielenmuokkauspallon avulla voit vaihtaa simien mielenkiitoja/inhokeita, siitä et menetä pisteitä, mutta tavoitteen vaihtamisesta menetät yhden pisteen. Paitsi jos tuloksena on Syöpöttely-tavoite, sen tullessa et menetä. Huomaa kuitenkin että Syöpöttelytavoitteen muuttaminen takaisin maksaa yhden pisteen.

Uusia pisteitä
+ 1 piste kun tontillasi on 30 täyttä Elämäneliksiiri pulloa(”Aikaa pullossa” piste). Tällä boonuksella ei ole rajaa vaan kun olet tuhonnut kaikki 30 pulloa voit aloittaa niiden kerryttämisen alusta. Tämä palkitsee niitä pelaajia jotka toteuttavat paljon simiensä toiveita. Huom, piste on auki kaikille pelaajille, sinulla ei tarvitse olla lisäosia voidaksesi ottaa tästä pisteitä.
+ 1 piste jos teet alienin/zombien/vampyyrin tontillasi (”Musta lammas” bonus). Niiden ei tarvitse pysyä tontilla tai elossa ansaitaksesi tämän bonuksen. Voit käyttää vain yhden kerran.

Uusi boonuksia
+ 1 piste jos simisi menee yliopistoon ja valmistuu vampyyrina
*?Free Roaming Ghosts?, eli ”vapaana vaeltavat haamut tontilla”-bonuksen pistemäärä nostettu 4 pisteeseen
*Nautinto-ja Syöpöttelytavoite lisätty bonukseen ?platinahautojen setti?. Boonus nostettu yhdestä pisteestä kahteen pisteeseen.
*Kuolema auringonvalosta lisätty haamujenväri boonukseen.

Uudet rangaistukset
– 1 piste jos vaihdat simin tavoitetta Mielenmuokkauspallolla
– 1 piste jos Mr Big tai The Diva muuttaa tontillesi. Tämä siksi että nämä simit tuovat niin paljon rahaa mukanaan. Voit silti hankkia lapsia heidän kanssaan.

Uudet NPC:t
Hovimestari
Tarjoilija
Mr. Big (rikas juhlapukuasuinen mies)
The Diva (rikas juhlapukuasuinen nainen)
Vätys (yöpukuinen kävelijä kaupungilla)
Vampyyrit (eli kreivi ja kreivitär)
Kokki (saa 3 pistettä yhden sijaan)
Ennustajaeukko (voit naida hänet mutta hän ei koskaan lisää geenejään legacyysi)
Toisin kuin uut NPCt, kokin geenien saaminen perheeseen on 3 pisteen arvoista. Tämä johtuu siitä, että on hyvin vaikea saada kokki kontaktilistoillesi.