Radola - Radosims.comin foorumi
http://radosims.com/radola/

Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä! *Päivitetty 8.9*
http://radosims.com/radola/viewtopic.php?f=45&t=2
Sivu 1/1

Julkaisija:  rado [ Ti Syys 15, 2015 11:02 pm ]
Viestin otsikko:  Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä! *Päivitetty 8.9*

Nämä säännöt koskevat joka ikistä foorumin käyttäjää, myös sinua. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata tuikea Ison Pahan Adminin suorittama puhuttelu, bannivasaralla kumautus (toisin sanoen käyttökielto, jonka pituus riippuu törpöttelystä), ilman jälkiruokaa jättäminen tai vähintään tuikea katse.
Ole siis kunnolla! Ja kunnolla ollaan näin:

1) Jokaisella saa olla vain yksi nimimerkki käytössä.
Useamman kuin yhden tekeminen ja/tai käyttäminen on ehdottomasti kielletty. Mikäli unohdat salasanasi, tunnuksesi, oman pääsi tai muun sen sellaisen, joka vakavasti estää sinua käyttämästä olemassa olevaa tunnustasi tai et jostain muusta syystä johtuen saa tunnusta toimimaan, ota yhteyttä ylläpitoon. Mikäli tunnuksesi on ihan mahdottoman samanlainen kuin jo jonkun toisen olemassaoleva nimimerkki, ota myös yhteyttä ylläpitoon. Mikäli haluat vaihtaa nimimerkkiä, ota yhteyttä ylläpitoon.

2) Asiallinen käytös, aina!
Liikuitpa sitten missä tahansa päin foorumia, muista olla ihmisiksi. Jos käyttäydyt kuin nuijansa kadottanut aivotärähtänyt neandertaali, tämä ei ole sinulle oikea foorumi. Älä siis kilju, karju, huuda, kiroile, ärise, murise, solvaa, parjaa, herjaa, dissaa, tylytä tai muutenkaan käyttäydy kuin ääliö, vaan muista hyvät tavat ja toisten huomioiminen. Ylläpito auttaa tarvittaessa löytämään asiallisen tavan toimia, joten kuuntele, jos asiasta sinulle sanomme.

Tämän otsikon alle napsahtaa myös tiukka huomautus siitä, että itsetuhoinen keskustelu ei kuulu Radolaan. Asiatontahan itsetuhoisuus tai muunlainen mielen pipiys ei ole, mutta meillä ei yksinkertaisesti ole resursseja käsitellä sitä, joten muista, ettei Poksi tai yleinen hölinä ole oikea paikka nuppilääkkeiden puntarointiin tai omasta itsetuhoisuudesta avautumiseen. Pienemmistä elämän kolhuista ja hetkellisistä mielipahoista voi totta kai mainita, mutta mikäli oma tilanne on se, että se vaatii alan ammattilaisten apua, silloin ne tilitykset tähdätään ennenkaikkea heille. Näitä ovat esimerksi verkossa toimiva Heimo -palvelu, Nuorten kriisipiste, Nuorten netti, netin kriisikeskus Tukinetti, Mielenterveysseuran nettisivut ja Nettiturvakoti.

3) Laki on laki
Suomen laki koskee myös tätä foorumia ja sen sisältöä, joten älä tuota tai levitä materiaalia, joka on laissa kielletty, älä kannusta, yllytä tai anna vinkkejä laittomuuksiin ja muutenkaan hölmöile.

4) Älä hötkyile, hoppuile tai tuhri
Tällä tarkoitetaan sitä, että vaikket saisikaan heti paikalla vastausta mieltäsi polttavaan kysymykseen, älä ala karjumaan vastauksen perään. Viesteissäsi kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen sekä sisältöön, äläkä lähettele miljuunaa viestiä peräkanaa samaan keskuteluun - jos haluat täydentää jo kirjoittamaasi viestiä, käytä "Muokkaus" toimintoa.

5) Otsikoi etevästi
Tehdessäsi uutta keskustelua, kiinnitä huomiota otsikkoon. Sen tulee olla selkeä ja kuvaava, kertoen mistä on kyse. Älä siis naputtele otsikoksi vain "Hei apuva!" vaan kerro, mistä on kyse.

6) Pysy aiheessa
Katso aina, mikä kunkin keskustelun aihe on, ja pitäydy siinä. Jos aiheena siis on vaikkapa suosikkisimisi nimi, ei se ole oikea paikka alkaa kysellä, mistä voit ladata ihania hiuksia.

7) Tarkista aina ensin, onko aiheesta jo keskustelua
Ennenkuin luot uuden keskustelun, katso, onko siitä jo olemassa keskustelua. Ei siis tehdä samasta aiheesta useaa eri keskustelua.

8) Tähtää oikealle puolelle
Foorumilla on useita eri osioita, jotka helpottavat keskusteluiden löytämistä, joten tarkista ennen uuden keskustelun aloitusta, että olet oikealla osastolla.

9) Mainostaminen foorumilla on luvanvaraista
Jos siis haluat ostaa, myydä, markkinoida jotain tapahtumaa, palvelua, yritystä tai otusta, kysy aina ensin ylläpidolta lupa tähän.

10) Foorumi-viestiin laitettavien kuvien maksimikoko on 600x800 pikseliä (leveys x korkeus) ja ainoa sallittu muoto on jpg.
Isommat kuvat venyttävät ikävästi foorumia ja vievät turhaan tilaa.
POIKKEUKSENA tähän on chattilaatikko, eli Poksi, jossa suosittelemme pitäytymään tekstin parissa, ja jos on aivan paikko laittaa kuvia, niiden tulee olla pieniä. Tyyliin kokoa tulitikkuaski. Murh.

Ai niin, sananen vielä Poksista. Siellä hölmöilystä voi napsaa poksiporttarit, eli se, että henkilöltä evätään oikeus kirjoittaa Poksiin. Ei siis kannata sikailla sielläkään vaan ottaa onkeensa jos ylläpito huomauttaa käytöksestä.

Avattarien ja allekirjoitusten on niin ikään oltava asiallisia, ja mikäli viimeksi mainittu sisältää linkin foorumin ulkopuolelle, tulee linkin takana olevan materiaalin myös olla asiallista ja päivänvalon kestävää. Huomioithan, että allekirjoituslinkki ei saa olla kovin pitkä, sillä pitkä linkki rikkoo rumasti foorumin mobiilinäkymän. Mikäli kaipaamasi linkki on kovin pitkä (käytännössä piempi kuin Radolan perusosoite), tee siitä siistimpi tekstilinkki.

Lisäys 5.9: Toisen henkilön viestien tai sen osien käyttö allekirjoituksessa on sallittua vain mikäli olet saanut viestin käyttöön luvan viestin kirjoittaneelta henkilöltä.
8.9 lisätty tietoa auttavista tahoista ja isketty selkeyttäviä enttereitä sinne tänne.

Asia ymmärretty? Homma hanskassa? Hanskat tallessa? Pidä hauskaa!

Julkaisija:  debs [ Pe Syys 18, 2015 12:17 am ]
Viestin otsikko:  Re: Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä!

Tyhmä kysyy! Mitenkäs kuvien lisääminen, lisätäänkö kuva ulkoiselta palvelimelta (esim. Picasa) vai ladataanko suoraan tänne? Näyttäisi olevan kommentoinnissa vaihtoehtona lisätä suoraan tiedosto, en uskaltanut kokeilla, hui!

Julkaisija:  Yavannah [ Pe Syys 18, 2015 11:30 am ]
Viestin otsikko:  Re: Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä!

No niin, nämäkin luettu.
Ai muuten, voiskos kuvakohtaan lisätä, että kuvat olis aina jpg:tä koska sitä tarkemmat kuten png:t kestää ainakin mun koneella ikuisuuden ladata auki.
Tuli vain mieleeni.

Muuten sopivan yksinkertaiset ja helppotajuiset ohjeistukset. Kiitos ja kumarrus niistä. :)

Julkaisija:  Hilbert [ Pe Syys 18, 2015 11:36 am ]
Viestin otsikko:  Re: Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä!

Hilbu-täti lisäsi tuon jpg:n! Vanha sääntö, jossa pysymisen katson järekväksi. Samalla laskin kuvien maksimileveyttä, koska leveämmät kuvat näyttävät nyt levittävän teksitpalkkia. Ainakin kuvasäännöt elävät vielä, kun foorumi vähitellen rakentuu.

Julkaisija:  Yavannah [ Pe Syys 18, 2015 11:44 am ]
Viestin otsikko:  Re: Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä!

Lainaa:
Lainaa:
voiskos kuvakohtaan lisätä, että kuvat olis aina jpg:tä koska sitä tarkemmat kuten png:t kestää ainakin mun koneella ikuisuuden ladata auki.
outoa

minun mielestä ne aukeaa ihan samalla tapaa eikä pitäisi viedä kaistaa paljoakaan, joten pitäisin sääntöä hieman ehkä turhana etenkin koska jpg:n pakkaus on melko näkyvää
En tiedä itsekään, mistä mokoma johtuu, mutta osa png kuvista tulee nopeasti ja osa taas lataa ja lataa. Voihan se kai johtua siitäkin missä niitä kuvia pitää ja mistä uppaa foorumille. Mene ja tiedä.
Tähän oon törmäilly muutamalla foorumilla, mm mybsimsissä ja se ärsyttää, koska välillä ne kuvat lataa ja välillä taas ei tai sitten lataus jää vaillinaiseksi ja kuva on ärsyttävän rakeinen.

Ehkä mun koneen tai netin asetuksissa on sit joku päin prinkkalaa, mene ja tiedä, mutta tällä haavaa ei oo varaa sen enempää parempaan nettiin, kuin uuteen koneeseen ja pitäis vielä potkia itsensä siirtämään kaiken tärkeän tuolta vanhalta koneelta uudelle ja pyytää tuolta mieheltä apuja, että sais tän uuden viriteltyä täytee käyttökuntoon.

Julkaisija:  conleche [ Ma Syys 21, 2015 6:06 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä!

Kysyn nyt suoraan täällä, niin jää muistiinkin! Eli saako kuva olla siis max 600 leveä ja 800 korkea? Vai toisin päin? (:

Julkaisija:  Hilbert [ Ma Syys 21, 2015 6:08 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä!

Juuri noin 600 leveä ja vähän korkeampi, ihan foorumin leveysasetuksien takia näin pienet koot. Anteeksi epämääräisyys säännöissä, unohdin pistää nuo:P Kiitos täsmennyksestä conkku!

Julkaisija:  tina89 [ Ti Syys 22, 2015 9:11 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä!

Nyt olen lukenut säännöt ja lupaan noudattaa niitä. :)

Julkaisija:  rado [ To Joulu 31, 2015 12:49 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä! *Päivitetty 31.12*

Tättärää, sääntöjä on päivitetty kohdasta "2) Asiallinen käytös, aina" koskien ammattiavun piirissä olevia mielenmyllerryksiä. Tähän on päädytty pitkällisen pohdinnan jälkeen, jonka aikana aiheesta konsultoitu aina psykiatrista sairaanhoitajaa kuin auttavan puhelimen ammattilaistakin.
Aivan uusi asia tämä ei ole, koska tästä on jo aikaisemminkin ollut maininta, joka nyt vain on kirjattu ylös entistä selkeäsanaisemmin.
Mikäli tämä uudelleenkirjaus erityisesti ärsyttää, suosittelen tekemään nassuani esittävän tikkataulun ja viskomaan siihen tikkoja, kunnes pahin helpottaa, tai laittamaan aiheesta yksityisviestitse yhteydenottoa allekirjoittaneelle.

Julkaisija:  rado [ Su Kesä 12, 2016 9:20 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Säännöt - uusi käyttäjä, lue nämä! *Päivitetty 12.6*

Ai kauhia kun näitä sääntöpäivityksiä napsuu aivan mahdottomalla tahdilla! Tuorein on se, että allekirjoituksen linkki ei saa olla kovin pitkä, siitä yksinkertaisesta syystä, että pitkä linkki rikkoo mobiiliversion leiskan ylen ikävästi. Mikäli siis tarvitset allekirjotukseesi pitkän linkin joka vie vaikkapa blogiisi tai youtubeesi, taiteile linkki sievästi lyhyeksi tekstilinkiksi, joka käy näin:

[*url=osoitteesi]Tähän teksti, jonka haluat näkyvän[/url*]

Helppoa, eikö vain? Toki jätä omasta allekirjoituksestasi nuo * merkit poijes, ne ovat tässä viestissä vain siksi, että koodi näkyy.

Eli esimerkiksi ei näin: "Muista lukea säännöt! Katso: viewtopic.php?f=45&t=2"

Vaan: "[*url=viewtopic.php?f=45&t=2]Muista lukea säännöt![/url*]

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+03:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/