Radola - Radosims.comin foorumi

Kaikkea simsistä, ja paljon muutakin!
Tänään on To Touko 28, 2020 3:11 pm

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Tervetuloa Radolaan!

Näin pääset alkuun: Muista lukea säännöt | Apua, tunnukseni ei toimi! | Ehdota uudistuksia | Löydät Radolan myös Facebookista | Mikä on Radola?

TIEDOTUS:
Ylläpito on foorumin hiljentyneen ilmapiirin vuoksi päättänyt ryhtyä museoimistoimiin, joten poksi sekä kommentointi on asetettu pois päältä. Kiitos ymmärryksestänne!

Kuva


Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Avoin kirje radolle
ViestiLähetetty: Pe Elo 18, 2017 4:29 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 6:25 pm
Viestit: 866
Paikkakunta: https://suoturve.net/korpi
Turku 18.8.2017

Hei rado

Olemme huolissamme Radolan nykytilanteesta. Radola on perinteikäs foorumi ja meille edelleen tärkeä kohtaamispaikka ja näkyvämpiä The Sims -sarjaan liittyviä yhteisöjä Suomessa. Siksi meitä harmittaa, että foorumi tuntuu olevan tuuliajolla.

Vaikka Radolan kävijäkunta on fiksua ja käyttäjämäärä laskenut tuhansista jäsenistä reiluun 500, valvonta olisi meistä tärkeää. Ilmapiiriongelmat ovat todellisia. Hälyttävän monet Radolalaisista ovat kokenut jonkin ilmapiiriin vaikuttavan seikan vähentäneen heidän Radolassa käyntiä (vedoten: viewtopic.php?f=46&t=427 ).

Lisäksi tunnelmaa kiristää useamman kävijän käsitys, että kävijöitä kohdellaan epätasa-arvoisesti. Esimerkiksi Poksissa moni kokee jäävänsä ilman ylläpidon huomiota siinä missä toisia arvostetaan suhteessa liikaa. Kaikkia ei voi, eikä tarvitse miellyttää, mutta perus kohteliaisuuskin tuntuu joskus olevan hukassa.

Kritiikkiä ei ole varmaan koskaan mukava kuulla. Silti toivomme, että ottaisit tämän kirjeen vakavasti. Monelle on tullut olo, että esiinnostetutkin ongelmat lakaistaan helposti maton alle.

Foorumi kaipaa johtoa. Muuten vajoaminen aina vain enemmän spämmiläksi on hyvin todennäköistä. Jos sinulla ei ole aikaa, mielenkiintoa tai intoa foorumin ylläpitoon, delegoi työtä.

Toivomme uutta/uusia moderaattoreita ja nykyiseltä ylläpidolta aktiivisempaa asennetta. Foorumien kultakauden vauhdikkuutta emme tietenkään Radolalta odota, mutta toivomme Radolan saavuttavan viihtyisän ja turvallisen keskustelupaikan aseman.

Ymmärrämme kävijöinä, että moderaattorin pestaaminen tai muut muutokset eivät ole välttämättä mitenkään yksinkertaisia toteuttaa. Kaipaamme silti näyttöä, että tämä foorumi kiinnostaa myös ylläpitoa, ei vain meitä rivikäyttäjiä.

allekirjoittavien puolesta
HilbertKirjeen voi allekirjoittaa painamalla kiitä-painiketta.

_________________
Kuva
Olisiko uuden foorumin aika: https://www.domi.fi

Tai Simsistä kiinnostuneille: https://suoturve.net/korpi


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Avoin kirje radolle
ViestiLähetetty: La Elo 19, 2017 4:29 pm 
Poissa
Iso Paha Admin
Iso Paha Admin
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 11:42 am
Viestit: 1181
Kiitos kirjeestä. Elämäntilanteeni on muuttunut mikä aikaansaa sen, ettei minulla ole mahdollisuutta käyttää aikaisemmin käytössä olleita useita tunteja & huomattavia voimavaroja Radolaan. Vuorokaudestani loppuvat tunnit. Haastava, mielenkiintoinen palkkatyö ja siihen liittyvä vilkas vapaa-ajan aktiviteetti on vaatinut sen, että olen joutunut luopumaan useista palkattomista vapaaehtoistöistä ja harrastuksista. On ikävää, että Radola on tästä kärsinyt.

Poksissa olen aina pyrkinyt kommentoimaan tasapuolisesti jos olen keksinyt jotain kommentoitavaa. On totta, että kommentit, joihin en yksinkertaisesti keksi järkevää, kannustavaa kommentointia, ovat jääneet ilman kommentointiani, koska en yksinkertaisesti keksi miten voisin (ja miksi minun täytyisi) kommentoida järkevästi ja kannustavasti esimerkiksi ihmisen suolentoiminnan raportointia. En kommentoisi sellaisia kommentteja myöskään muissa sosiaalissa konteksteissa.

Radolan väki on minulle tärkeää ja se on tarjonnut minulle todella ihania hetkiä. Näiden vastapainoksi historiaan on kuitenkin mahtunut myös äärettömän raskaita, jopa pelottavia tapauksia, joista osa ei ole kovinkaan kaukana. Kun kyseessä on palkaton harrastus, on minun usein mietittävä, kuinka paljon voin asettaa itseäni raskaaksi käyville tilanteille - ja toisaalta, kuinka paljon voin vaatia, että joku toinen asettaisi itseään niiden altistettavaksi.

Tämä tekee myös moderaattorivahvuuden kasvattamisesta kuten sanottu vähemmän yksinkertaisen asian - en halua velvoittaa ketään epämukaviin, repiviinkin tilanteisiin. Vaikka näitä on suhteessa vähän, pelko siitä että moderaattorina toimiminen voisi vahingoittaa toista ihmistä, on kenties kohtuuttomastikin torpannut moderaattoririntaman vahvistamista... Näiden varoituksen sanojen jälkeen, mikäli joku tuntee itsensä halukkaaksi moderaattoriksi, voi vapaasti ottaa yhteyttä minuun niin katsotaan tilannetta.

_________________
Whoooooom!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Avoin kirje radolle
ViestiLähetetty: La Elo 19, 2017 4:59 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 6:25 pm
Viestit: 866
Paikkakunta: https://suoturve.net/korpi
Toivon, että vapaaehtoisia moderaattoreita löytyy. Musta on vähän hämmentävää, että valvomatta jättö (ts vaikeiden tilanteiden käsittelemättömyys/rivifoorumilaisten vastuu) on ollut käypä ratkaisu.

Tässä kohtaa koen asiakseni ilmaista, ettei oma eroamiseni moderaattorin toimesta johtunut tehtävien vaativuudesta tai korkeammasta vastuusta foorumilaisten jutuista. Suurin osa moderaattorin tehtävistä, jotka nykyään jäävät täyttämättä, ovat rutiinia ja ilmapiirin valvontaa. Toki homma vaatii paljon pohtimista ja rajojen vetoa, etenkin, kun muu ylläpito on useimmiten poissa.

Jotta Radola voisi pysyä käynnissä, saati kehittyä, uusi/uudet moderaattorit ovat nähdäkseni välttämättömiä. Toivon, että hän/he saavat osakseen ansaitsemaansa kunnioitusta, sekä ylläpidolta että muilta foorumilaisilta.

_________________
Kuva
Olisiko uuden foorumin aika: https://www.domi.fi

Tai Simsistä kiinnostuneille: https://suoturve.net/korpi


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)