Radola - Radosims.comin foorumi

Kaikkea simsistä, ja paljon muutakin!
Tänään on Su Elo 01, 2021 8:21 am

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Tervetuloa Radolaan!

Näin pääset alkuun: Muista lukea säännöt | Apua, tunnukseni ei toimi! | Ehdota uudistuksia | Löydät Radolan myös Facebookista | Mikä on Radola?

TIEDOTUS:
Ylläpito on foorumin hiljentyneen ilmapiirin vuoksi päättänyt ryhtyä museoimistoimiin, joten poksi sekä kommentointi on asetettu pois päältä. Kiitos ymmärryksestänne!

Kuva


Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: La Syys 24, 2016 8:33 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 7:30 pm
Viestit: 1269
Paikkakunta: Helsinki
Alkuperäisversio löytyy täältä. Olen kääntänyt tuon ns. "täysversion" kaikilla lisäreillä. Ellet omista jotain lisäriä, katso tuolta, mitä tehdä - tai yksinkertaisesti jätä kyseinen rajoitus huomioimatta.

Tuolla seassa on sanoja (lähinnä noitien loitsuja), joita en ole osannut kääntää suomeksi. Jos joku tietää noihin suomenkielisen vastineen, niin vinkatkoon!

Apokalypsihaaste

Tarina


On maanlaajuisesti tärkeän urheilutapahtuman aika, ja kaikki simit ympäri maata katsovat ottelua vastaanottimistaan silmä kovana. Puoliajan koittaessa joka ikinen sim ryntää vessaan. Maan jokainen vessanpönttö vedetään samanaikaisesti. Vedenpaine saa alueen kaikki kolme ydinvoimalaa ylikuumentumaan ja tuhoamaan alueen. Onnekseen perustajasi on yliopistossa tämän sattuessa, mutta palatessaan perustamaan perhettä hän joutuu selviytymään täysin erilaisessa maailmassa kuin lähtiessään...

Säännöt
Seuraavassa on lista rajoituksia, joita perheesi pitää noudattaa. Jokainen rajoitussetti on sidoksissa tiettyyn uraan. Kun joku perheesi simeistä ylenee tietyn uran huipulle, kyseiseen uraan liittyvät rajoitukset poistuvat käytöstä. Yksi sim voi elinaikanaan poistaa käytöstä ainoastaan yhteen uraan liittyvät rajoitukset.

- Kaikkien rajoitussettien poistamiseen tarvitaan 25 simiä ja 3 lemmikkiä. (Epätoivo- ja avaruusteknologia-rajoitussetit eivät lukeudu mukaan yksi rajoitussetti per sim –sääntöön.)
- Yksi lemmikki voi elinaikanaan poistaa vain yhden lemmikkiuran rajoitussetin.
- Vain kantasimin verisukulaiset ja perijöiden puolisot voivat poistaa rajoituksia. Adoptiolapset, perijöiden sisarusten puolisot ja servot eivät tähän siis pysty.
- Kantasim luodaan nuoreksi aikuiseksi yliopistolle. Yliopistolla eivät päde mitkään rajoitukset, sillä katastrofi ei ole vielä sattunut.
- Kantasim tai kukaan hänen jälkeensä yliopiston aloittava sim ei saa pitää lemmikkejä yliopistolla.
- Kantasim saa tuoda yliopistolta kotiin enintään kolme omilla rahoillaan ostamaansa esinettä. Jos hän valmistuu, yhden näistä esineistä täytyy olla valmistumistodistus.
- Kantasim ei saa omistaa yritystä kampuksen ulkopuolella.
- Kantasimin täytyy lähteä yliopistolta 9 lukukauden jälkeen. Jos kantasim joutuu koeajalle, tämä aika lasketaan mukaan yhdeksän lukukauden rajaan.
- Kantasim, joka valmistuu ajallaan (8 lukukaudessa) saa jäädä kampukselle valmistumisensa jälkeen koko ylimääräiseksi ajaksi.
- Jos kantasim joutuu kerran koeajalle, mutta valmistuu, hänen on valmistumisensa jälkeen palattava viipymättä kotinaapurustoonsa.
- Kantasimin ei ole pakko valmistua
- Kotitontin täytyy sijaita aavikolla tai maaperällä. (Eli EI ruohikolla tai asvaltilla.)
- Kantasim ei saa antaa lahjoja potentiaalisille puolisoilleen.
- Kantasim ei saa muuttaa potentiaalista puolisoaan noidaksi, sillä hän tulee samalla lahjoittaneeksi tälle loitsukirjan ja noidankattilan.
- Perheen tontti ei saa olla rantatontti.
- Kun kantasimisi palaa naapurustoon, mutta hänet tyhjälle 5x5-kokoiselle tontille.
- Kantasim, joka liittyi yliopiston salaseuraan, saa tyhjän tontin sijasta muuttaa salaseuran turvataloon. Nämä ovat valmiiksi rakennettuja taloja joita on pelkistetty sen verran, että ne maksavat vähemmän kuin samanlaisen talon rakentaminen alusta asti itse. Ladattavissasi on kolme eri turvataloa: Bomb Shelter, Shotgun Schack ja Witch Hut. Voit tästä huolimatta aloittaa tyhjältäkin tontilta jos tahdot. (En tiedä, mistä nuo ladataan, mutta eiköhän Google auta. Suom. huom.)
- Sekä kantasimien että niiden, jotka muuttavat turvataloon kantasimien jälkeen on kiellettyä viedä turvataloon alun perin kuuluneita tavaroita perheen tontille.
- Jos perheesi rikkoo jotain sääntöä tai rajoitusta säännönmuutoksen vuoksi, et epäonnistu haasteessa. (En tosin usko, että tähän on tulossa enää mitään säännönmuutoksia, sillä kaikki lisärit on julkaistu jo ajat sitten. Suom. huom.)
- Saat myydä säännönmuutoksen vuoksi kielletyiksi muuttuneet tavarat ostotilassa ilman rangaistusta.
- Jos tavaralla ei ole rahallista arvoa (esim. käytetyt tavoitepalkinnot), saat poistaa sen voimassaolevista säännöistä huolimatta.
- Tontilla ei saa olla puita tai pensaita, kun asetat sen naapurustoon.
- Saat käyttää ”tasoita tontti” –toimintoa ennen simin muuttamista tyhjälle tontille tai turvataloon.
- Yksikään talouden simeistä ei saa nukkua taivasalla.
- Kun kantasim on palannut naapurustoon, kaikkien tulevien yliopisto-opiskelijoiden täytyy muuttaa kampuksella minkä tahansa kokoiselle tyhjälle tontille, ei siis asuntolaan. Kantasimin jälkeen yliopistolle tulevien nuorien aikuisten täytyy noudattaa kaikkia niitä rajoituksia, joita ei ole vielä poistettu.
- Kantasim tai hänen jälkeensä yliopistolla aloittavat opiskelijat eivät saa perustaa osakuntaa tai liittyä sellaiseen.
- Ainoat simit, jotka saavat muuttaa perheen talouteen ovat ne simit, jotka suoraan vaikuttavat seuraavan sukupolven syntymään (eli toisin sanoen perijöiden puolisot).
- Isojalan muuttaminen talouteen on sallittua, sillä se ei voi lisääntyä.
- Ylimääräiset simit (eli muut kuin kantasim ja tämän perijät) eivät saa ottaa puolisoita, ja ylimääräisten simien tuottamat jälkeläiset (tontille kutsutun simin kanssa pelehtimällä tai alienin kaappauksella hankitut) eivät voi poistaa rajoituksia. Talouteen saavat muuttaa vain towniet ja NPC:t.
- Jos talouteen muuttaa uransa huipulla oleva townie, ja kyseistä uraa koskevia rajoituksia ei ole vielä poistettu, ne poistuvat saman tien. Jos kyseisen uran rajoitukset on jo poistettu, townie voi yrittää poistaa jotain toista uraa koskevat rajoitukset.
- Yliopistouralla olevan townien täytyy erota työstään, ellet ole avannut yliopiston käymistä koskevaa rajoitusta.
- Jos haluat laskea pisteitä, pidä kirjaa perheen tontilla kuluvista päivistä alkaen siitä hetkestä, kun kantasim muuttaa takaisin yliopistosta. Helpoin tapa on pitää tukkimiehen päiväkirjaa vetämällä viiva paperille kerran sim-viikossa.
- Koodit, modit ja hackiesineet, joista olisi epäreilua etua verrattuna pelaajaan, joka ei näitä käytä, ovat kiellettyjä.
- Saat käyttää ladattuja esineitä kunhan ne hinnaltaan ja kaikilta ominaisuuksiltaan vastaavat pelin omia esineitä.
- Jos käytät PregnancyForAllGenders-hackia, sinun täytyy valita lasta kantava sim ja pysyä valinnassasi.
- Kaikkien tonttien, joilla simisi vierailee, täytyy täyttää kaikki sillä hetkellä pätevät rajoitukset. Tämä koskee kaikkia muita paitsi lomakohteissa olevia tontteja. Salaseuran kaappaaman simin täytyy poistua tontilta välittömästi, ellei tonttia ole muokattu täyttämään rajoitukset.
- Automaattisia toimintoja ei tarvitse peruuttaa, elleivät se ole ristiriidassa voimassaolevien rajoitusten kanssa.
- Rod Humblen tietokone täytyy poistaa tavaraluettelosta heti simin avattua paketin.
- Simit eivät saa opiskella fysiologiaa ilman, että siihen liittyvä bugi on korjattu (jos omistat KK:n, päivitä peli. Jos sinulla on Kartano & Puutarha –kamasetti, lataa Pescadon buginkorjaus) (Tässä kuuluisi olla linkki tuohon korjaukseen, mutta eipä ole. Suom. huom.)
- Jos sinulla on Vuodenajat-lisäosa, sinulla voi olla tontilla ainoastaan yksi seikkailu-uran ja yksi kirjailijan uran urapalkinto kerrallaan.
- Voittaaksesi haasteen sinun täytyy poistaa 29 rajoitussettiä. Avaruusteknologia-rajoitussettiä ei tarvitse poistaa haasteen suorittamiseksi.
- Jos sinulla on Lemmikkielämää-lisäosa, sinun täytyy poistaa kaikki kolme lemmikkiurien rajoitussettiä voittaaksesi haasteen.
- Jos rikot sääntöjä vahingossa, korjaa virhe ja jatka pelaamista. Kunhan et riko sääntöjä tahallasi, voit suorittaa haasteen loppuun asti.

Rajoitukset:
Kursivoitu teksti on rajoitussettiin liittyvä tarinankuvaus.
Kursivoidun pätkän alle on listattu settiin kuuluvat rajoitukset.
Rajoitussetin poistamisen seuraukset on kirjoitettu lihavoidulla tekstillä.

Epätoivo

”On parempi sytyttää edes yksi kynttilä kuin kirota pimeyttä.”

Ydintalven fyysiset vaikutukset ovat selvät, mutta ne ovat vain osa tuhosta. Vahinkoa on tapahtunut myös kaupunkilaisten yleisessä mielialassa ja sisukkuudessa. Väki on alkanut luopua toivosta, ja epätoivo on hiljalleen hiipinyt simien mieliin. Kenelläkään ei ole motivaatiota kokoontua yhteen, eikä kukaan halua poistua kyhäämistään suojista.


- Et voi mennä naimisiin tai muuttaa yhteen kenenkään kanssa, etkä hankkia lemmikkejä.
- Elämänlaadun mittarista ansaittuja pisteitä ei voi käyttää.

Kun kantasim saavuttaa minkä tahansa uran huipun, hän näyttää muille pahimman olevan ohi, ja että asiat voivat – ja alkavatkin – parantua. Muutamat simit uskaltautuvat jopa kuljeksimaan kaduilla käydäkseen nyt tunnistamattomaksi tuhoutuneissa paikoissa. Voit nyt naida simejä tai muuttaa heitä tontille, kunhan he synnyttävät tai siittävät seuraavan sukupolven. Myös elämänlaadun mittarista ansaittuja pisteitä voi käyttää.

Arkkitehtuuri

”Roomaa ei rakenneta päivässä.”

Ydintuho ja siitä seurannut kaasuräjähdys saastutti alueen, mukaan lukien rakennukset. Ne alkoivat murentua, moni rakennus yksinkertaisesti romahti kun taas jotkut pakkolunastettiin korkean säteilytason vuoksi. Selviytyneet kyhäävät henkensä pitimiksi yksinkertaisia majoja suojatakseen itseään tuhon vaikutuksilta. Tietoa rakennusturvallisuudesta ei ole, joten majat pidetään mahdollisimman yksinkertaisina romahdusten välttämiseksi.

Majansa puunpaloista, räsyistä, metallista, laastista ja tiilistä kyhäävät ihmiset eivät enää unelmoi kauniiden kartanoiden rakentamisesta. Uudelleenrakennuksen aikana heidän keskuudessaan liikkuu huhuja salaisista tapaamispaikoista ja siitä, että kuuluista arkkitehti Horatius Partanen on ehkä selviytynyt räjähdyksestä.


- Yhteisötontille ei saa rakentaa tilaa, jota ei ole suljettu seinillä.
- Et saa asettaa tontille enempää kuin kaksi rakennustilan esinettä jokaisesta kategoriasta per päivä (kaksi seinäpalaa JA kaksi ruutua tapettia JA kaksi palaa lattiaa jne.).
- Poistettujen esineiden lukumäärä lisätään päivittäiseen rajaan (esim. jos poistat palan lattiaa etkä ole asettanut yhtään lattiapalaa vielä sinä päivänä, saat asettaa kolme palaa).
- Tämä rajoitus ei päde ensimmäisenä päivänä kantasimisi palattua yliopistolta, jotta voit rakentaa talosi, ellet valitse salaseuran turvataloa (talosi on valmiiksi rakennettu).
- Saat käyttää automaattista kattoa turvataloon korvataksesi olemassa olevan katon tasakatolla, mutta sen jälkeen et saa käyttää sitä lainkaan.
- Et saa käyttää aidat-kategorian lattialistoja (Lemmikkielämää) tai mitään esineitä arkkitehtuuri-kategoriasta.
- Et saa käyttää kasvihuone-esineitä tai mitään ikkunoita lukuun ottamatta pienintä ja halvinta.
- Portaikoista sallitut ovat ainoastaan halvin valmis portaikko ja kahdet halvimmat itse asetettavat portaat. Hissit ovat kiellettyjä.
- Et saa käyttää muita ovia kuin halvinta.
- Et saa käyttää muita oviaukkoja kuin halvinta.
- Et saa käyttää muita pylväitä kuin halvinta.
- Saat käyttää ainoastaan halvinta paneelia, tiiliseinää ja maalia seinille sekä halvinta puu- ja tiililattiaa ja mattoa lattioiden peittämiseen (ei yli $3 per ruutu).
- Et saa käyttää yli $20 maksavia aitoja, yli $35 maksavia markiiseja tai yli $100 maksavia takkoja.
- Et saa käyttää salaovikirjahyllyä tai kattotuuletinta.
- Turvatalot saavat pitää kaikki niihin käytetyt laadukkaammat rakennusmateriaalit.
- Et saa rakentaa taloihin enempää kuin kolme kerrosta maanpinnasta ylöspäin. Sinulla voi olla kattoterassi, jossa on esineitä, ja sen yllä voi olla markiisi, jotta musiikkiuran rajoitukset täyttyvät. Perustuksia ei lasketa tähän rajoitukseen, mutta ajorata lasketaan.
- Talot täytyy rakentaa vähintään neljän puujalan tai perustusten varaan.
- Et saa käyttää koodeja helpottamaan rakentamista. MoveObjectsia saa käyttää korjaamaan bugeja.
- Vain arkkitehtuuriuralla sillä hetkellä työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa (jota koskevat myös taide- ja seikkailu-urien rajoitukset).

Perheen mestariarkkitehti suunnittelee selviytyjille turvallisempia koteja. Arkkitehdin perustaman rakennusfirman avulla jälleenrakennetaan yhteisöalueet, joita katastrofi on vahingoittanut.

Alueen uudelleenrakentamisen aikana Horatius Partanen astuu piilostaan julkisuuteen antaen insinöörintaitonsa simisi käyttöön. Hänen ja uuden kaupunkisuunnittelijan johdolla alueella aletaan hyödyntää salaisiin piiloihin kätkettyjä laadukkaita rakennustarvikkeita. Arkkitehtuuriuran rajoitukset poistuvat.


Tanssi

Myrkyllisen tuhkan ja zombilaumojen seassa on epätoivoinen kaupunki. Simit eivät kykene rauhoittamaan mieltään tarpeeksi pystyäkseen meditoimaan: he ovat joko liian hermostuneita tai apaattisia. Rytmit ovat kadonneet, eikä kenellekään tule edes mieleen rummutella jalkoja tai hyräillä. Äänentoistolaitteita myyvät liikkeet on ryövätty tyhjiksi tai ne ovat tuhoutuneet. Viimeinen pisara tälle kaikelle oli, kun kuuluisat tanssijat pakenivat alueelta.

- Simit eivät saa tanssia. Automaattisesti aloitettu tanssiminen täytyy peruuttaa heti.
- Jos taideura on vapautettu, simit voivat tanssia automaattisesti muiden simien soiton tahtiin.
- Simit eivät voi joogata.
- Simit eivät voi meditoida.
- Simit eivät voi käyttää magnetohytkytintä tai balettitankoja kunnon kohottamiseen vaikka urheilu-uran rajoitukset olisikin poistettu.
- Stereoita voi käyttää ainoastaan kunnon kohottamiseen.

Kun perheestä nousi lahjakas tanssija, joka käveli keskelle selviytyjien joukkoa, alkoi kuulua vain tasainen rytmi. Sitä eivät saaneet aikaan soittimet eikä se kuulunut stereoista; tanssija alkoi yksinkertaisesti lyödä jalalla tahtia. Rytmiä seurasi pään nyökyttely. Hetken kuluttua joku lähti mukaan, ja mitä enemmän jammailijoita oli, sitä monimutkaisempia liikkeitä tanssija alkoi tehdä. Kun koreografia oli näytetty, simit oppivat jälleen tanssimaan. Rytmitajun korjaantuessa he saivat takaisin sekä fyysisen että henkisen tasapainonsa ja pystyivät jälleen meditoimaan ja tanssimaan. Tanssiuran rajoitukset poistuvat.

Esiintyminen

”Pyhätyö ei taloa pystyssä pidä.”

Ennen katastrofia ihmiset olivat tottuneita yhdistämään työn ja huvin. Liika stressi voi aiheuttaa ihmisissä loppuun palamista ellei heillä ole hauskoja asioita kuten televisiota, kirjoja ja internetiä viihdykkeenään. Nyt tuho on vienyt heiltä monet noista asioista. Ihmiset ovat nyt omillaan. Miten kukaan pystyisi vitsailemaan sellaisessa tilanteessa?

Hauskanpidon taika on kadonnut alueelta. Selittämättömästi myös noitien valtaistuimet ovat lakanneet toimimasta kunnolla.


- Simit eivät voi järjestää juhlia (edes vaikka viihdeuran rajoitukset olisi poistettu).
- Simiä ei saa ohjata viihdyttämään toista simiä millään lailla.
- Simit eivät saa puhua juustoleivistä.
- Simit eivät saa laulaa merirosvolaulua, kertoa lohikäärmeen tarinaa tai jongleerata.
- Ostotilan juhla- tai viihde-esineitä ei saa ostaa halvinta shakkipöytää lukuun ottamatta.
- Kakut ovat sallittuja, mikäli ravintola-alan rajoitukset on poistettu.
- Hääkaari on sallittu, mikäli luonnontiedeuran rajoitukset on poistettu.
- Simit eivät saa käyttää karaokelaitetta (tätä koskevat myös taide- ja tiedeurien rajoitukset).
- Simit saavat katsoa televisiosta ainoastaan kokkiohjelmia ja sääkanavaa, ja sen lisäksi televisiota voi käyttää jumppaamiseen.
- Simit eivät voi lukea muita kirjoja kuin perheenjäsenten itse kirjoittamia romaaneja.
- Lelupöytää ei saa ostaa tai käyttää.
- Elämänlaadun mittarin pisteitä ei saa käyttää.
- Ainoastaan taikataitonsa maksimoineet noidat, jotka ovat joko täysin hyviä tai pahoja, voivat käyttää valtaistuinta.
- Ainoastaan valtaistuimen nikkaroinut sim voi käyttää sitä.
- Esiintymisuran urapalkintoa ei saa asettaa tontille.

”En piilottele mitään! Presto, chango, magico!” huutaa esiintyjä. Hän taputtaa käsiään ja napsauttaa sormiaan, ja samassa tyhjästä ilmestyy nauhoja, jotka lumoavat yleisön. Väkijoukon kasvaessa taikuri voi vain hymyillä. ”Seuraavaa temppuani varten tarvitsen yleisöstä vapaaehtoisen.” Jännitys kasvaa, kun katsojat vauvasta vaariin haukkovat henkeään nähdessään taikurin ohjaavan vapaaehtoisen laatikkoon ja sahaavan hänet kahtia. Mutta se oli vain silmänlumetta! Aplodit kaikuvat maan halki ja ihmisissä herää toivo, että hauskuuden ansiosta kaikilla voi olla parempi huominen.

Simit taputtavat käsiään yhteen yllättyneinä huomatessaan, että valtaistuimen täyden voiman aktivoimiseen tarvittiin vain hentoinen kosketus. Kaikki simit voivat nyt nikkaroida noidan valtaistuimia. Esiintymisuran rajoitukset poistuvat.

Tiedustelu


”Älä luota kehenkään.”

Koko alue on kaaoksen vallassa. Zombit, ryövärit, moottoripyöräjengit ja muut hirveydet valtaavat maata ja ottavat niiltä, jotka yrittävät jälleenrakentaa. Monet ovat lukittautuneet sisälle ja salvanneet ovet ja ikkunat, ja nyt he vain rukoilevat etteivät raunioissa vaeltavat kauhut löydä heitä. Kun joku hakkaa ovea tai varjot häilyvät ikkunoissa, sydämen valtaa pelko. Oliko se avunhuuto? Aneleeko joku henkensä puolesta, toivoen, rukoillen jotakuta pelastamaan hänet? Vai onko se jotain pahempaa? Ehkä ryövärijoukko, joka odottaa, että joku avaa ovensa päästääkseen heidät sisälle viemään kaiken mikä irti lähtee? Kaikkia pelottaa se, mikä ulkona odottaa.

Ihmisillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin selviytyä niillä vähillä tarvikkeilla, joita he saavat alueen ainoalta luotettavalta jakelijalta. Ihmiset istuvat ja odottavat toiveikkaina sitä päivää, jolloin he voivat taas luottaa. Kukaan ei kysele eikä kukaan anna tai vastaanota paketteja. Simit eivät poistu kotoaan yksin koulua tai töitä lukuun ottamatta.


- Simit eivät voi kysyä toisiltaan kysymyksiä (Yöelämää).
- Muut kuin perheenjäsenten ystävät eivät saa astua sisälle taloon.
- Ainoastaan perintölinjaa jatkava sim saa pyytää sellaista simiä muuttamaan yhteen kanssaan, johon hän on rakastunut ja jonka kanssa hän aikoo jatkaa sukuaan.
- Simit eivät saa mennä sokkotreffeille tai retkille suositusten kautta eikä hän saa ottaa vastaan townien hänelle tarjoamaa työtä.
- Simit eivät voi lähetellä toisilleen viestejä tai sähköpostia tai pitää blogia.
- Simit eivät saa palkata palvelunumeroiden työntekijöitä tai ystävystyä heidän kanssaan.
- Simit eivät saa palkata työntekijöitä yrityksiinsä.
- Simit eivät saa antaa toisilleen lahjoja.
- Lemmikkien antaminen pois on sallittua.
- Ainoastaan tehottomimmat ja huonoimmat tavarat jokaisesta ostotilan kategoriasta ovat sallittuja, vaikka niitä koskevat rajoitukset muilta urilta olisikin poistettu. Myös näitä tavaroita on rajoitettu määrä, eli jos jotain hajoaa, se täytyy korjata korvaamisen sijaan.
- Saat ostaa enintään $140 maksavia tasoja, enint. $600 maksavia jääkaappeja, enint. $700 maksavia suihkuja ja kylpyammeita ja kalleimman teleskoopin (alienikaappauksia varten).
- Ruokailutuolien maksimimukavuus on 3 ja lepotuolien 5.
- Sänkyjen maksimienergia ja –mukavuus on 3 (lemmikkien vartiointiuran rajoitusten mukaan), plus arkku ja kehto.
- Poikkeus: lemmikkien vartiointiuran rajoitusten poistamisen myötä kaikki sängyt ovat sallittuja.
- Simit eivät saa vierailla yhteisötonteilla yksin, vaan heidän täytyy ottaa mukaan ystävä tai perheenjäsen.
- Noidat eivät saa loitsia appello simae- tai compello acceptus- loitsuja. (mitä nämä mahtavat olla suomeksi, anyone? Suom. huom.)
- Simit eivät saa etsiä ufoja tai kutsua avaruusolentoja (saavat kuitenkin tähystää tähtiä teleskoopilla).
Simit eivät saa lähteä lomalle.
- Elämänlaadun mittarin suosiopisteitä ei saa käyttää.
- Vain tiedustelu-uralla sillä hetkellä työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Varjojen keskeltä pilkahtaa valoa. Salamyhkäisesti ja huomaamattomasti työskentelevä, vasta vähän aikaa sitten uudelleenkoottu Salainen Simpalvelu tuo luottamuksen takaisin osaksi arkea. Agentit, joiden taustat on läpikotaisin tarkastettu, täyttävät kentät, ja operaatioiden osallistujat lähetetään erottamaan ystävä ja vihollinen toisistaan. Tieto kulkee nopeasti, ja pian jokainen tietää, kehen voi luottaa ja kehen ei.

Kun vainoharha laantuu, maalaisjärki kukoistaa. Simit kyselevät naapureiden suosikkiasioita tutustuakseen heihin paremmin. Lahjoihin ei enää suhtauduta epäluuloisesti. Kun simien ei enää tarvitse pelätä ryövääjiä, he alkavat sisustaa kotejaan mukavammin. Tiedustelu-uran rajoitukset poistuvat.

Merentutkimus


”Tulet kärsimään.” – Poseidon, Odysseia

Onnettomuus ei peittänyt myrkkytuhkalla vain maata, se saastutti myös paikallisen vesistön. Kokonaisia kalaparvia myrkyttyi. Merenalainen elämä kärsi saastevirran myötä. Kuuma vesi häiritsi sääkarttoja laajalla alueella.

Syvimmissä syvyyksissä kaikui ikivanhan jumalan raivo. Unohdettu Poseidon vapautti vihansa alueelle ja kirosi ihmisten mielet. Kukaan ei enää tiedä, mitä tahtoo tai pelkää.


- Jos musiikkiuran rajoitukset on poistettu, vuodenajoista valittavissasi on vain talvi ja kevät. Et voi valita naapurustoosi kesää tai syksyä.
- Toiveita ja pelkoja ei voi lukita.
- Rakennustilan lampityökalua ei voi käyttää.
- Uima-allasta ei voi käyttää.
- Suihkulähteitä ei voi ostaa tai käyttää (myös taideuran rajoitukset pätevät).
- Akvaarioita ei voi ostaa tai käyttää.
- Simit eivät voi syödä lohta tai hummeria.
- Simit eivät voi vierailla rantatonteilla.
- Simpukkakoruja ei voi ostaa tai käyttää.
- Mahtimaitoa tai elämän eliksiiriä ei voi ostaa tavoitepisteillä, vaikka ne olisi avattu poistamalla avaruusteknologia-, seikkailu- tai tiederajoitukset. Poseidonilla on hallussaan vaikuttavat aineet. (Jos perustaja toi niitä mukanaan yliopistolta, niitä saa käyttää.)
- Säämasiinaa ei voi ostaa tai käyttää ollenkaan.
- Merentutkimusuran urapalkintoa ei voi asettaa tontille.

Kun perheenjäsen saavuttaa merentutkimusuran huipun, tämä Ahdin airut vetää kamppeet niskaan ja sukeltaa synkkiin syvyyksiin. Hän taivuttelee vetten jumalan antamaan ihmisille anteeksi ja kysyy, mitä voisi tehdä vesistöjen elvyttämiseksi ja sääkarttojen oikaisemiseksi. Leppyneenä Poseidon uskoo airuelle ikiaikaista tietoa.

Poseidon-projekti starttaa ja tiedottaa, mitä pitää tehdä suolaisten ja makeiden vesistöjen pelastamiseksi. Mahtimaidon ja elämän eliksiirin ainesosat ovat jälleen saatavilla koko simkunnalle. Sukupuuton partaalla olleet eläinlajit virkoavat intensiivisen parittamisohjelman avulla, ja vesillä on ollut jopa havaintoja vastasyntyneistä valaista! Poseidon-projekti työskentelee vuoksien ja luoteiden eteen ja käyttää keinotekoisia menetelmiä niiden korjaamiseksi, kunnes luonnon tasapaino on täysin korjattu. Metodin avulla on myös havaittu merkkejä suojasäästä. Nähdessään ihmisten saavuttaman edistyksen Poseidon korjaa heidän mielensä yhdellä atraimen heilautuksella. Merentutkimuksen rajoitukset on poistettu.

Lisäksi Ahdin airut löytää erikoisen esineen merenpohjasta etsiessään Atlantiksen kadonnutta kaupunkia. Kyseistä esinettä ovat atlantislaiset käyttäneet muinaisina aikoina. Saat valita käyttöösi yhden tavoitepalkinnon, jota koskevat rajoitukset poistuvat, vaikka avaruusteknologiarajoitukset olisivatkin vielä voimassa.

Musiikki


Taivas on synkkä ja pilvinen
Ei kaiu enää ääni musiikin tai ihmisten
Maassa on lunta ja jäätä ja routaa
Se vain esityksen alkua oottaa
Vain puuttuu laulaja
Joka auttaa maata heräämään ja
Rokkaamaan tärykalvot pellolle
Näytä tuolle pakkasukolle
Laita luomakunta ihastelemaan
Olen suurin rokkitähti päällä maan


- Kun muutat kantasimisi kotitontille yliopiston jälkeen, muuta naapuruston sää ikuiseksi talveksi.
- Simit eivät voi pälyillä pilviä tai tähystää tähtiä maassa.
- Simit eivät voi käyttää teleskooppeja (on liian pilvistä jotta voisi nähdä mitään).
- Simit eivät voi käyttää sääkonetta, vaikka perustaja olisi tuonut sen mukanaan yliopistolta.
- Tavaroita ei saa asettaa taivasalle, vaan niiden päällä pitää olla katto tai markiisi.
- Tontille automaattisesti tuotuja esineitä (sanomalehdet, laskut, treffi- tai retkipalkinnot, taikalamput) ei lasketa mukaan tähän rajoitukseen.
- Autot ovat myös poikkeus. Ne selviävät hyvin purevassa pakkasessa.
- Uima-altaita (ja puita) ei tarvitse peittää, sillä ne ovat enemmänkin maaston yksityiskohtia.
- Simit eivät voi lähteä lomalle, sillä sää on lentämiseen liian huono.
- Kasvisimit eivät voi tuottaa ilon itiöitä (Spores of Happiness, mikä on oikea käännös? Suom. huom.).
- Et saa ostaa tai käyttää aurinkopaneeleja tai tuulivoimalaa (näitä koskevat myös tiedeuran rajoitukset).
- Noidat eivät saa loitsia Tiukkuos Seisautuos –loitsua.
- Vain musiikkiuralla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Ihailkaa rokin voimaa valtaisaa:
Talven tuiskut hetkessä kaikkoaa


Musiikkiuran rajoitukset poistuvat.


Opetus

Koko koulujärjestelmä on raunioina. Koulutus on kadonnut alueelta. Enää on jäljellä vain pieni kourallinen opettajia eräässä turvatalossa opettamassa nuorille simeille perusasioita.

- Simlapset käyvät koulua normaalisti.
- Simteinit eivät saa mennä kouluun.
- Simit eivät saa mennä yliopistoon (tämä pätee, vaikka sotilasura olisi avattu).
- Simit eivät saa opettaa toisilleen taitoja urapalkintojen avulla.
- Simit eivät voi opettaa toisille oppimiaan yritystaitoja.
- Elämänlaadun mittarin tietopisteitä ei saa käyttää.
- Teiniksi kasvavan lapsen täytyy arpoa ensisijainen ja toissijainen tavoitteensa legacy challengen tapaan.
- Et saa muuttaa simisi tavoitteita.
- Toissijaiset tavoitteet täytyy valita haastetta jatkaville simeille heti heidän kasvettuaan teiniksi.
- Talouteen muuttavat puolisot eivät saa valita toissijaista tavoitetta.
- Vain opetusuralla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Opetusministeriksi kohoava sim jälleenrakentaa alueen koulutusjärjestelmän ja jopa entisöi yliopiston vanhaan loistoonsa. Opetusuran rajoitukset poistuvat.

Seikkailu


Tiettyjen esineiden ympärillä on energiaa, joka antaa niille erikoisia voimia. Tämänkaltaisia esineitä annetaan usein simeille urapalkintoina. Katastrofista lähtien nämä esineet ovat yhtäkkiä menettäneet voimansa ja muuttuneet hyödyttömiksi. Monet ovat tästä ymmällään, mutta osa on kehittänyt teorioita. Sanotaan, että Unga-Nungan kivi on avain siihen energiaan, joka saa urapalkinnot toimimaan niin hyvin. Kiveä pidettiin näytillä SimCityn museossa, josta käsin se ylläpiti muiden esineiden voimia ja hillitsi väestön tunneälykkyyden rappeutumista. Tuhon aiheuttaman kaaoksen keskellä joku varasti kiven.

- Yksikään sim ei voi käyttää mitään urapalkintoa. Ne voi silti asettaa tontille.
- Simit eivät voi lomailla paratiisisaarilla ennen kuin korkeimman tason seikkailija on palauttanut merikortit ja lentosuunnitelmat.
- Jumbok IV-palkintoa ei saa asettaa tontille ennen kuin simisi on saavuttanut seikkailu-uran huipun.

Seikkailu-uran huipun saavuttanut sim löytää varkaan, häijyn tohtori Vun. Ratsattuaan rohkeasti merirosvojen, ninjojen, ninjamerirosvojen, merirosvoninjojen ja vuokratyöntekijöiden vartioiman laboratorion simisi tekee tohtorin ilkeät suunnitelmat tyhjiksi. Unga-Nungan kiven löytämisen lisäksi simisi törmää laboratoriossa tohtori Vun piilottamaan huippusalaiseen teknologiaan.

Seikkailu-uran rajoitukset poistetaan. Lisäksi saat valita käyttöösi yhden yksittäisen tavoitepalkinnon, jonka saat asettaa tontille, vaikket olisi poistanut avaruusteknologia-rajoituksia. Vain seikkailu-uran avannut sim voi tehdä tämän.

Peli


Jotkin rakennelmat on rakennettu niin turvallisiksi, että edes ydinräjähdys ei niitä vahingoita. Presindentin pommisuojat, pankkiholvit… ja MMO-pelien palvelimet. Erään laajalti suositun MMO-pelin palvelimet sijaitsivat tuhoalueella ja tietenkin selvisivät onnettomuudesta naarmuitta. Palvelimilla on jopa oma virtalähteensä. Ongelmana on, että alueen laajakaistayhteydet tuhoutuivat onnettomuudessa. Vaikka alue on raunioina, muualla maassa voidaan hyvin. Kyseinen MMO-peli on niin suosittu, että ihmiset käyttävät puhelinyhteyksiä pelatakseen suosikkipeliään. Tästä seuraa se, että alueen puhelinlinjat ovat tukossa ja käyttökelvottomia, sillä yhteydet palvelimiin ruuhkauttavat kaikki linjat. Tilanne helpottuu hetkeksi ainoastaan palvelimien viikoittaisen lepohetken aikaan.

- Simit eivät voi käyttää puhelinta muuhun kuin töistä eroamiseen.
- Simit eivät voi käyttää tietokonetta muuhun kuin romaanin tai lopputyön kirjoittamiseen, vaikka olisivatkin poistaneet tiedeuran rajoitukset.
- Nämä rajoitukset poistuvat väliaikaisesti käytöstä tiistaisin kello kahdestatoista puoleenyöhön.
- Noidat eivät saa kutsua simejä tontille taikakeinoin silloin, kun puhelin on poissa käytöstä.
- Simit saavat yhä vastata puhelimeen sen soidessa.
- Vain peliuralla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Similläsi on nerokas kaksiosainen suunnitelma. Pelisuunnittelijaksi päästyään hän ensi töikseen suunnittelee uuden MMO-pelin, jonka palvelimet hän sijoittaa alueen ulkopuolelle. Sitten hän pelaa itsensä nykyisen MMO:n huipulle ja hakkaa kaikki muut linjoilla olevat pelaajat saman tien. Ihmiset alkavat kyllästyä ja turhautua nykyiseen MMO:hon ja etsivät tilalle uutta pelattavaa. Simisi pelistä tulee kaikkien aikojen hitti.

Puhelinlinjoja tukkinut palvelinruuhka on tipotiessään. Peliuran rajoitukset poistetaan.


Toimittaja

Vaikka alueella tapahtuu vaikka mitä uutisoinnin arvoista, jäljellä on tuskin yhtään toimittajaa uutisoimassa näistä tapahtumista. Niinpä paikallisesta sanomalehdestä on tullut entistäkin hyödyttömämpi. Vaikka lehteä toimitetaan yhä päivittäin (lehdenjakajat olivat zombeja jo ennen tuhoa), sen sisältö on yhtä tyhjän kanssa.

- Kun simisi käyttää sanomalehteä työpaikan etsimiseen, hän voi valita ainoastaan ensimmäisen kolmesta sen päivän vaihtoehdosta. Toista ja kolmatta ei voi ottaa.
- Työnhaun lisäksi lehteä ei voi käyttää muuhun kuin pois heittämiseen, kompostointiin tai paperilennokin taitteluun.
- Tietokoneella voit etsiä töitä normaalisti… mikäli siis pystyt käyttämään tietokonetta.
- Simit eivät saa tilata tai lukea harrastelehtiä.
- Kun simit saapuvat kotiin yliopistolta, he saavat ottaa vastaan pääaineeseensa kuuluvia työpaikkoja, vaikka ne eivät olisikaan ensimmäisenä listalla. Tämä koskee myös perustajaa.
- Toimittajan urapalkintoa ei saa asettaa tontille ennen kuin sekä toimittajan uran että seikkailu-uran rajoitukset on poistettu.

Kun simistäsi tulee mediamoguli, paikallinen lehti saatetaan jälleen vanhaan loistoonsa, ja firmat saavat taas jättää sinne täysmittaisia työpaikkailmoituksia. Toimittajan rajoitukset poistetaan.

Laki


Lait ovat kadonneet alueelta kokonaan. Ei ole tarkastuksia, ei tasapainoa. Oikeuden haasteilla uhkaajien määrä on vähentynyt, mutta niin ovat myös kaikki hyvät asiat lakijärjestelmissä. Ilman alueella voimassaolevaa lakia edes mahtavimmat ihmiset eivät voi korjata yhteiskuntaa pysyvästi.

- Lakiuran rajoitusten ollessa voimassa löysäilyn, politiikan ja lainvalvonnan rajoitukset voi poistaa käytöstä ainoastaan väliaikaisesti. Rajoitukset tulevat takaisin voimaan, kun ne poistanut sim kuolee. Poistaaksesi näiden urien rajoitukset pysyvästi lakiuran rajoitukset on ensin poistettava.
- Vain lakiuralla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Sim, josta tulee itse laki, palauttaa lain ja järjestyksen alueelle ja mahdollistaa muiden yhteiskunnan alueiden korjaamisen. Lakiuran rajoitukset poistetaan.

Lemmikit: Palveluala


Yhdistelmä kaaoksen keskellä elämisestä johtuvaa stressiä ja ilmassa leijuvaa säteilyä vaikuttaa vanhusten mieliin tuhoisasti. Vanhat mielet rappeutuvat nopeasti ja ruumiit seniilistyvät aikaisin ja pahasti. Vanhuuteen selviytyminen tässä uudessa maailmassa on sekä siunaus että kirous.

- Kun sim ikääntyy vanhukseksi, häntä ei voi enää komentaa suoraan eikä hänen toimintojaan voi peruuttaa toimintojonosta. Voit yhä peruuttaa toimintoja, jotka rikkoisivat jotain toista rajoitusta (kuten tietokonepelien pelaaminen). Saat myös ohjata vanhukset irtisanoutumaan jos he ovat poissa töistä ja löysäilyuran rajoitukset ovat yhä voimassa.

Kun lemmikkisi kohoaa palvelu-uran huipulle, se auttaa talouden vanhuksia. Koulutetun pelastuslemmikin kanssa seurustelu parantaa vanhusten mielten psyykkiset ja emotionaaliset vauriot. Heidän pörröiset ystävänsä auttavat heidät hitaasti mutta varmasti pois höperöyden pilvestä tosielämään. Palvelualan rajoitukset poistetaan.

Lemmikit: Viihdeala


Elämä autioituneessa maassa on rankkaa kaikenikäisille simeille. Nuoret simit kokevat uuden maailman paitsi pelottavana, myös tolkuttoman tylsänä. Lasten ja teinien on vaikea keskittyä työhön ilman viihdykkeitä.

- Lapsia ja teinejä ei saa auttaa läksyjenteossa.
- Lapset ja teinit eivät saa kohottaa taitojaan esineillä, jotka eivät samaan aikaan kohota myös hupia.
- Lapset ja teinit saa kuitenkin yhä käskeä siivoamaan, korjaamaan ja laittamaan ruokaa.

Kun perheen lemmikistä tulee viihdealan tähti, se tarjoaa paljon kaivattua viihdykettä perheen nuorimmille. Saatuaan mieliään stimuloitua he voivat jälleen keskittyä täysillä kouluun ja opiskeluun. Viihdealan rajoitukset poistetaan.

Lemmikit: Vartiointiala


Zombeja, jengiläisiä, anarkisteja, ryövääjiä… Ulkona on paljon uhkatekijöitä. Vaikka nämä eivät suoraan vahingoittaisi simiäsi, niiden pelkääminen vahingoittaa. Vainoharhaisuuden paksu peite on levittäytynyt alueen ylle. Levottoman mielen on vaikea saada unta, ja jo ajatus siitä, että pahikset ovat tuolla jossain valmiina nappaamaan sinut on omiaan pitämään simisi valveilla öisin.

- Simisi ei saa nukkua sängyllä tai sohvalla jonka energia-arvo on korkeampi kuin 3. Ei sillä, etteikö saatavilla olisi mukavampiakin sänkyjä, mutta vainoharha ei anna simillesi rauhaa nukkua kunnolla. Saat yhä ostaa ja käyttää sänkyjä, tuoleja ja sohvia, joiden energia-arvo on yli 3, mutta et nukkumiseen.
- Vauvat ja taaperot saavat yhä nukkua kehdoissa, sillä he ovat liian nuoria ymmärtämään vainoharhaa. Ihmissudet, vampyyrit, zombit, alienit ja kasvisimit voivat jättää tämän rajoituksen huomioitta, sillä he tietävät pahisten pelkäävän paljon enemmän heitä kuin he pelkäävät pahiksia.
- Simit, joilla on 10 kuntopistettä, voivat jättää tämän rajoituksen huomioitta, sillä he tietävät voivansa suojautua mahdollisia tunkeilijoita vastaan.
- Jos lainvalvontauran rajoitukset on poistettu, energia-arvon raja nousee viiteen, sillä simit nukkuvat hieman sikeämmin tietäessään poliisin valvovan heidän uniaan.
- Noudattaaksesi tätä rajoitusta saat myydä ja korvata ne sängyt, joiden energia-arvo on liian suuri. Uuden sängyn on oltava samankokoinen ja täsmälleen samassa paikassa kuin vanha.

Kun perheen lemmikki saavuttaa korkeimman aseman vartiointialalla, simit alkavat ravistella vainoharhaa pois itsestään ja tottuvat nukkumaan melussa. Vartiointialan rajoitukset poistetaan.

Liiketalous


”Rahasi ei kelpaa täällä.”

Ydinvoimalan tuhoutumisen aiheuttama kaaos on romuttanut alueen talouden. Simoleonin arvo heittelehtii laidasta laitaan. Suurimmat kaupat ovat tuhoutuneet tai ne on ryöstetty tyhjiksi. Koska alueen taloudellinen tilanne on näin epävakaa, ihmiset eivät halua käydä ostoksilla. Ainoastaan selviytyjien kertomat tarinat myyvät, sillä kansainvälinen media janoaa tietoa siitä, mitä tapahtui ja millaista on elää tällaisessa maassa.


- Simit eivät saa myydä tontilla kasvatettua ruokaa.
- Et saa ostaa lemmikkejä yhteisötonteilta tai muilta simeiltä.
- Simisi eivät saa perustaa omaa yritystä tai ostaa yhteisötontteja.
- Et saa myydä esineitä osto- tai rakennustilassa. (Saat kuitenkin yhä myydä rakennustilan tavaroita, kuten seiniä tai portaita.)
- Saat kuitenkin myydä ja ostaa jääkaapin, jos Rikollisuus-rajoitukset ovat yhä voimassa, mutta et saa tehdä sitä enää niiden poistuttua käytöstä, joten pidä huolta, että kehität sitä ennen jonkin toisen keinon hankkia ruokaa.
- Et saa käyttää Myy-toimintoa valmiisiin maalauksiin, valmistettuihin esineisiin tai muihin vastaaviin.
- Simisi saavat kuitenkin kirjoittaa romaanin ja kerätä rojaltit siitä.
- Et saa palkata henkilökuntaa tai ostaa palveluja ennustajaeukolta tai päänoidilta.
- Et saa kutsua yksityiskoulun rehtoria kylään.
- Elämänlaadun mittarin mammonapisteitä ei saa käyttää.
- Ainoa sallittu auto on halvin auto.
- Tuotantoketjujen vajavaisuuksien vuoksi simit eivät voi käyttää kukka-, lelu- tai robottipöytää. Yliopistolla valmistetut esineet saa tuoda takaisin naapurustoon. Kukkakimput ja robotit täytyy pitää tavaraluettelossa kunnes niitä koskevat rajoitukset on poistettu.
- Vain liiketalousuralla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Kun perheeseen tulee talousjohtaja, joka panee alueen ekonomisen puolen jälleen kuntoon, liiketalouteen liittyvät rajoitukset poistuvat. Lisäksi simisi voi ostaa avoinna-kyltin koriste-esineiden sekalaiset-osiosta ja vanhanaikaisen kassakoneen elektroniikkaosiosta, ja käyttää niitä, vaikka nämä esineet olisivatkin muiden rajoitusten alaisina.

Lainvalvonta


”Siitä vain, kutsu apua! Kukaan ei kuuntele sinua.”

Paikallinen poliisi ja palokunta ovat raunioina eivätkä kykene tekemään työtään. Rikollisuuden aalto on pyyhkäissyt alueen yli, ja väkivaltaiset anarkistien jengit sortavat vanhoja ja heikkoja.


- Et saa soittaa palvelunumeroon adoptoidaksesi lemmikin tai luopuaksesi siitä.
- Et saa soittaa poliisia etsimään karannutta lemmikkiä.
- Kaikki noitien esineet täytyy pitää joko tavaraluettelossa tai salaovikirjahyllyn takana salahuoneessa.
- Loitsukirjoja, valtaistuimia ja noidankattiloita saa käyttää vain salahuoneessa.
- Simit, joilla on elämänlaadun mittarin perhe-edut hankittuna, eivät saa anella sosiaalityöntekijältä armoa.
- Simisi eivät saa ostaa palohälyttimiä, sprinkeleritä tai varashälyttimiä autoon tai taloon.
- Simisi eivät saa soittaa hätänumeroon.
- Teinit ja vanhukset, joilla on vähemmän kuin 10 kuntopistettä, eivät saa lähteä tontilta mistään syystä, eivät edes töihin tai yhteisötonteille.
- Teineillä täytyy olla 10 kuntopistettä päästäkseen yliopistoon.
- Vanhuksilla ei tarvitse olla 10 kuntopistettä voidakseen muuttaa pois.
- Simisi eivät saa soittaa poliisia etsimään karanneita teinejä.
- Vain lainvalvontauralla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Perheen rohkea sankari puhdistaa kadut ja palauttaa järjestyksen, ja niin poliisi ja palokunta voivat jälleen auttaa ihmisiä. Lainvalvontauran rajoitukset poistuvat. Palo- ja murtohälyttimen voi ostaa ja niitä voi käyttää, vaikka Tiede-rajoituksia ei olisikaan vielä poistettu.

Lääketiede


”Pimeä keskiaika on täällä jälleen.”

Alueen vesijakelusysteemi on pahasti vaurioitunut. Talouksiin tuleva vesi on likaista ja epähygieenistä. Kaiken kukkuraksi alueen apteekit on ryöstetty tyhjiksi.


- Koiria ei saa pestä ammeessa.
- Kissanhiekkalaatikkoa ei saa ostaa eikä käyttää.
- Suihkuja tai kylpyammeita ei saa ostaa eikä käyttää kotona eikä yhteisötonteilla.
- Tiskikoneita ei saa ostaa eikä käyttää.
- Poreammeet ja kastelulaitteet (sekä osto- että rakennustilan) ovat myös kiellettyjen listalla.
- Uima-altaita ei saa rakentaa eikä käyttää.
- Simit eivät saa ottaa lääkkeitä parantaakseen itsensä.
- Noidat eivät saa valmistaa parantavia rohtoja tai loitsia Parantaos- tai Puhdistuos-loitsuja
- Simit eivät saa käyttää elämänlaadun mittarin tarvepisteitä yhtä poikkeusta lukuun ottamatta:
- Peliin syntynyt simlapsi saa käyttää tarvepisteitä varttuessaan taaperosta lapseksi.
- Aina kun simit pelehtivät, heidän täytyy yrittää saada vauva. Jos ”yritä saada vauva” ei ole valittavissa, he eivät voi pelehtiä. (Poikkeuksena jo valmiiksi raskaana olevat, raskauteen liian vanhat tai samaa sukupuolta olevat simit.) Sääntö pätee myös tontilla vieraileviin nuoriin aikuisiin ja aikuisiin naissimeihin.
- Vaipanvaihtopöytää ei saa ostaa eikä käyttää.
- Simit eivät saa ostaa tai käyttää lääkekaappia (peilit-valikossa)
- Simisi eivät saa ostaa antivampiriinia, anti-ihmissusirohtoa tai antiviheriiniä. (He saavat käyttää ne pullot, jotka ovat tuoneet mukanaan yliopistolta.)
- Simit eivät saa kalastaa kotitontillaan; vesi on liian saastaista, jotta sieltä voisi saada mitään elävää.
- Vain lääketiedeuralla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Kun perheen lääketieteellinen asiantuntija ohjaa Punaisen ristin pelastustyötä, puhtaan veden jakelu saadaan jälleen toimimaan koko maassa. Lääkkeet ja ehkäisyvälineet ovat jälleen saatavilla niitä tarvitseville. Lääketieteen rajoitukset poistuvat.

_________________
TS2: LC Pohjasuo
TS2: BaCC Suvilaakso
TS4: The Crowe Legacy


Viimeksi muokannut MiWa, Pe Huhti 10, 2020 6:15 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Ylös
   
ViestiLähetetty: La Syys 24, 2016 8:34 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 7:30 pm
Viestit: 1269
Paikkakunta: Helsinki
Ravintola-ala

”Nälkä on paras mauste.”

Kaasun- ja sähkönjakelu on pahasti vaurioitunut. Kaasuhellan ja sähkövälineiden käyttö on aivan liian riskialtista, eikä mikroakaan voi käyttää suuren säteilymäärän vuoksi. Ruoasta on pulaa, ja vähänkin saatavilla olevan ruoan laatu on erittäin huonoa ja sairastuttaa monet. Myös kahvista on pulaa jakelukatkojen vuoksi. Tuoretta ruokaa ei ole.


- Simit eivät voi ostaa tai käyttää mitään hellat- tai pienet kodinkoneet -kategoriasta ostettua paitsi halvinta grilliä.
- Saat tehdä ruokaa vain kerran simpäivässä. Kun sim on tehnyt ruokaa, talouden kukaan muu sim ei saa tehdä sitä koko loppupäivänä. Myös simin tekemät yhden hengen annokset lasketaan. (Helppo tapa varmistaa asia on kääntää jääkaappi seinää vasten simin otettua ruokatarpeet sieltä ja pitää se niin keskiyöhön saakka.)
- Lemmikin ruokakupin tai mamsterin tai linnun ruoka-astian täyttäminen lasketaan mukaan yksi ruoka-annos per päivä –rajoitukseen.
- Tuttipulloja sen sijaan ei lasketa päivittäiseen rajaan, vaan niitä voi käyttää niin paljon kuin tarvitsee.
- Noidat eivät voi loitsia Creatum Nutrimens-loitsua (??? Suom. huom.)
- Elämänlaadun mittarin syöpöttelypisteitä ei voi käyttää.
- Simit eivät saa antaa lemmikeille herkkupaloja.
- Simit saavat grillata tavaraluettelossa olevaa kalaa.
- Simit eivät voi valmistaa hyytelöä.
- Simit eivät saa ostaa tai käyttää mehulinkoa.
- Simit eivät saa ostaa tai käyttää Vapaa-ajan mukana tulevaa nektaribaaria tai välipala-automaatteja.
- Simit eivät saa säilöä tuoretta ruokaa jääkaappiin.
- Simit eivät saa säilöä jämiä jääkaappiin.
- Simit eivät voi laittaa ruokaa yhteisötonteilla.
- Simit eivät voi syödä yhteisötonteille rakennetuissa ravintoloissa.
- Et voi tilata kotiin pitsaa tai kiinalaista.
- Simit eivät voi ostaa yhteisötonteilta ruoka-annoksia (kuten kakkuja leipomoista).
- Simit eivät voi pitää ruokaa tavaraluettelossaan.
- Simit eivät voi merkata ruokaa myytäväksi tukussa.
- Simit eivät voi ostaa tai käyttää syntymäpäiväkakkuja, hääkakkuja, leivosvitriiniä tai buffetpöytiä.
- Vain ravintola-alalla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Perheen uusi kulinaarinen keisari keksii uusia tapoja valmistaa ruokaa. Simit oppivat uusia tapoja laittaa keinotekoista ruokaa ja rukata kodinkoneita niin, että niitä voi taas turvallisesti käyttää. He myös paikkaavat kahvinviljelijöiden jakeluketjut. Ravintola-alan rajoitukset poistuvat.

Rikollisuus (vaihtoehtoinen tapa, korvaa suojelurahan maksamisen)


Paikallinen mafia on hyödyntänyt alueella rehottavaa rikollisuutta ja ottanut haltuunsa paikallisen tullitoimiston. Lahjonnan ja uhkailun avulla he saavat väärennettyä rahtiluetteloja, ja Jukka Ylifledan ja hänen joukkojensa toimintaa katsotaan sormien läpi, kun he rohmuavat parhaat tuotteet itselleen. Tavallisille ihmisille saa myydä vain romuja.

Jukalla on yksi heikkous: hän pelkää eläimiä. Jos lemmikki saavuttaa vartiointiuran huipun ja vahtikoiria asetetaan patjavarastoille, Jukka ei enää hallitse sänkyjen maahantuontia.


- Vain halvimpia ja tarvearvoiltaan huonoimpia esineitä saa ostaa ja käyttää jokaisesta ostotilan kategoriasta, alakategoriasta ja esinetyypistä, vaikka muut kyseisiin esineisiin liittyvät rajoitukset olisikin poistettu. Myös näitä esineitä on rajoitettu määrä, joten jos jotain menee rikki, se täytyy korjata sen sijaan, että tilalle hankittaisiin uusi.
- Saat ostaa enintään $140 maksavia keittiötasoja, enint. $600 maksavia jääkaappeja, enint. $700 maksavia suihkuja ja ammeita sekä kalleimman teleskoopin (alienkaappauksia varten).
- Tuolien maksimimukavuus on 3 ja lepotuolien 5.
- Sänkyjen maksimimukavuus (lemmikkien vartiointiuran rajoitusten ollessa voimassa) on energia 3/mukavuus 3, sekä arkku ja kehto.
- Poikkeus: lemmikin saavuttaessa vartiointiuran huipun kaikki sängyt vapautuvat käyttöön.
- Saat myydä ja korvata jääkaapin kerran viikossa täyttääksesi ruokavaraston.
- Ainoastaan rikollisuralla sillä hetkellä työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.
- Koska mafia kontrolloi jäljellä olevia tuotantokeskuksia, he eivät katso hyvällä, jos perheellä on liikaa itse tehtyjä tavaroita. Sinulla voi olla kutakin tyyppiä (kukka-asetelma, lelu, robotti, vaasi, ompelutyö jne.) vain yksi esine kerrallaan tontilla tai tavaraluettelossa.

Ensimmäinen alamaailman huipulle nouseva sim pääsee osaksi ”perhettä”. Todellisen rikollisneron viekkaudella hän taivuttelee Jukan uskomaan, että muualla mafia saisi paremmat tuotot, ja vapauttaa näin kaupankäynnin. Simit voivat nyt ostaa laadukkaita tuotteita ja omistaa itse tehtyjä esineitä niin paljon kuin haluavat.

Jos valitset tämän tavan poistaa rikollisuusuran rajoitukset, tiedustelu-uran halvimman esineen rajoitus poistuu käytöstä.

Rikollisuus (Pinstarin alkuperäiset rajoitussetit)

”Teilläpä on mukava talo. Olisi ikävää, jos sille tapahtuisi jotain.”

Paikallinen mafia on hyödyntänyt alueella rehottavaa rikollisuutta ja määrännyt maksettavaksi suojelurahan vastineeksi kodin irtaimiston suojelemisesta. Jukka Ylifleda ja hänen jenginsä pakottavat ihmiset maksamaan hurjia summia varmistaakseen, ettei mitään ”pahaa” tapahdu heidän vähäisille omaisuuksilleen. Jotkut yrittävät taistella vastaan, toiset luovuttavat ja maksavat.


Tapa 1

- Kerran simviikossa keskiyöhön mennessä simisi on myytävä kotinsa koko irtaimisto tontillaan ja tavaraluettelossaan ja korvattava esineet täsmälleen samoilla. ”Suojeluraha” on myynti- ja ostotapahtumasta jäljelle jäävä erotus. Tämä täytyy tehdä viikoittain alkaen 7 päivää sen jälkeen kun aloitat pelaamisen tontilla. Sinun ei tarvitse tehdä tätä ensimmäisenä päivänä.
- Irtaimistoon lasketaan kaikki esineet, jotka voidaan ostaa ostotilassa.
- Itse koottavaa autoa ei kuitenkaan tarvitse myydä ja korvata.
- Jos sinulla ei ole tarpeeksi rahaa kaikkien esineiden korvaamiseen, sinun täytyy korvata ne, jotka voit. Sinun täytyy maksaa suojeluraha myös niistä esineistä, joita et voi käyttää vielä.
- Sinun ei tarvitse korvata esineitä, joiden jälleenmyyntiarvo on 100 $ (40 $ täysin arvonsa menettäneenä) tai vähemmän, sillä mafiaa ei kiinnosta mokoma pikkutavara.
- Vain rikollisuralla sillä hetkellä työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.
- Koska mafia kontrolloi jäljellä olevia tuotantokeskuksia, he eivät katso hyvällä, jos perheellä on liikaa itse tehtyjä tavaroita. Sinulla voi olla kutakin tyyppiä (kukka-asetelma, lelu, robotti, vaasi, ompelutyö jne.) vain yksi esine kerrallaan tontilla tai tavaraluettelossa.
- Jos mystiikkauran rajoitukset on poistettu, sänkyjä ei tarvitse myydä ja korvata.

Tapa 2

Jos et jaksa myydä ja korvata tontin esineitä täyttääksesi rikollisuusuran vaatimukset, voit tehdä sen myös toisella tavalla.

- Pidä paperilla kirjaa tontilla olevan irtaimiston (täydestä) jälleenmyyntiarvosta.
- Alle 100 $ maksavia esineitä, jääkaappeja ja esineitä, jotka ovat olleet kuluvan viikon ajan simin tavaraluettelossa tai myytäväksi merkattuina ei tarvitse laskea mukaan yhtälöön.
- Maksa kerran viikossa 60% tästä summasta familyfunds-koodilla.
- Myy ja korvaa jääkaappi tavalliseen tapaan (täydentääksesi ruokavaraston).
- Jos rahasi eivät riitä koko laskun maksamiseen, käytä tapaa 1.
- Kun ostat tontille yli 100 $ arvoisia esineitä, lisää niiden jälleenmyyntihinta laskelmiisi.
- Heti suojelurahan maksamisen jälkeen voit siirtää tavaroita tavaraluetteloon tai panna ne myyntiin. Poista kaikkien yli 100 $ maksavien esineiden arvo laskelmistasi, jos siirrät niitä tavaraluetteloon tai panet myyntiin.
- Jos siirrät esineitä tavaraluetteloon tai panet niitä myyntiin keskellä viikkoa, niistä pitää kuitenkin maksaa suojeluraha, samoin kuin jos siirrät esineitä tavaraluettelosta tai otat niitä pois myynnistä keskellä viikkoa.
- Jos mystiikkauran rajoitukset on poistettu, sänkyjen arvoa ei tarvitse sisällyttää summaan.
- Vain rikollisuralla sillä hetkellä työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.
- Koska mafia kontrolloi jäljellä olevia tuotantokeskuksia, he eivät katso hyvällä, jos perheellä on liikaa itse tehtyjä tavaroita. Sinulla voi olla kutakin tyyppiä (kukka-asetelma, lelu tai robotti) vain yksi esine kerrallaan tontilla tai tavaraluettelossa.

Tapa 3

- Sinun täytyy maksaa suojeluraha joka sunnuntai keskiyöllä.
- Suojelurahan määrä on aluksi $150 ja kasvaa $150 per viikko. Eli ensimmäisellä viikolla täytyy maksaa $150, toisella $300, kolmannella $450 jne.
- Saat myydä ja korvata jääkaapin kerran viikossa täydentääksesi ruokavarastosi.
- Rikollisuusuran rajoitusten ollessa voimassa saat myydä ja korvata jääkaapin, mutta en saa tehdä sitä enää niiden poistuttua, joten pidä huoli siitä, että kehität sitä ennen jonkin muun tavan hankkia ruokaa.
- Kun joku talouden simeistä, minkä ikäinen tahansa, aloittaa työt rikollisuusuralla, perhe maksaa yhä suojelurahaa sunnuntaisin, mutta maksettava summa ei enää kasva. (Esim. jos perhe maksaa $900 sunnuntaina ja heti seuraavalla viikolla sim saa töitä rikollisuusuralta, perhe maksaa seuraavanakin sunnuntaina $900 eikä $1050)
- Kantasimiä lukuun ottamatta kaikkien yliopistoa käyvien simien täytyy maksaa $600 per lukukausi heti loppukokeiden jälkeen saatuaan arvosanansa ja apurahansa seuraavalle lukukaudelle. Tämä summa ei riipu siitä, paljonko perhe maksaa viikoittaista suojelurahaa eikä muuta sitä simin palattua kotitontille. Summa on $600 jokaiselta similtä, mikä on hyvä pitää mielessä, jos aiot lähettää useamman simin yliopistoon yhtäaikaisesti.
- Saat käyttää familyfunds-koodia maksaaksesi suojelurahan.
- Vain rikollisuralla sillä hetkellä työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.
- Koska mafia kontrolloi jäljellä olevia tuotantokeskuksia, he eivät katso hyvällä, jos perheellä on liikaa itse tehtyjä tavaroita. Sinulla voi olla kutakin tyyppiä (kukka-asetelma, lelu tai robotti) vain yksi esine kerrallaan tontilla tai tavaraluettelossa.

Ensimmäinen alamaailman huipulle nouseva sim pääsee osaksi ”perhettä”. Vaikka hänen taloutensa ei saakaan siivua tuotoista, sen jäsenten ei tarvitse enää maksaa suojelurahaa. Rikollisuusuran rajoitukset poistuvat.

Sotilas

”Hallitus neuvoo kaikkia kansalaisia lukitsemaan ovet ja pysyttelemään sisätiloissa.”

Liialle säteilylle altistuneiden zombien laumat tekevät matkustamisesta turvatonta muualla kuin muutamilla harvoilla valtateillä. Naapurustot eristyvät, koska kukaan ei halua ottaa riskiä ja matkustaa kyläilemään. Tiet yliopistoille ja takaisin ovat tukossa. Perustajasi pääsi vain vaivoin takaisin kotinaapurustoonsa.


- Simit eivät saa käydä yhteisötonteilla.
- Et saa kutsua simejä kylään lukuun ottamatta kahta poikkeusta:
- Sim voi kutsua kylään sellaisen simin, johon on rakastunut eli jonka kohdalla alemmassa suhdepalkissa näkyy punainen sydän. (Tosirakkaus voittaa pelon.)
- Jos simisi omistaa auton, ja se on asetettu tontilla olevalle ajotielle, hän voi kutsua kylään myös parhaita ystäviään. (Simisi käy noukkimassa ystävänsä autollaan.)
- Nämä rajoitukset koskevat myös juhlien järjestämistä, ryhmien aktiviteetteja ja treffejä, jos ne ovat valittavissa.
- Simisi voi yhä tervehtiä ohikulkijoita ja jutella heidän kanssaan normaalisti.
- Simejä ei voi lähettää yliopistoon.
- Teinit eivät voi livahtaa tai pyytää lupaa mennä ulos.
- Simit eivät voi etsiä omaa kämppää tai muutoin muuttaa pois taloudesta.
- Noidat eivät voi loitsia Riipaistus-loitsua.
- Simit eivät voi lähteä patikoimaan tai lenkkeilemään tai kävellä pois tontilta.
- Vain sotilasuralla sillä hetkellä työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Kun perheen urhea kenraali johtaa kansalliskaartin hyökkäykseen zombilaumoja vastaan, kaduilla on taas turvallista liikkua ja sotilasuran rajoitukset poistuvat.

Urheilu


”Vain vahvat selviytyvät.”

Ilmassa leijuva säteily heikentää lihaksia ja luustoa, ja tuloksena on lihasten surkastumista. Jopa yksinkertaisista toimista on tullut mahdottomia.


- Esineitä, jotka vievät tilaa enemmän kuin yhden ruudun verran ei saa siirtää tai panna tavaraluetteloon sen jälkeen, kun se on asetettu tontille, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.
- Treffeiltä tai retkiltä palkinnoiksi saadut esineet saa siirtää tavaraluetteloon tai toiseen paikkaan tontilla kerran, vaikka ne veisivätkin tilaa useamman ruudun verran.
- Simit eivät voi siirtää tavaraluetteloon tai poistaa tontilla olevia esineitä, jos ne vievät tilaa useamman kuin yhden ruudun.
- Tavaroita, jotka tarvitsevat ympärilleen tilaa enemmän kuin mitä sitä itse vievät, ei lasketa usean ruudun verran tilaa vieviksi. Esimerkiksi ruudun verran tilaa vievä vaatekaappi ja vaateteline ovat yhden ruudun esineitä, vaikka tarvitsevatkin ympärilleen enemmän tilaa.
- Simit eivät voi myydä ostotilan esineitä, jos ne vievät tilaa enemmän kuin yhden ruudun. Saat silti siirrellä ja myydä rakennustilan esineitä riippumatta niiden koosta.
- Kuntolaitteita ei saa ostaa eikä käyttää.
- Jalkapallomaalia tai koripallotelinettä ei saa ostaa eikä käyttää.
- Simit eivät voi hypätä narua, koska heidän heikot luunsa eivät kestäisi siitä koituvaa rasitusta.
- Simit eivät voi hypätä toistensa syliin, eivätkä lapset voi suorittaa aikuisiin simeihin ”keinu”-toimintoa.
- Simit eivät voi pitää tavaraluettelossaan enempää kuin kolme esinettä kerrallaan.
- Jos puolison tavaraluettelossa on enemmän kuin kolme esinettä hänen muuttaessaan talouteen, sinun on myytävä ylimääräiset esineet välittömästi.
- Ansaittuja mutta sijoittamattomia urapalkintoja ei lasketa mukaan tähän rajoitukseen.
- Jos sim saa verkostoitumispalkinnon, harrastusplakaatin, ötökkäpurkin tai kilpailupalkinnon, jonka seurauksena tällä on tavaraluettelossaan liikaa esineitä, tulee esineitä poistaa tavaraluettelosta välittömästi tai häviät haasteen.
- Matkoilla-lisäosan mukana tullut matkamuistohylly sillä olevine esineineen lasketaan yhden ruudun kokoiseksi esineeksi.
- Simit eivät saa avata tai sulkea Kaupunkikämppä-lisäosan mukana tullutta kokoontaitettavaa sänkyä.
- Simit eivät voi lähteä vuoristolomalle, sillä heillä ei ole sisukkuutta selviytyä vuoristoilmassa.
- Vain urheilu-uralla sillä hetkellä työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Kun simisi kohoaa mutanttiliigan jalkapallojoukkueen parhaimmistoon, kehitellään uusia treenitapoja, joilla saadaan onnettomuudesta johtuvaa lihasten surkastumista kuriin. Kaikki urheilu-uran rajoitukset poistuvat.

Löysäily


”Valkohehkuista rautaa, punahehkuista rautaa, mustaa, kylmää rautaa. Raudan maku ja raudan haju, ja kaikkialla raudan ääni.” – Bleak House

Hallituksen päättäjät ovat kykenemättömiä valvomaan työehtosopimuksia ja jäljellä olevat yritykset voivat vapaasti kaltoinkohdella työntekijöitään, jotka haluavat epätoivoisesti pitää työpaikkansa. Työntekijöiden oikeudet on unohdettu ja työnantajien moraali on vajonnut alas.


- Simit eivät saa käyttää vapaapäiviään.
- Simit eivät voi lähteä lomalle, elleivät eroa työpaikastaan.
- Sim, joka on poissa töistä yhdenkin päivän mistä tahansa syystä (myös raskauden vuoksi), joutuu eroamaan työstään välittömästi. (Jos raskaana olevilla simeillä on kaksi vapaapäivää putkeen, ja he ajoittavat raskautensa osumaan juuri näille päiville, he saavat pitää työnsä.)
- Jos sim eroaa tai hänet erotetaan joltain uralta, hän ei voi enää koskaan ottaa vastaan työtä kyseiseltä uralta. Tämä koskee niin teinien, aikuisten kuin vanhustenkin uria. (Esimerkiksi jos teinisim erotetaan tai hän eroaa tiedeuralta, hän ei voi aikuisena tai vanhuksenakaan palata tiedeuralle.)
- Vanhukset eivät voi jäädä eläkkeelle, heidän on erottava työpaikasta voidakseen lopettaa työnteon.
- Urakysymyksiä ei voi ohittaa, niihin on pakko vastata.
- Näiden rajoitusten ollessa voimassa et voi soittaa puutarhakerhoon, sillä kenelläkään ei ole työtaakan vuoksi aikaa tulla katsomaan puutarhaasi.
- Löysäilyuran rajoitussetti pätee myös lemmikkiuriin.
- Elämänlaadun mittarin työpisteitä ei voi käyttää.
- Vain löysäilyuralla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa (jota koskevat myös luonnontiedeuran rajoitukset).

Kun simisi kohoaa urallaan ammattimaiseksi juhlavieraaksi, hän järjestää jättimäiset juhlat, jonne kutsutaan myös kaikki teollisuusjohtajat. Nämä eivät kuitenkaan aavista, että myös työehtosopimuksen noudattamista valvovat viranomaiset on kutsuttu paikalle. Viranomaisten hiillostamisen myötä teollisuuspomot myöntyvät noudattamaan jälleen työehtosopimuksia. Löysäilyuran rajoitukset poistuvat.

Tiede


”Mikä tahansa riittävän kehittynyt teknologia vaikuttaa taikuudelta.” – Arthur C. Clarke

Ilman aukotonta sähkönjakelua ja edistyneen teknologian yrityksiä ovat sellaiset teknologiset innovaatiot, joihin aikoinaan luotettiin, luiskahtaneet jälleen ihmisten ulottumattomiin. Teknologia on ottanut harppauksen taaksepäin.


- Simit eivät saa ostaa tai käyttää mitään elektroniikkaesinettä lukuun ottamatta yhtä tietokonetta, yhtä puhelinta ja yksiä stereoita (niitä jotka maksavat $99).
- Tietokone, joka sinulla on lupa hankkia, on pikemminkin kirjoituskone. Saat käyttää sitä vain romaanin tai lopputyön kirjoittamiseen; jos sim pelaa sillä automaattisesti, lopeta toiminto.
- Kännyköitä, pelikonsoleita tai MP3-soittimia ei saa ostaa. Kantasim saa pitää kampukselta ostamansa tavarat. Hän ei saa kuitenkaan antaa niitä muille simeille ja vie ne mukanaan hautaan (akku loppuu).
- Simit eivät saa ostaa robotteja, mukaan lukien servoja. Servoja ei saa siirtää eikä käynnistää.
- Simit eivät voi lähteä lomalle, sillä lentokentän laitteistot eivät toimi.
- Simit eivät voi käyttää synteettistä lannoitetta.
- Et voi käyttää kastelutoimintoa puutarhakasveihin, sillä kastelusuihku täytyy keksiä uudelleen.
- Et saa soittaa tuholaistorjujalle (palvelunumeroihin soittamiseen vaaditaan muutenkin liiketalousrajoitusten poistaminen).
- Simit eivät saa ostaa tai käyttää robottipöytää.
- Simit eivät saa ostaa tai käyttää mitään valaisimet-kategoriasta.
- Simit eivät saa ottaa valokuvia.
- Simit eivät saa ostaa tai käyttää jätepuristinta, sähkökitaraa, syntetisaattoria tai bassoa.
- Et saa ostaa tai käyttää aurinkopaneeleja tai tuulivoimalaa (näitä koskevat myös musiikkiuran rajoitukset).
- Et saa sijoittaa kasvihuoneen valaisimia tontille.
- Noidat eivät saa loitsia Beautificus Locus –loitsua (??? Suom. huom.)
- Vain tiedeuralla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Kun perheestä astuu esiin suuri tiedenero, hän palauttaa teknologiatietämyksen alueelle, ja huippulaitteita voidaan jälleen valmistaa. Sähkönjakelu on korjattu, joten näitä laitteita ja lisäosia voidaan käyttää kotitalouksissa. Teknologian saralla on tapahtunut läpimurto: keksijät ovat onnistuneet kehittelemään avaruusteknologiaa hyödyntävän laitteen. Saat valita yhden tavoitepalkinnon, jonka kaikki simit voivat tästä lähtien ostaa ja jota kaikki voivat käyttää, vaikket olisikaan poistanut avaruusteknologia-rajoituksia. Ainoastaan tiedeuran rajoitukset poistanut sim pystyy keksimään tämän tavoitepalkinnon. Hänen jäljessään tiedeuran huipulle yltävät simit eivät avaa uusia tavoitepalkintoja.

Politiikka


”Demokratian on sanottu olevan huonoin hallintomuoto lukuun ottamatta muita, joita on kokeiltu.”

Poliittinen kenttä on jopa normaalia enemmän sekasorron partaalla. Paikalliset viranomaiset tinkivät siitä, miten ja milloin tarvikkeita toimitetaan, ja samaan aikaan kansalaiset kärsivät. Korruptio kukoistaa ja jätevuoret kasvavat. Pormestari on asettanut rajoituksia rakennustarvikkeiden käytölle ”säästääkseen” niitä. Päättäjät säätävät kiinteistöille kovia ja järjettömiä lakeja. Poliisivoimien rippeet tuntuvat seuraavan oudon tarkkaan näitä rakennuslakeja, vaikka ummistavat silmänsä varastelulta ja anarkialta.


- Simien talot saavat viedä tilaa maksimissaan 8x8 ruudun verran, loppu tontista on oltava käyttämätön.
- Et saa asettaa esineitä tai muokata maastoa tämän 8x8-kokoisen ruudukon ulkopuolella.
- Raunioituneilla yhteisötonteilla voi olla osto- ja rakennustilan esineitä muuallakin kuin määrätyllä 8x8-kokoisella alueella.
- Roskapönttö, postilaatikko, jalkakäytävä, toimitetut sanomalehdet, laskut ja taikalamppu eivät lukeudu mukaan tähän rajoitukseen. Niiden ei tarvitse olla tämän 8x8-kokoisen alueen sisällä.
- Tämä 8x8-kokoinen alue voi sijaita missä kohtaa tonttia tahansa, mutta sitä ei voi siirtää enää sen jälkeen kun se on päätetty.
- Retkikavereiden tai treffikumppanien antamat esineet saavat olla alueen ulkopuolella. Jos siirrät esineitä, ne pitää asettaa joko tavaraluetteloon tai alueen sisäpuolelle.
- Jos sim kuolee 8x8-alueen ulkopuolella, saat jättää hautakiven paikoilleen. Jos siirrät sitä, sen täytyy olla alueen sisällä.
- Simit saavat rakentaa kellarin 8x8-alueen sisälle.
- Simit saavat laajentaa taloaan ylöspäin, kunhan ylemmät kerrokset eivät levity 8x8-alueen ulkopuolelle.
- Saat käyttää setHighestAllowedLevel-koodia rakentaaksesi talosta niin korkean kuin haluat.
- Simit eivät saa suostutella toisiaan.
- Simit eivät saa lomailla Kaukoidässä byrokratian vuoksi.
- Vain politiikkauralla sillä hetkellä työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Perheesi ensimmäinen suuri poliittinen johtaja valtaa pormestarin kanslian itselleen ja siivoaa korruption pois politiikasta. Rakennustarvikkeita toimitetaan muualta maasta niille, jotka niitä tarvitsevat. Korruptoituneet rakennuslupalait kumotaan. Perheesi saaman maineen ja kunnian myötä sen jäsenet voivat vaikuttaa kaikkien niiden tekemisiin, jotka näkevät perheesi jäsenet johtajinaan. Politiikkauran rajoitukset poistuvat.

Taide


”Mielikuvitus on tärkeämpää kuin tieto.” – Albert Einstein

Koska kaikkien mielessä on vain selviytyminen, taide on kadonnut näkyviltä yhdessä yössä. Ihmisiä kiinnostaa enemmän se, mistä he saavat seuraavan ruoka-annoksensa kuin konserteissa käynti tai taideteosten osto.


- Et saa ostaa tai sijoittaa tauluja, veistoksia tai mattoja tai sekalaisia koriste-esineitä.
- Et saa pitää esillä simien tekemiä vaaseja, patalappuja, tilkkutäkkejä tai taikakaluja.
- Simit eivät saa ostaa tai käyttää lasten ja taaperoiden puuhapöytää.
- Simit eivät saa pitää esillä ötökkäpurkkeja, harrastusplakaatteja, kilpailupalkintoja tai taikapatsaita.
- Luovuutta kehittäviä esineitä ei saa ostaa eikä käyttää tietokonetta lukuun ottamatta.
- Tähän sisältyy myös arkkitehtuuriuran urapalkinto
-Rikollisuus-, opetus-, musiikki- ja löysäilyurien urapalkintoja saa käyttää, jos niitä koskevat rajoitukset on poistettu kohoamalla kyseisten urien huipulle.
- Musiikkiuran huipun saavuttanut sim poistaa taideuran rajoitukset vain väliaikaisesti. Poistaaksesi rajoitukset pysyvästi simisi on saavutettava taideuran huippu.
- Jos taideuran rajoituksia ei ole poistettu mutta musiikkiuran on, taideuran rajoitukset ovat poissa vain niin kauan, kun alkuperäinen rock-legenda on elossa ja työpaikassaan. Jos rock-legenda kuolee tai menettää työpaikkansa, kaikki luovuutta opettavat esineet (ei urapalkinnot) täytyy poistaa tai siirtää jonnekin, jossa niitä ei voi käyttää. Saat säilyttää ostamasi tai itse tekemäsi taiteen.
- Saappaat, kalat ja kartat eivät ole taidetta, joten niitä saa asettaa ja poistaa tontilta mielin määrin.
- Vain taideuralla sillä hetkellä työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Kunhan perheeseen saadaan suuri taiteilija, aluetta pyyhkäisee kulttuurin aalto, ja taide ja musiikki palaavat ihmisten mieliin. Taideuran rajoitukset poistuvat.

Mystiikka


”Kuolema on tragedia. Tuhat kuolemaa on tilastotietoa. Lopeta häiriköinti ennen kuin sinusta tulee tilastotietoa.” – Viikatemies

Tuhannet ovat kuolleet katastrofin takia, ja viikatemies paiskii ylitöitä. Hän on niin väsynyt, että on lopettanut kuolleista sieluista huolehtimisen. Aluetta riivaavatkin nyt vihaiset kummitukset.


- Simit eivät voi anella armoa Viikatemieheltä.
- Simin hautaa tai uurnaa ei saa siirtää siitä, mihin se ilmestyy.
- Hautakiviä tai uurnia ei saa myydä, vaikka joku sim rikkoisikin ne.
- Hautoja tai uurnia ei saa siirtää tavaraluetteloon.
- Noidat eivät saa loitsia.
- Valtaistuimia ei saa käyttää ollenkaan.
- Simit eivät saa käyttää toivomuskaivoa, taikalamppua tai voodoonukkea, vaikka perustaja olisikin tuonut ne mukanaan yliopistolta.
- Simit eivät saa käyttää toivomuslähdettä tai Jumbok IV:n temppeliä.
- Matkoilla-lisäosan mukana tulleita erikoisesineitä sisältäviä myyntitelineitä ei saa sijoittaa tontille.
- Vain mystiikka-alalla työskentelevät simit saavat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Kun talouden sim liittyy lahkoon, he alkavat esittää rituaaleja lepytelläkseen vihaisia sieluja. Kun kuolleiden sielut ovat rauhoittuneet, Viikatemies pääsee hyvin ansaitulle lomalle ja on palatessaan paljon halukkaampi kuuntelemaan simien aneluja. Mystiikkauran rajoitukset poistuvat. Lisäksi sinun ei enää tarvitse myydä ja korvata sänkyjä rikollisuusuran rajoituksia varten, koska Viikatemies on vakuuttanut mafialle sen suututtavan sielut. Hautoja voi siirrellä tontilla vapaasti, vaikka politiikkauran rajoitukset olisivat vielä voimassa. Pormestarin erikoispoliisiyksikkö ei uskalla puuttua kultin hautajaisrituaaleihin.

Luonnontiede


”Tiedätkö, miksi tätä kutsutaan ydintalveksi? Koska kaikki on kuollutta. Lumi, jonka näet, on myrkyllistä tuhkaa.”

Kaikki kasvit ja puut ovat kuolleet. Mikään ei enää kasva. Luomu- ja lähiruokaa ei ole. Koska ei ole kasvistoa pitämässä maata paikoillaan, koko aluetta riivaavat hiekkamyrskyt, jotka peittävät auringon ja pyyhkivät maan ylitse.


- Et saa asettaa tontille kukkia, pensaita tai puita.
- Poikkeuksena kuollut puu, jonka saa asettaa yhteisötontille.
- Et saa muokata maaston väriä.
- Et saa ostaa tai asettaa tontille kasveja koriste-esinevalikosta.
- Perheen talon pitää sijaita maaperä- tai aavikkoalustalla.
- Perustajasimin käymää yliopistoa lukuun ottamatta yliopistojen täytyy olla maaperä- tai aavikkopohjaisia.
- Et saa sijoittaa lehmäkasvia tontille.
- Et saa käyttää löysäilyuran urapalkintoa.
- Et saa ostaa tai käyttää hääkaarta.
- Saat etsiä aarteita maasta.
- Et saa ostaa hedelmäpuita tai puutarhakasveja.
- Et saa ostaa tai sijoittaa kompostia.
- Simit eivät voi liittyä puutarhakerhoon.
- Et saa valmistaa, tilata tai ostaa valmiina keittiömestarin salaattia.
- Et saa tilata ruokatarvikkeita puhelimitse.
- Simit eivät saa käyttää teleskooppeja (on liian pilvistä, jotta voisi nähdä mitään).
- Simit eivät voi pälyillä pilviä tai tähystää tähtiä maassa.
- Treffipalkintoina saadut kukkakimput täytyy siirtää tavaraluetteloon tai myydä keskiyöhön mennessä.
- Simit eivät saa ostaa tai käyttää kukkapöytää tai sillä tehtyjä tuotteita.
- Simit eivät saa käyttää rakennustilan lampityökalua (tätä koskevat myös merentutkimusuran rajoitukset).
- Simit eivät saa kerätä hyönteisiä tai omistaa muurahaisfarmia.
- Talot täytyy rakentaa perustuksille tai pylväiden varaan. Voit yhä asettaa esineitä maahan, mutta seiniä ei saa rakentaa maatasolle.

Kun perheeseen saadaan nerokas luonnontieteilijä, hän keksii seerumin jonka avulla kasvit voivat käyttää myrkyllistä tuhkaa lannoitteena tulematta itse myrkyllisiksi. Kun tätä seerumia saadaan levitettyä maanlaajuisesti, alue herää pikkuhiljaa eloon. Ruokaa ja nurmikkoa voi jälleen kasvattaa. Kun maata sitoo jälleen kasvien juuret, hiekkamyrskyt laantuvat ja taivaan voi taas nähdä. Luonnontiedeuran rajoitukset poistuvat.

Viihde


”Nyt on maailmanloppu, ja sinulla on päälläsi TUO?”

Simit eivät enää huolehdi ulkonäöstään. He ovat mieluummin kylläisiä ja turvassa kuin kauniita. Kosmetiikkamyymälät, kampaamot ja vaatekaupat on ryöstetty typötyhjiksi. Kenelläkään ei ole kiinnostusta käyttää rahaa näiden esineiden palauttamiseksi alueelle. Tuloksena simien ulkonäkö rupsahtaa rupsahtamistaan, mikä saa useimmat vetäytymään kokonaan omiin oloihinsa. Kokoontumiset, tapaamiset, lounastreffit ja juhlat ovat kadonneet katukuvasta. Kaupungin sosiaalinen kerma on jo kauan aikaa sitten kadonnut paremmille apajille.


- Peilin avulla simit voivat ainoastaan harjoitella puhumista ja hurmaamista.
- Simit eivät voi ostaa tai käyttää vaatekaappeja tai muita esineitä kys. kategoriasta.
- Poikkeuksena pieni vaatekaappi, jossa simit voivat säilyttää kotona ompelukoneella ommeltuja vaatteita.
- Simit eivät voi ostaa hajuvettä tai lemmenjuomaa.
- Simit eivät voi järjestää minkäänlaisia juhlia (tätä koskevat myös esiintymisuran rajoitukset).
- Simit eivät voi kutsua ryhmiä retkelle tai vapaa-ajan viettoon (tätä koskevat myös tiedustelu-uran rajoitukset).
- Simit eivät voi mennä treffeille toisten simien kanssa. He voivat yhä kutsua toisia simejä kylään ja tehdä romanttisia toimintoja, mutta treffimittaria ei saa olla mukana. (Tätä koskevat myös tiedustelu-uran rajoitukset.)
- Elämänlaadun mittarin romantiikkapisteitä ei saa käyttää.
- Simit eivät voi ostaa tai käyttää meikkituolia.
- The Diva- ja Mr. Big –townieita ei saa muuttaa talouteen mistään syystä. (Kaupunkialueilla liikuskelevat juhlapukuinen nainen ja mies.)
- Vain viihdeuralla sillä hetkellä olevat simit voivat käyttää kyseisen uran urapalkintoa.

Kunhan simistäsi tulee tähti, hän järjestää maailmanlaajuisen muotinäytöksen nimeltä ”Tyylisilmää tajuttomille zombeille”. Hoksatessaan säteilylle altistuneiden zombien näyttävän kymmenen kertaa paremmalta kuin he itse simit alkavat jälleen kiinnostua ulkonäöstään. Näytöksen tuotoilla rahoitetaan kosmetiikka- ja hiustenhoitotuotteiden sekä muotivaatteiden tuonti ja jakelu. ”Maailmanlopun lookista” tulee maanlaajuinen trendi. Simien saatua uudet vaatteet ja hoidettua naamansa ja tukkansa kuntoon he ovat taas tarpeeksi itsevarmoja järjestääkseen tapahtumia ja esitelläkseen uutta ilmettään. Jopa kaupungin kermasta jotkut päättävät palata takaisin. Kaikki viihdeuran rajoitukset poistuvat.

Avaruusteknologia


”Maan asukit vaikuttavat alkukantaisilta. Tässä kulttuurissa hehkutetaan yhä digitaalisten kellojen nerokkuutta. Säälittävää.”

Sim City on käyttänyt pakkolaskun tehneistä avaruusaluksista kerättyä avaruusteknologiaa yli vuoden verran. Koska tätä teknologiaa kehittäneet tehtaat ja laboratoriot tuhoutuivat katastrofissa, avaruusolentojen keksinnöt pysyvät mysteerinä.


- Simit eivät voi ostaa tavoitepalkintoja.
- Kantasimin yliopistolta mukanaan tuomia tavoitepalkintoja saa käyttää. Palkinto täytyy poistaa, kun se on kulutettu loppuun (poreamme poistetaan, kun sen kynttilät ovat sammuneet).
- Sim, jolla on käytössään elämänlaadun mittarin tietotavoitteen edut ei saa kutsua avaruusolentoja.

Nämä rajoitukset voi poistaa kahdella tapaa:

- Rajoitukset poistuvat, jos sim joutuu avaruusolentojen sieppaamaksi. Siepattu sim voi olla minkä ikäinen tai kumpaa sukupuolta tahansa. Sieppauksen ei tarvitse päättyä alienraskauteen.
- Rajoitukset poistuvat myös silloin, jos tiedeuran kahdeksannella tai ylimmällä tasolla olevan simin tavaraluettelossa on satelliitti, kun hän lähtee töihin. Satelliitti on täytynyt siirtää tavaraluetteloon perheen tontilta.

Sinun ei tarvitse poistaa tätä rajoitussettiä suorittaaksesi haasteen. Sim, joka poisti nämä rajoitukset voi yhä poistaa yhden muista rajoitusseteistä.

Kun perhe on saanut avaruusteknologiaa jälleen käsiinsä, joko avaruusolentojen itse antamana tai pakkolaskun tehneestä avaruusaluksesta löydettynä, he voivat jälleen nauttia sen eduista.

Paluu arkeen

Taivas selkenee, zombit ovat poissa. Ydinvoimalat on korjattu ja elämä palaa uomiinsa. Perheesi kuvastaa yksittäisen simin tahtoa ja kykyjä selviytyä. Koko kaupunki on kiitollisuudenvelassa perheestä siinneille johtajille ja sankareille. Onnittelut!

Saadaksesi pisteesi selville laske kaikki kuluneet sim-päivät alkaen siitä päivästä, jolloin kantasimisi palasi yliopistolta. Vaikket olisikaan pitänyt kirjaa, on kunnioitettava saavutus että selvitit haasteen loppuun saakka!

Jos haluat lisätä haasteen vaikeustasoa, aloita alusta aikuisella.

UKK

”Entä jos minulla ei ole Vuodenajat-lisäosaa?”
Sinun täytyy poistaa luonnontiedeuran rajoitukset rauhoittaaksesi säätä sen verran, että voit lähteä lomalle.
Sinun täytyy poistaa rikollisuran rajoitukset voidaksesi lähteä lomalle tropiikkiin, sillä mafialla on hallussaan kadonneet kartat ja merikortit.

”Entä jos simini palaa lomalta mukanaan enemmän kuin 3 esinettä, enkä ole vielä poistanut urheilu-uran rajoituksia?”
Heti simisi saavuttua kotiin sinun täytyy poistaa ylimääräiset esineet tavaraluettelosta. Vaikka simillä olisi lomalta palatessaan tavaraluettelossaan enemmän kuin 3 esinettä, se ei riko urheilu-uran rajoituksia.

”Voinko tuoda lomalta mukanani rajoituksenalaisia tavaroita?”
Et. Rajoituksenalaiset tavarat täytyy jättää lomapaikkaan.

”Onko olemassa rajoitusta sen suhteen, kuinka monta kertaa voin mennä lomalle ja kuinka pitkäksi aikaa?”
Ei. Ole niin monta kertaa ja niin kauan kuin sinulla on varaa.

”Voinko kutsua lomalla tapaamiani simejä luokseni kylään?”
Ei ole helppoa suostutella simiä jättämään idyllistä kotimaataan ja vierailemaan ydintuhoalueella. Saadaksesi simin tulemaan lomapaikasta luoksesi vierailulle similläsi tulee joko olla 10 karsimapistettä tai alemmassa suhdepalkissa punainen sydän sen simin kanssa, jonka haluat luoksesi kutsua. Muuten lomakohteissa tavattuja simejä koskevat samat rajoitukset kuin townieita ja NPC:itä.

”Entä jos rikon vahingossa jotain rajoitusta, jota en ole vielä poistanut?”
Teknisesti ottaen olet epäonnistunut haasteessa. Pienet erheet eivät kuitenkaan haittaa, jos vain korjaat tilanteet välittömästi. Jos esimerkiksi siirrät sohvaa, vaikket ole poistanut urheilu-uran rajoituksia, voit yksinkertaisesti siirtää sohvan takaisin samaan paikkaan missä se oli heti, kun huomaat virheesi. Jos unohdat maksaa suojelurahan, maksa se heti asian muistettuasi. Jos sim tekee omatoimisesti jotain rajoituksenalaista (kuten pelaa tietokonepelejä ennen tiedeuran rajoitusten poistamista), peruuta toiminto heti asian huomattuasi. Et epäonnistu haasteessa vain tuollaisten pikkuseikkojen vuoksi. Jos rikot tietoisesti rajoitteita eli luovutat, olet hävinnyt haasteen.

”Onko sinulla suosituksia siitä, mitkä rajoitteet tulisi poistaa ensin?”
Minulla on lempparini, mutten kerro sitä. Ensimmäiset kaksi poistettavaa rajoitussettiä (perustajan ja hänen puolisonsa poistamat) vaikuttavat peliin eniten. Olen utelias näkemään, mitkä kaksi rajoitussettiä muut valitsevat poistettavaksi helpottaakseen toisen sukupolven elämää. Ainoa neuvoni on tarkastella huolella, mitä rajoituksia kussakin setissä todella on, ja mitkä haittaavat pelityyliäsi eniten.

”Mitä tapahtuu jos saan treffi- tai retkikumppanilta esineen, joka on vielä rajoituksenalainen?”
Saat pitää esineen, muttet saa käyttää sitä. Jos olet poistanut liiketalousuran rajoitukset, voit myydä sen. Voit siirtää sen tavaraluetteloon, jos siellä on tilaa.

”Simini on jo uran huipulla. Voiko hän vaihtaa alaa?”
Simisi saa vaihtaa alaa ja kohota sen huipulle. Tämä ei kuitenkaan poista rajoituksia, sillä simisi on jo poistanut yhden uran rajoitussetin. Simisi saa tästä huolimatta työskennellä tuodakseen perheelleen leipää pöytään. Muista, että löysäilyuran rajoitusten ollessa voimassa simisi ei voi palata vanhalle uralleen.

”Koneeni ei jaksa pyörittää 5x5-kokoista tonttia.”
Muuta perheesi sen kokoiselle tontille, jota koneesi pyörittää ja käytä familyfunds-koodia pienentääksesi perheen rahavaroja.

”Entä jos poistan rajoituksen esineestä, joka on vielä rajoituksenalainen jonkin toisen uran rajoitusten vuoksi. Voinko käyttää sitä?”
Ellei rajoituksessa erikseen sallita sinun käyttävän esinettä vaikka se olisi muiden rajoitusten alainen, sinun täytyy poistaa kaikki rajoitukset voidaksesi käyttää esinettä. Esimerkiksi tiedeuran rajoitukset estävät sinua käyttämästä mitään elektroniikkatavaroita. Myös palovaroitin lukeutuu näihin esineisiin. Lainvalvontauran rajoitteissa kielletään sinua käyttämästä palovaroittimia. Jos poistat tiedeuran rajoitukset, mutta et lainvalvonnan, saat käyttää kaikkia muita elektroniikkaesineitä paitsi palovaroittimia (ja muita lainvalvonnan rajoitusten alaisia). Jos poistat lainvalvontauran rajoitukset, muttet tieteen, saat käyttää palovaroitinta. Lainvalvontauran rajoitteissa sanotaan, että saat käyttää palovaroitinta, vaikka se olisi muiden urien rajoitusten alainen. Sama koskee toimintoja. Vaikka sotilasuran rajoitusten poistaminen salliikin sinun kutsua simejä tontille, myös juhlavieraita, sinun täytyy kuitenkin poistaa viihde- ja esiintymisurien rajoitukset voidaksesi ylipäätään järjestää juhlia.

_________________
TS2: LC Pohjasuo
TS2: BaCC Suvilaakso
TS4: The Crowe Legacy


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Syys 26, 2016 1:27 am 
Poissa
Iso Paha Admin
Iso Paha Admin
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 11:42 am
Viestit: 1181
Upeasti käännetty, kiitos tästä, tämä varmasti vei valtavasti aikaa! Tekee mieli kokeilla pitkästä aikaa tätä haastetta, tässä tosiaan riittää, niin, haastetta. Lienee tärkeää taktikoida ajoissa se, mitkä urat ensimmäisenä ratkaisee, eli mitkä rajoitteet aivan ensimmäisenä saa pois... kenties ravintola ja lääketiede? Mitä mieltä olette?

_________________
Whoooooom!


Ylös
   
ViestiLähetetty: To Joulu 28, 2017 8:09 pm 
Poissa
Miniaktiivi
Miniaktiivi

Liittynyt: La Syys 19, 2015 7:02 pm
Viestit: 4
Mä olen vuosia halunnut pelata AC:n ja nyt vihdoin eilen päätin aloittaa, kun pitkästä, pitkästä aikaa on aikaa vähän pelatakin näin joululomalla.

Alku sujui hyvin. Yliopistossa ollessaan perustajani opiskeli kaikki tulevaan ammattiinsa tarvittavat taidot, löysi tulevan aviopuolisonsa ja parikymmentä hyvää kaveria, suoritti opinnot 5,0 keskiarvolla ja osti tavoitepisteillä kotiin viemiseksi mietintämyssyn ja motivaattorin, eli ainakin "alkuvalmistelut" menivät ihan nappiin. Kotinaapurustoon palattuaan homma hidastui, sillä ylennysten jälkeen sattui ikävästi vapaapäiväputkia, ja meni 14 päivää ennen kuin sain perustajapariskuntani tuotua jälleen yhteen ja uuden sukupolven aluilleen.

Noh, homma sujui yllättävän mukavasti edelleen. Ruuan kanssa meinasi tulla ongelmia, kun odottavat äidit ovat niin nälkäisiä, mutta selvittiin kuitenkin kaksosten syntymään asti. Perustaja-äiti jäi kotiin hoitamaan muksuja, isä jatkoi uran tekemistä toisen ammatin unlockaamiseksi. Kaikki oli niin helppoa ja kivaa että päätin ihan hetken mielijohteesta pariskunnan saavan vielä kolmannen lapsen (virhe!!).

hemmetti pääsi irti siinä kohtaa, kun kolmas lapsi syntyi, kaksoset kasvoivat taaperoista lapsiksi ja perustaja vanhukseksi. Isoin ongelma: lapset eivät saa hygieniapalkkia täyteen käsiä pesemällä, mikä tuli täytenä yllätyksenä. Pidin niitä tuntikausia pesemässä käsiään, mutta hygieniamittari ei koskaan päässyt 1/3 pidemmälle. Tuloksena kiukkuiset kakarat, jotka eivät saaneet läksyjään tehtyä. Kaiken kukkurana oli vanhuudenhöperö äiti, joka ei osannut itse syödä tai käydä vessassa, vaan kulutti kaiken aikansa siirtämällä taaperokuopustaan kehdosta toiseen, siis nonstoppina! Raukka ei saanut nukuttua ollenkaan.

Lopulta sossut veivät lapset yhden nelosen todistuksen takia ja minä sammutin pelin tallentamatta, rupesi kiukuttamaan niin paljon :D Ja sitten tulin tänne purkamaan kiukutusta.

Luulin että käsienpesu ja koulu/työruoka riittäisi, mutta ilmeisesti jatkossa on vain pakko aloittaa, radon pohdintoja kompaten, ravintola- ja lääketiedealoilla, jotta saisi suihkun käyttöön ja vanhukset ruokittua, sekä ehkä hankittua lemmikin palvelualan huipulle. Ja yksi lapsi saa luvan riittää, tai kaksi jos tulee kerralla. Tein siis sillälailla tyhmästi, että luulin olevani ovela laittamalla perustajan taidealalle, että ei tarvisisi jatkosukupolvia käyttää yliopistossa kuin muutaman kerran. Luulin, että hupitarve tulisi olemaan kriittisin ja tauluja katselemalla sen saisi seminopeasti täyteen kun melkein kaikki muu hupi, paperilennokkeja lukuunottamatta, on monen päällekkäisen kiellon alla. Eipä tullut mieleen, että ikuisessa talvessahan voi rakentaa lumiukkoja :D

Ajatuksena rakastan näin raskaasti säänneltyä haastetta. Mun pelaamiseni on ollut niin helppoa ja tylsää ja hattaranpehmoista utopiaa jossa kaikki elävät ikuisesti toteuttaen unelmiaan ja työssäkäyvien chance cardit ignoorataan, eikä mitään jännää pääse ikinä tapahtumaan. Tässä pääsee oikeasti miettimään uudella tavalla miten asiat kannattaisi tehdä, kun niiden matalimpien aitojen yli ei enää pääsekään.

Tämänkertainen hypoteesini kokeiltavasta urajärjestyksestä todettu siis vääräksi, katsotaan sitten vuoden päästä uudestaan kun pääsen yli tästä epäonnistuneesta ekasta yrityksestä :D


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Tammi 15, 2018 2:14 am 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 7:30 pm
Viestit: 1269
Paikkakunta: Helsinki
Mäkin aloin nyt viimein pelata tätä haastetta :D Tää on ollu sellanen mikä on kutkutellu pidemmän aikaa jo, mutta hurja rajotusmäärä on tähän asti hirvittäny. Vielä en oo päässy kylläkään edes itswe haasteen kimppuun, kantaäiti on yhä yliopistolla, joten saa nähdä, miten käy!

Luettuani ton sun viestin Kallo tulin siihen tulokseen, että ihan ensimmäiseksi avaan lääketieteen ja ravintola-alan rajoitukset. Ne vaikuttaa justiinsa semmosilta, mistä on vaan haittaa varsinkin alkutaipaleella. Mitkä muut rajotukset ootte kokenu sellasiks, et ne selvästi haittaa jokapäivästä elämää?

_________________
TS2: LC Pohjasuo
TS2: BaCC Suvilaakso
TS4: The Crowe Legacy


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Touko 14, 2018 1:39 pm 
Poissa
Lumihiutale
Lumihiutale
Avatar

Liittynyt: Ma Loka 26, 2015 8:40 am
Viestit: 250
Cleanius Corpus-loitsu on suomeksi "Puhdistuos" ja anti-ihmissusirohto on Anti-Lycatropia tai jokin tälläinen :) .


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Huhti 10, 2020 6:16 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 7:30 pm
Viestit: 1269
Paikkakunta: Helsinki
Kiitos Oddish_98! :)

_________________
TS2: LC Pohjasuo
TS2: BaCC Suvilaakso
TS4: The Crowe Legacy


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)