Radola - Radosims.comin foorumi

Kaikkea simsistä, ja paljon muutakin!
Tänään on Ma Heinä 13, 2020 1:22 pm

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Tervetuloa Radolaan!

Näin pääset alkuun: Muista lukea säännöt | Apua, tunnukseni ei toimi! | Ehdota uudistuksia | Löydät Radolan myös Facebookista | Mikä on Radola?

TIEDOTUS:
Ylläpito on foorumin hiljentyneen ilmapiirin vuoksi päättänyt ryhtyä museoimistoimiin, joten poksi sekä kommentointi on asetettu pois päältä. Kiitos ymmärryksestänne!

Kuva


Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: TS4: Hullujenhuone -haaste
ViestiLähetetty: To Syys 29, 2016 11:52 am 
Poissa
Isompi aktiivi
Isompi aktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 27, 2016 7:18 pm
Viestit: 82
Oli ylimääräistä aikaa joten käänsin TS4 Hullujenhuone -haasteen. Pelaan peliä englanniksi, joten heittäkää toki käännöksiä noille tavoitteille (ja korjatkaa jos olen kääntänyt jotain väärin). Muutkin korjausehdotukset käännösvalintoihini ovat tervetulleita!

TAUSTA
Sinut on vangittu mielenterveyslaitokseen vastoin tahtoasi. Todistaaksesi, että olet kelpoinen liittymään takaisin yhteiskuntaan sekä ansaitaksesi vapautesi, sinun on saavutettava psykiatrisi sinulle asettamat tavoitteet - elämäntavoitteesi. Jutun juju? Saavuta tavoitteesi mahdollisimman nopeasti, samalla kun huolehdit 7 muusta, sinun ohjauksesi ulottumattomissa olevasta potilaasta. Lisätään vielä budjettileikkausten aiheuttama kunnon huonekalujen puute ja rajatut resurssit, ja johan hommasi hankaloituu.
Tällä haasteella on kolme vaikeusastetta: helppo, keskitaso ja vaikea.

VALMISTELU
Luo siminluonnissa pääsimisi. Hänen on oltava nuori aikuinen. Voit valita vapaasti kaiken, mutta similläsi on oltava piirre Mielipuoli (Insane). Muut kaksi piirrettä voit valita itse.
Seuraavat tavoitteet ovat kiellettyjä:
- Suuret sukujuuret (Successful Lineage)
- Suurperhe (Big Happy Family)
- Ökyrikas (Fabulously Wealthy)
- Kartanoparoni (Mansion Baron)

Kun pääsimisi on valmis, luo seitsemän muuta simiä. Heidän on oltava nuoria aikuisia ja heillä kaikilla on oltava piirre Mielipuoli. Muut kaksi piirrettä ja simien tavoitteen saat valita vapaasti. (On suositeltavaa luoda muutama paha, ilkeä ja romanttinen sim, jotta kokemuksesta tulisi mielenkiintoisempi).
Potilaat (pääsimisi mukaan lukien) eivät saa olla sukua toisilleen.

Seuraava tehtäväsi on rakentaa hullujenhuoneesi asuintontille joko Willow Creekiin tai Oasis Springsiin. Tontin koolla ei ole väliä. Voit rakentaa laitoksen itse, ladata sen Galleriasta käyttämällä hashtagia #AsylumChallenge tai muokata jo olemassa olevaa taloa jommassa kummassa naapurustoista.
Rahakoodit ovat sallittuja rakentamisen aikana. Valitsemasi vaikeustaso ratkaisee, mitkä esineet ovat sallittuja. Kaikkien esineiden on kuitenkin oltava alussa halvimpia (halvat keittiötasot, sängyt, sohvat jne.) Simien tunteisiin vaikuttavat tavarat ovat kiellettyjä (paitsi jos ne on ansaittu urapalkintona). Kiellettyjä ovat myös tulta ehkäisevät esineet. Kun olet lopettanut rakentamisen, et voi enää muokata laitostasi (paitsi jos simit jäävät johonkin tiettyyn paikkaan jumiin, tai kun laitoksesi tienaa tarpeeksi rahaa uuteen taitoesineeseen, tai kun voit korvata vanhan tavaran paremmalla). Altaat ovat sallittuja, mutta ne lasketaan taitoesineeksi.
Kun hullujenhuoneesi on valmis, perheesi varat on laskettava vaikeusastetta vastaavalle tasolle. Voit muuttaa varoja kirjoittamalla koodilaatikkoon ensin "testingCheats true", sitten "money (haluttu rahamäärä)". Esimerkiksi "money 1000". Kirjoita lopuksi vielä "testingCheats false". Kirjoita koodit ilman lainausmerkkejä.

ESINEIDEN KORVAAMINEN
Kun hullujenhuoneesi säästää tarpeeksi rahaa, voit aloittaa halpojen huonekalujen ja laitteiden korvaamisen korkealaatuisemmilla. Voit vain korvata esineitä: et voi esimerkiksi omistaa kahta jääkaappia, mutta voit korvata vanhan jääkaapin uudella.

Esineiden korvaaminen on kiellettyä vaikeustasossa Vaikea.
Esineiden päivittäminen kätevyystaidolla on sallittua kaikissa vaikeusasteissa.

PELAAMINEN
- Vain pääsimisi saa olla valittuna. Et saa klikata muita simejä tarkistaaksesi heidän tietojaan tai tarpeitaan. Jos he kuolevat, ei voi mitään.
- Jos haluat, voit keskiyöllä tarkistaa onko muilla simeillä repussaan/inventaariossaan kirjoja, ruokaa tms. Pelin on tällöin oltava pysäytettynä.
- Koodit/modit/hackit jotka auttavat simien tarpeissa ja taitojen kartuttamisessa ovat kiellettyjä. Vapaan tahdon on oltava korkealla, jotta muut potilaat voivat toimia itsenäisesti.
- Et voi käyttää inventaariotasi varaamaan esineitä pääsimillesi. Esim. et voi laittaa kirjaa tai kitaraa inventaarioosi vain estääksesi muita simejä lisäämästä niitä omaansa.
- Simien elämän pituus voi olla joko normaali tai pitkä. Valitse itse.
- Ei esineiden uudelleenjärjestämistä oman edun nimissä. Et voi esimerkiksi siirtää televisiota makuuhuoneeseen ja käynnistää sitä vain häätääksesi toisen simin sängystä, johon pääsimisi haluaa nukkumaan. Et voi myöskään evätä oven poistolla muiden potilaiden pääsyä vessaan, vain jotta pääsimisi pääsee sinne jahka hän saapuu töistä.
- Jos sim kuolee, hauta on pidettävä tontilla. Jos haamusta kehittyy kauhea riesa (esim. se rikkoo jatkuvasti esineitä), voit häätää sielun.
- Vessanpönttöjen ja suihkujen/ammeiden asettaminen eri huoneisiin on sallittua, sillä häpeään kuolemista tapahtuu turhan usein.
- Vain pääsimin on sallittua työskennellä ahkerasti työpaikallaan.

LISÄOSIEN TUOMAT MUUTOKSET
Ulkoilma (Outdoor Retreat)
- Tavoite Outdoor Enthusiast on sallittu.
- Voit matkustaa Granite Fallsiin vain kun se on tavoitteen Outdoor Enthusiast kannalta välttämätöntä.
- Matkustaessasi Granite Fallsiin kaikkien potilaiden on tultava mukaan. Leiriydytte Leirintäalueelle.
Duunipäivä (Get to Work)
- Alien-potilaat ovat sallittuja.
- Aktiiviset urat ovat kiellettyjä, sillä ne vaativat tontilta poistumisen.
- Simisi ei voi omistaa liikettä.
- Jos joku potilaista siepataan ja tämä palaa alienraskaana, voit joko pitä vauvan ja ikäännyttää sen välittömästi aikuiseksi kakun avulla (on myös valittava piirre Mielipuoli), tai lähettää vauvan takaisin kotimaailmaansa kehtoa klikkaamalla.

VAIKEUSTASOT JA SÄÄNNÖT
Valittavanasi on kolme eri vaikeustasoa.

HELPPO
- Rahamäärä alussa: 1 000 §
- Saavuta kaksi tavoitetta, sitten olet vapaa!
- Tontilla voi olla TV ja tietokone samaan aikaan.
- Kaksi pesuallasta, kaksi vessanpönttöä ja kaksi suihkua/ammetta.
- Vain kuusi (6) "sänkypaikkaa". Voit esimerkiksi hankkia 6 yksittäissänkyä, tai 3 parisänkyä, tai 1 parisängyn ja 4 yksittäistä jne.
- Vain kahdeksan (8) istumapaikkaa. Tähän lukeutuvat sohvat, nojatuolit ja tuolit. Jos sinulla on ruokapöytä 6 tuolilla, et voi hankkia kolmenistuttavaa sohvaa.
- Sinulla voi olla vain 5 taitoesinettä (= jotakin taitoa nostattavaa esinettä). Valitse alussa siis viisaasti. Tietokoneita, liesiä, kirjahyllyjä, peilejä ja televisioita ei lasketa taitoesineiksi. On suositeltavaa hankkia taitoesineitä, joilla voi tienata rahaa, esim. maalausteline.
- Kaikki hullujenhuoneella saavat hankkia työpaikan, mutta muut kuin pääsim saavat työskennellä vain rikollisuusuralla pienen palkan vuoksi. He eivät saa yletä urallaan. Jos he menettävät työpaikkansa, he eivät enää saa hankkia uutta tilalle. Pääsimisi saa valita haluamansa uran. (On suositeltavaa, että ura liittyy simisi tavoitteeseen).
- Sisäkkö ja pizza on sallittu.
- Tontilta voi poistua kalaan ja keräilemään milloin vain. Toisilla asuin- ja yhteisötonteilla voi vierailla 9.00-15.00 välisenä aikana. (Matkustaessa toiselle tontille kaikki potilaat on otettava mukaan).
- Jos sim kuolee, mitään esineitä ei tarvitse poistaa.

KESKITASO
- Rahamäärä alussa: 500 §
- Saavuta kolme tavoitetta, sitten olet vapaa!
- Tontilla ei voi olla TV:tä ja tietokonetta samaan aikaan. On suositeltavaa, että jos similläsi on esimerkiksi tavoite Tietokonenero, valitset tietokoneen.
- 1 pesuallas, 1 vessanpönttö ja 1 suihku/amme.
- Vain viisi (5) "sänkypaikkaa". Voit esimerkiksi hankkia 5 yksittäissänkyä, tai 2 parisänkyä ja 1 yksittäissängyn jne.
- Vain kuusi (6) istumapaikkaa. Tähän lukeutuvat sohvat, nojatuolit ja tuolit. Jos sinulla on ruokapöytä 4 tuolilla, et voi hankkia kolmenistuttavaa sohvaa.
- Sinulla voi olla vain 5 taitoesinettä. Valitse alussa siis viisaasti. Tietokoneita, liesiä, kirjahyllyjä, peilejä ja televisioita ei lasketa taitoesineiksi. On suositeltavaa hankkia taitoesineitä, joilla voi tienata rahaa, esim. maalausteline.
- Vain kaksi potilasta hullujenhuoneella saavat hankkia työpaikan, mutta he saavat työskennellä vain rikollisuusuralla. Pääsimisi saa valita haluamansa uran. (On suositeltavaa, että ura liittyy simisi tavoitteeseen).
- Ei sisäköitä tai pizzaa.
- Tontilta voi poistua kalaan ja keräilemään 7.00-17.00 välisenä aikana. Toisilla asuin- ja yhteisötonteilla voi vierailla 9.00-15.00 välisenä aikana. (Matkustaessa toiselle tontille kaikki potilaat on otettava mukaan).
- Jos sim kuolee, 1 istumapaikka on poistettava (kunnes jäljellä on enää 1 istumapaikka).

VAIKEA
- Rahamäärä alussa: 100 §
- Saavuta neljä tavoitetta, sitten olet vapaa!
- Tontilla ei voi olla TV:tä ja tietokonetta samaan aikaan. On suositeltavaa, että jos similläsi on esimerkiksi tavoite Tietokonenero, valitset tietokoneen.
- 1 pesuallas, 1 vessanpönttö ja 1 suihku/amme.
- Vain neljä (4) "sänkypaikkaa". Voit esimerkiksi hankkia 4 yksittäissänkyä, tai 2 parisänkyä, tai 1 parisängyn ja 2 yksittäissänkyä.
- Vain neljä (4) istumapaikkaa. Tähän lukeutuvat sohvat, nojatuolit ja tuolit. Jos sinulla on ruokapöytä 2 tuolilla, et voi hankkia kolmenistuttavaa sohvaa.
- Sinulla voi olla vain 5 taitoesinettä. Valitse alussa siis viisaasti. Tietokoneita, liesiä, kirjahyllyjä, peilejä ja televisioita ei lasketa taitoesineiksi. On suositeltavaa hankkia taitoesineitä, joilla voi tienata rahaa, esim. maalausteline.
- Muut kuin pääsim eivät saa hankkia työpaikkaa. Pääsimillä saa olla työpaikka vain, jos hänen tavoitteensa sitä vaatii. Esimerkiksi tavoite Mestarikokki vaatii työskentelyä ravintola-alalla.
- Ei sisäköitä tai pizzaa.
- Tontilta voi poistua kalaan ja keräilemään 0.00-15.00 välisenä aikana. Toisilla asuin- ja yhteisötonteilla ei saa vierailla, ellei simin tavoite sitä vaadi. Tässä tapauksessa vieraluajat ovat 18.00-21.00. (Matkustaessa toiselle tontille kaikki potilaat on otettava mukaan).
- Jos sim kuolee, 1 sänkypaikka ja 1 istumapaikka on poistettava (kunnes jäljellä on enää 1 sänkypaikka ja 1 istumapaikka).

TAVOITTEET
Vaikeusasteissa ilmoitetaan saavutettavien tavoitteiden lukumäärä. Tällä viitataan tavoitteisiin kuten Tietokonenero. Tällä ei tarkoiteta tavoiteryhmiä, kuten kaikki tavoitteet luovuuskategoriassa.

PISTEYTYS
+50 jokaisesta saavutetusta tavoitteesta.
+1 jokaisesta taitopisteestä kaikilla laitoksen simeillä. Vain elävät simit lasketaan.
+1 jokaisesta 1 000 onnellisuuspisteestä kaikilla laitoksen simeillä.
-20 jokaisesta kuolleesta simistä.
-20 jokaisesta tulipalosta
-20 jokaisesta päivästä jona sähköt ja vesi on katkaistu. (Esim. jos sähkö ja vesi on katkaistuna 2 päivän ajan = -40 pistettä).

/muoks. Kiitos Yavannah suomenkielisistä nimistä! Nyt pitäisi olla haaste kokonaisuudessaan käännetty :D


Viimeksi muokannut Arctos, La Loka 01, 2016 6:53 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Ylös
   
ViestiLähetetty: To Syys 29, 2016 6:11 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 9:10 pm
Viestit: 598
Paikkakunta: Helsinki
Wau hienoa Arctos. :D Helpottuu tämänkin pelaaminen hiukkasen. :)

- Mansion Baron <-- tuo on ainakin mulla pelissä käännettynä että kartano paroni

Mä voin joutessani ja jos muistan niin yrittää raapustaa ylös kaikki tavoitteet ja muut sieltä alta ja vaikka tänne jonnekin. Kas kun tylsänä ihmisenä päätin asentaa pelini suomeksi ihan alun alkaenkin.

Edit..
Laitanpa nyt tohon noi kaikki, kun on kerran peli auki. Tosin jos haluatte, niin voin siirtää noi muuallekin. Tosin noi on hyvä pitää tallessa, jos jatkossakin kääntelee noita haasteita, niin noista voi olla jotain hyötyä. Tai jos joku haluaa, niin editoikoon tohon rinnalle sit enkunkieliset vastineet. Onpahan nekin sitten kääntöhommissa avuksi, jos jossain haasteessa taas painotetaan ettei jotain piirrettä tai tavoitetta saa käyttää. :)

Luonto
- Luontointoilija
- Kalastaja-ässä
- Vapaa kasvitieteilijä
- Intendentti

Luovuus
- Taidemaalareista taitavin
- Musikaalinen nero
- Menestyskirjailija

Pahanteko
- Yhteiskunnan vihollinen
- Yli-ilkimys

Perhe
- Suuret sukujuuret
- Onnellinen suurperhe

Rakkaus
- Sarjahurmaaja
- Sielunkumppani

Ruoka
- Mestarikokki
- Drinksumestari

Suosio
- Joukon johtaja
- Koko maailman ystävä
- Tähtivisailija
- Bilehile

Tieto
- Moniosaaja
- Nörttiaivo
- Tietokone nero

Urheilu
- Kehonrakentaja
Hassua ettei tähän muka oo keksitty mitään muuta. Itse oisin keksinyt ainakin Uimarin, ehkä myös juoksija tms ois voinu sopia. Mut tuntemattomat on EA:n luojien aatokset.

Vauraus
- Ökyrikas
- Kartanoparoni

Sit vielä luonteenpiirteet:

Tunne-elämä
Hassuttelija
Hilpeä
Itsevarma
Luova
Nero
Reipas
Romantikko
Synkistelijä
Tuittupää (sopis ainakin muhun XD )

Harrastukset
Kulinaristi
Lukutoukka
Musiikin ystävä
Nörtti
Perfektionisti
Taiteen ystävä

Elämäntapa
Ahmatti
Herkkähermoinen
Kleptomaani
Kunnianhimoinen
Kömpelys
Laiskuri
Lapsellinen
Materialisti
Mielipuoli
Siisti
Snobi
Sottapytty
Tanssimasiina
Ulkoilmasim

Sosiaalisuus
Erakko
Hyvä
Ilkimys
Lapsikammoinen
Mustasukkainen
Paha
Perhekeskeinen
Sisäpiiriläinen
Sitoutumiskammoinen
Ulospäinsuuntautunut
Äijä

_________________
- Even the smallest person can change the course of the future
Caladriel


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)