Historiikki

Mistä kaikki saikaan alkunsa?

1984

Nuori Will Wright luo ensimmäisen pelinsä Raid on Bungeling Bay jossa hyökätään helikopterilla erilaisille saarille. Samlla Wright huomaa pitävänsä pelisaarten suunnittelusta enemmän kuin helikopterin ohjauksesta. SimCity- pelin idea on syntynyt!

1987
Wright ja Jeff Braun perustavat yhtiön nimeltä Maxis. SimCityn kehittely alkaa.

1989
SimCity näkee päivänvalonsa PC ja Mac koneille. Newsweek-lehtessä julkaisttaan kokosivun juttu tasaiseenwillwright.jpg tahtii myyvästä pikkuhitistä. Artikkeli vahvistaa pelin asemaa pop-kulttuurin ilmiönä. Sim Cityn myötä syntyy täysin uusi pelityyppi: Simuaaliopeli.

1993
The Sims pelin kehittely alkaa. Electronic Arts ostaa Maxisin. Wright kehittää ensimmäisen version arkipäivän arkkitehtuuripelistään. Ennen pitkää tästä pelistä kehittyy The Sims™.

1999
Will Wright löytyy Entertainment Weekly -lehden viihdeteollisuuden 100:n luovimman ihmisen listalta ja Time Digital -lehden Digital 50 -listalta.

2000
The Sims huuma jyrähtää vauhtiin. Pelistä tulee eräs kaikkien aikojen suosituimmista peleistä. Neljänä vuonna peräkkäin se on myydyin PC- peli
The Sims™ Livin’ It Up, ensimmäinen lisäosa, julkaistaan. Virtuaalielämästä tulee entistä monipuolisempaa.

2001
Wright voittaa palkinnon elämäntyöstään Game Developers Choice Awards -gaalassa.
The Sims on vuoden myydyin PC-peli jo toisena vuonna peräkkäin.
Juhlakansaa houkuttelemaan julkaistaan The Sims™ House Party -lisäosa. Bileet pystyyn ja korot kattoon!

2002

Wright nousee sijalle 35 Entertainment Weekly -lehden vaikutusvaltaisimpien henkilöiden listalla. Wrightista tulee myös viides henkilö, joka hyväksytään Academy of Interactive Arts and Sciencesin Hall of Fameen. Wright saa myös PC Magazine -lehden myöntämän palkinnon elämäntyöstä ja The Red Herring -lehti listaa Wrightin 10:n kuuluisimman keksijän joukkoon.
The Sims on kolmatta vuotta peräkanaa myydyin peli!
Uusia lisäosia: Lomalla ja Lemmikit. The Sims Online näkee päivänvalon ollen samalla (toistaiseksi) ainoa peli joka pääsee Newsweek-lehden kanteen.

2003
Simsin satumainen voittokulku sen kuin vain jatkuu. Se on jälleen vuoden myydyin PC-peli, nyt jo neljättä vuotta peräkkäin.
The Sims leviää onnistuneesti myös konsoleille. Konsoliversio yhdistää The Sims -peruspelin kieroine huumoreineen entistä tavoitehakuisempaan pelityyliin. Pelaajat eri puolilla maailmaa siirtyvät tietokoneen äärestä sohvalle.
Supestar, Taikaa ja Ryntää raitille lisäosat ilmestyvät.

2004
The Sims peli joutuu luovuttamaan myydyimman pelin tittelinsä- The Sims 2 pelille!
Enää kukaan ei voi välttyä The Sims 2 -peliltä! Peli nimittäin saapuu viimein myös PlayStation®2-konsolille, Xbox®-pelikonsolille, Nintendo GameCube™ -konsolille, Game Boy® Advancelle, Nintendo DS™ -järjestelmälle ja PSP™ (PlayStation®Portable)-järjestelmälle. Simit saapuivat jopa kännyköille.

2005
Yliopisto, Yöelämää ja Joulupaketti- lisäosat saapuvat.

2006
Kauppa auki- ja Lemmikkielämää lisäosat ilmestyvät

Lähde: EA Games Suomi