Radola - Radosims.comin foorumi

Kaikkea simsistä, ja paljon muutakin!
Tänään on Ti Tammi 19, 2021 1:55 am

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Tervetuloa Radolaan!

Näin pääset alkuun: Muista lukea säännöt | Apua, tunnukseni ei toimi! | Ehdota uudistuksia | Löydät Radolan myös Facebookista | Mikä on Radola?

TIEDOTUS:
Ylläpito on foorumin hiljentyneen ilmapiirin vuoksi päättänyt ryhtyä museoimistoimiin, joten poksi sekä kommentointi on asetettu pois päältä. Kiitos ymmärryksestänne!

Kuva


Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: TS2: Rakenna Kaupunki
ViestiLähetetty: La Joulu 19, 2015 9:15 pm 
Poissa
Pikkuaktiivi
Pikkuaktiivi
Avatar

Liittynyt: La Joulu 19, 2015 8:29 pm
Viestit: 14
Rakenna kaupunki

Haasteen tavoitteena on aloittaa täysin tyhjällä naapurustolla ja yhdellä simillä, ja luoda kokonainen "Sim Kaupunki".

Aloitus
- Sinun täytyy luoda täysin uusi naapurusto aloittaaksesi. Se voi olla millä tahansa valitsemallasi naapurustopohjalla, mutta ET SAA lisätä yliopistoa, Stadia, ostosaluetta tai yhteisötontteja. Kuitenkin, jos sinulla on Matkoilla -lisäosa, sinä VOIT lisätä matkailukohteita.
- Luo yksi sim perustajaksesi ja muuta hänet tyhjälle tontille. Voit luoda simin millaiseksi ikinä haluat (ulkonäkö ja persoonallisuus) ja kotitontti voi olla minkä kokoinen tahansa (mitä pienempi, sen parempi, koska raha tulee olemaan tiukilla).
- Naapurustosi laajentuessa, sinun TÄYTYY pelata jokaisella taloudella saman verran. Jos muutat luoksesi townieita vain heidän rahojensa takia, ja muutat heidät pois tontilta, heitä EI voi vain jättää roikkumaan perhe-valikkoon. KAIKILLA simeillä TÄYTYY pelata.
- Kun simit saavat lapsia, saat itse päättää jäävätkö he kotiin, vai muuttavatko pois. Kotona pitäminen tarkoittaa korkeampaa arvoa tontille, millä voi ansaita yliopiston (säännöt myöhemmin). Muuttaminen tarkoittaa enemmän talouksia ja enemmän yhteisötontteja. Valitse mikä toimii parhaiten sinulle.
- Uudet taloudet perustajan jälkeen voivat olla valmistaloja tai tyhjiä tontteja.
- Alussa KAIKKI urat ovat lukittuja, tarkoittaen sitä, ettei perustajalle ole työtä. Sinun täytyy löytää muita keinoja tehdä rahaa (maalaus, kirjat, aarteen etsintä, jne). Siirrymme pian urien ansaitsemiseen, mutta ensin meidän täytyy käydä läpi muutama muu aihe.
- Simeillä ei saa olla palohälyttimiä tai varashälyttimiä, ennen kuin ensimmäinen paikka lainvalvonnasta on ansaittu (säännöt ura-osiossa).
- Simit eivät saa soittaa palvelunumeroihin, lukuun ottamatta lastenhoitajaa ja adoptio-palvelua. Palvelut ansaitaan, kun asukasmäärä yltää 500 (asukasmäärä selitetään seuraavassa osiossa). Pizza ja kiinalainen ruoka ansaitaan, kun asukasmäärä on 3000.
- Servot ovat sallittuja ja ne lasketaan mukaan asukasmäärään.

Sim-kerroin
- Haasteen tavoite on saavutettu, kun kaupunki saavuttaa vähintään 50 000 asukasmäärän. Tietenkään sinun ei kirjaimellisesti tarvitse huolehtia niin monesta simistä. Tämä numero on vain kuvaannollinen ja siinä vaiheessa sim-kerroin (sk) tulee mukaan peliin.
- Sk on vain numero, joka moninkertaistaa pelattavien simien määrän, jotta saavutettaisiin kaupungin tarvittava asukasmäärä.
- Haasteen alussa sk on 1. Kun edistyt ja ansaitset tiettyjä lisäyksiä naapurustoosi, sk:si kasvaa. Pisteet sim-kertoimeesi ovat seuraavat:
+1 ensimmäisestä yhteisötontista
+1 kun sinulla on 5 yhteisötonttia
+1 jokaisesta uudesta viidestä yhteisötontista
+5 kun lisäät Stadin
+5 jokaisesta ostosalueesta
+5 jokaisesta yliopistosta
- Tästä lähtien, kun asukasmäärä mainitaan, sillä tarkoitetaan yksinkertaisesti pelattavien simiesi määrää moninkertaistettuna sim-kertoimellasi.

Naapurusto-lisäyksien ansaitseminen
Yhteisötontit: On kaksi tapaa ansaita yhteisötontti. Ensimmäinen tapa on sijoittaa mikä tahansa yhteisötontti naapurustoon, laittaa sim ostamaan se, ja aloittaa yritys sillä tontilla. Toinen tapa on se, että joka neljäs kotitalous ansaitsee yhden yhteisötontin. Jos sijoitat yhteisötontin käyttämällä toista tapaa, sen ei tarvitse olla pelattavan simin omistama, mutta jos haluat simin aloittavan yrityksen sillä sekin käy. Lisäksi lisätäksesi sim-kerrointasi, jokaisesta yhteisötontista ansaitset 1 CAS-simin. [Sinun ei tarvitse lisätä uusia simejä sitä mukaa, kun ansaitset heitä. Voit säästää heidät myöhemmäksi ja lisätä kokonaisia perheitä, jos niin haluat.]
Ostosalueet: Ansaitset ostosalueen, kun sinulla on 5 pelattavien simien omistamaa, minkä tahansa tasoista yritystä yhteisötonteilla ja liiketalous-ura ansaittuna (säännöt ura-osiossa). Sinä VOIT ansaita useita ostosalueita. Siihen tarvitset 5 yritystä lisää yhteisötonteilla ja toisen talousneron. Esimerkiksi: Jos haluat lisätä toisen ostosalueen, tarvitset 10 yhteisötontti-yritystä ja 2 talousneroa; lisätäksesi kolmannen tarvitset 15 yritystä ja 3 talousneroa, jne.
Lisäksi lisätäksesi sim-kerrointasi, jokaisesta ostosalueesta ansaitset 5 CAS-simiä. [Sinun ei tarvitse lisätä uusia simejä sitä mukaa, kun ansaitset heitä. Voit säästää heidät myöhemmäksi ja lisätä kokonaisia perheitä, jos niin haluat.]
Stadi: Stadin lisäämiseen vaaditaan vain 25 000 asukasmäärä. Toisin kuin muut lisät, voit ansaita vain yhden stadin. Lisäksi lisätäksesi sim-kerrointasi, Stadista ansaitset 20 CAS-simiä. [Sinun ei tarvitse lisätä uusia simejä sitä mukaa, kun ansaitset heitä. Voit säästää heidät myöhemmäksi ja lisätä kokonaisia perheitä, jos niin haluat.]
Yliopistot: Yliopiston lisääminen naapurustoon voi olla vaikein ansaittava, koska ne ovat kalliita rakentaa. On kolme tapaa, joilla voit kerätä varoja yliopistoa varten.
1) Voit ottaa viikoittaista veroa jokaiselta taloudelta. Vero olisi 5% heidän tonttinsa arvosta. Tämän tekemiseen voit käyttää familyfunds-koodia, hakkeroitua esinettä (esim. ATM (raha-automaatti), tai ostaa esineen/esineitä, joiden summa vastaa veroa ja jättää ne simisi tavaraluetteloon. Kun olet kerännyt 1 000 000 simoleonia veroina, voit lisätä julkisen yliopistosi. Jos valitset tämän tavan varmista, että pidät kirjaa siitä, kuinka paljon rahaa olet kerännyt ja laskin tulee hyödylliseksi.
2) Saavuta 50 000 asukasmäärä ja valtio rakentaa naapurustoosi julkisen yliopiston veloituksetta. Tämä vaihtoehto on hyvä vain, jos haluat saavuttaa asukasmäärän tavoitteen, joka tarkoittaisi loppua. Kuitenkin, jos pelaat tavoitetta pidemmälle, tämä tapa voi toimia sinulla.
3) Laita rikas sim lahjoittamaan 1 000 000 simoleonia joko julkisen tai yksityisen yliopiston rakentamiseen. Muuta tämä sim pienemmälle tontille, jos tarvetta, vähentääksesi rahasumma hänen varoistaan millä tahansa valitsemallasi tavalla.
Julkinen yliopisto hyväksyy minkä tahansa simin. Kuitenkin, jos päätät laittaa rikkaan simin rakennuttamaan yksityisen yliopiston, hän (sinä) saa päättää kuka pääsee sisään ja kuka ei. Yksityisen yliopiston perustaja saa 50 000 simoleonia per sim, joka pääsee yliopistoon.
Voit ansaita useita yliopistoja käyttämällä mitä tahansa kolmesta mainitusta tavasta. Lisäksi lisätäksesi sim-kerrointasi, jokaisesta yliopistosta ansaitset 5 CAS-simiä (opiskelijoita ehkä). [Sinun ei tarvitse lisätä uusia simejä sitä mukaa, kun ansaitset heitä. Voit säästää heidät myöhemmäksi ja lisätä kokonaisia perheitä, jos niin haluat.]

Urien ansaitseminen
Urheilu: Urheilu-uran ansaitsee heti, kun urheilu-teemainen yhteisötontti on sijoitettu. Urheilu-laji voi olla mikä tahansa keilailusta, tikanheitosta jopa footbagiin (käytä mielikuvitustasi). Tontti voi näyttää miltä haluat, mutta sen täytyy olla 5x5 (tai suuremmalla) tontilla, sillä täytyy olla alue kilpailuhenkisille peleille ja sen on oltava arvoltaan 250 000 simoleonia.
Liiketalous: Uusi paikka liiketaloudessa aukeaa joka kerta, kun pelaajan omistama yritys saavuttaa tason 10 (kotona tai yhteisötontilla). Kun pelattava sim saavuttaa uran huipun, on se avoinna kaikille.
Rikollisuus: Missä on ihmisiä, on siellä myös rikollisuutta. Kun kaupungin asukasmäärä saavuttaa 100, yksi paikka rikollisuus-uralla aukeaa. Joka kerta, kun sim saavuttaa uran huipun, aukeaa uusi paikka niin rikollisuudessa, kuin lainvalvonnassakin. Rikollisuus-uraa ei koskaan todella ansaita, mutta siinä voi olla useita paikkoja avoinna.
Ravintola-ala: Ravintola-ala ansaitsee avoimen paikan jokaisesta pelaajan omistamasta ravintola-yrityksestä, joka saavuttaa tason 5. Kun pelattava sim saavuttaa uran huipun, on se avoinna kaikille.
Lainvalvonta: Paikka lainvalvonnassa ansaitaan, kun yksi seuraavista tapahtumista toteutuu.
1) On ollut 3 murtovarkautta.
2) Asukasmäärä saavuttaa 500.
3) Jonkun talossa on ollut 3 tulipaloa.***
4) Pelattava sim saavuttaa rikollisuus-uran huipun.
Kuten rikollisuus, lainvalvontaa ei koskaan todella ansaita, mutta siinä voi olla useita paikkoja avoinna melko nopeasti.
Lääketiede: Ensimmäinen paikka lääketiede-uralla ansaitaan, kun asukasmäärä saavuttaa 1000. Toinen paikka aukeaa 5000 kohdalla ja uusi paikka aukeaa jokaisen 5000 jälkeen. Ura on avoin kaikille, kun kaupunki hankkii yliopiston.
Sotilas: Sotilas-ura ansaitaan, kun sotilastukikohtaa kuvastava yhteisötontti sijoitetaan naapurustoon. Se on yksi NPC yhteisötontti, jonka voita lisätä, kun sinulla on 4 taloutta, mutta sitä ei lueta yhteisötonttien lukumäärään eikä pelattava sim voi ostaa sitä.
Politiikka: Politiikka-ura on täysin lukittu, kunnes kaupunki saavuttaa 1000 asukasmäärän. Kuitenkin, vain yksi pelattava sim kerrallaan voi olla Pormestarina.
Tiede: Uusi paikka tiede-uralla aukeaa joka kerta, kun sim kasvaa aikuiseksi täysillä logiikka-taitopisteillä. Paikka voi myös aueta aina kolmen sähköiskun jälkeen, elektroniikan tai salaman aiheuttamana. Kun pelattava sim valmistuu yliopistosta, ura aukeaa kaikille.
Löysäily: Paikka löysäily-uralla aukeaa joka kerta, kun yhteisötontti luodaan yksinkertaisesti clubiksi. Se aukeaa kokonaan, kun Stadi on ansaittu.
Seikkailu: Jotta paikka seikkailu-uralla voidaan avata, täytyy sijoittaa tontti joka esittää museota. Tämän tontin täytyy olla vähintään 250 000 simoleonia. Kun pelattava sim saavuttaa uran huipun, on se avoinna kaikille.
Opetus: Kun kaupungin asukasmäärä saavuttaa 250, paikka opetus-uralla aukeaa. Uralle aukeaa yksi uusi paikka lisää jokaisen 250 jälkeen. Tämä ura on aina avoinna kenelle tahansa simille, jolla on tutkintotodistus, riippumatta asukasmäärästä.
Peli: Tullakseen pelaajaksi simin täytyy omistaa kaikki seuraavat esineet joko tavaraluettelossaan, tontilla jolla hän asuu tai yhteisötontilla jonka hän omistaa: kallein tietokone, videopelikonsoli, flipperi ja [”pelihalli”-peli].
Toimittaja: Kun kaupunki saavuttaa 1000 asukasmäärän, ensimmäinen paikka toimittaja-uralla aukeaa. Uusi paikka aukeaa jokaisen 1000 jälkeen. Joka kerta, kun joku saavuttaa lainvalvonta-, rikollisuus- tai viihde-uran huipun uusi paikka voidaan aukaista. Jos joku saavuttaa jonkin näistä urista huipun ennen kuin asukasmäärä yltää 1000, sitä ei lasketa toimittajan paikkojen kokonaismäärään ennen kuin asukasmäärä on saavutettu.
Laki: Laki-ura on avoinna kenelle tahansa simille, jolla on tutkintotodistus.
Musiikki: Musiikki-ura on lukittuna, kunnes musiikillinen tontti on sijoitettu naapurustoon. Ollakseen musiikillinen, siellä on oltava lava ja vähintään kolme instrumenttia. Tämä tontti voi palvella muitakin tarkoituksia musiikin lisäksi, se voi olla vaikkapa puisto tai clubi (ei lasketa löysäily uraan).

Yliopisto urat
Taide: Paikka aukeaa jokaisesta taidegalleria-yrityksestä, joka yltää tasolle 5. Se on aina avoinna simeille, joilla on täydet luovuus-taitopisteet ja 10 myytyä mestariteosta.
Luonnontiede: Paikka aukeaa jokaisesta lastentarvike-, kukka- tai maisemointiyrityksestä, joka yltää tasolle 5. Se on aina avoinna simeille, joilla on kultainen ansiomerkki puutarhanhoidossa.
Mystiikka: Ensimmäinen paikka aukeaa, kun hautausmaa on lisätty ja naapurustosta löytyy 5 hautakiveä. Ensimmäisen jälkeen uusi paikka aukeaa jokaisen 10 uuden hautakiven kohdalla. Hautakiviä ei tarvitse siirtää hautausmaalle ja lemmikkien hautoja EI lasketa.
Viihde: Paikka on avoinna jokaiselle [taikurille] ([esiintyminen]) ja [ammattimaiselle juhlavieraalle]. Kun sim saavuttaa uran huipun, paikka toimittaja-uralla aukeaa asukasmäärän ollessa 1000.

- Tietenkin viihde, mystiikka, luonnontieteet ja taide ovat avoinna kenelle tahansa simille, jolla on tutkintotodistus.
- Jos muutat luoksesi townien, jolla on työ lukitulla uralla sinun TÄYTYY laittaa hänet eroamaan. Jos muutat luoksesi townien, jolla on työ uralla, joka avoimet paikat on jo täytetty, sinun täytyy laittaa hänet tai joku toinen sim eroamaan. Reiluinta on laittaa eroamaan se, joka on alemmalle tasolla.
- Teinien ja vanhusten työt lasketaan täytetyiksi paikoiksi millä tahansa uralla.

Lemmikkien työt
Viihde: Vain ”taitavat” lemmikit, jotka ovat oppineet kaikki taidot voivat hakea tälle uralle (lukuunottamatta kissojen vessanpöntöllä käymistä).
Palvelu: Ura aukeaa, kun puhelinpalvelut ansaitaan asukasmäärän yltäessä 500.
Vartiointi: 1) Työ aukeaa kaikille lemmikeille, kun vähintään 5 simiä on lainvalvonta-uralla. TAI...
2) Omistaja on lainvalvonta-uralla.

Vapaa-aika urat
Arkkitehtuuri: Paikka arkkitehtuuri-uralla aukeaa jokaisen 10 tontin, asumuksen tai yhteisö-, jälkeen ja jokaisesta lisäyksestä naapurustoon (yliopisto, Stadi, ostosalue). Asumuksen täytyy olla asutettu. Yhteisötonttien täytyy olla valmiita ja toimivia (ei tyhjiä tontteja) ja ne voivat ollat pelaajan omistamia. Kaupunkikämpät (kerros-, rivi- ja paritalot jne.) lasketaan yhdeksi tontiksi, riippumatta siitä, kuinka monta perhettä rakennuksessa asuu.
Tanssi: Paikka tanssi-uralla aukeaa joka kerta, kun simin omistama tanssistudio aukeaa ja saavuttaa tason 5. Kun pelattava sim saavuttaa uran huipun, on se avoinna kaikille.
Esiintyminen: Paikka aukeaa joka kerta, kun sim kasvaa aikuiseksi karisma-taitopisteet täytenä. Uraa ei koskaan ansaita.
Tiedustelu: Paikka tiedustelu-uralla aukeaa joka kerta, kun sim saavuttaa sotilas-, rikollisuus- tai tiede-uran huipun.
Merentutkimus: Ura on avoinna kenelle tahansa simille, jolla on kultainen ansiomerkki kalastuksessa. Ura on ansaitaan, kun sim saavuttaa luonnontiede-uran huipun.

Kaupunkikämppä
- Jokainen perhe kaupunkikämpässä lasketaan yksittäiseksi taloudeksi laskettaessa, kuinka monta NPC yhteisötonttia sinulla voi olla.
- Kuitenkin, jokainen kaupunkikämppä lasketaan YHDEKSI tontiksi arkkitehtuuri-uraan.
- Et saa laittaa simiä pyytämään vuokraisäntää tekemään korjauksia tai muita askareita kaupunkikämpässä ennen kuin puhelinpalvelut on ansaittu asukasmäärän ollessa 500. Vuokraisännän tekemät päivittäiset kierrokset pihan puhdistamiseen ovat okei.

***Tulipalo lista
- Tulipalot simin kotona. LASKETAAN.
- Tulipalot simin korjaamasta laitteesta. LASKETAAN.
- Salaman aiheuttamat tulipalot. EI LASKETA.
- Tulipalot simin grillaamisesta ulkona. LASKETAAN.
- Kahvila-työntekijöiden auheuttamat tulipalot. EI LASKETA.
- Tulipalot yritystonteilla pelattavan simin auheuttamina. LASKETAAN.
- Tulipalot yritystonteilla työntekijöiden tai asiakkaiden aiheuttamina. EI LASKETA.
- Noidan loitsun aiheuttamat tulipalot. EI LASKETA.

_________________
LC DAHL


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: TS2: Rakenna Kaupunki
ViestiLähetetty: Ma Elo 29, 2016 12:38 am 
Poissa
Iso Paha Admin
Iso Paha Admin
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 11:42 am
Viestit: 1181
Pidän todella paljon tästä haasteesta, jossa totta viekööt, riittää haastetta!

_________________
Whoooooom!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: TS2: Rakenna Kaupunki
ViestiLähetetty: Ti Elo 30, 2016 1:38 pm 
Poissa
Lumilyhty
Lumilyhty

Liittynyt: Ke Heinä 13, 2016 9:32 am
Viestit: 18
Paikkakunta: Tampere
Löysin tän vähän aikaan sitten englanniksi ja mielessä kävi jo kääntää tämä itse suomeksi, mutta ilokseni sainkin tämän olevan jo suomennettu :) Mulla tää menee siis varmasti kokeiluun. Mukavaa vaihtelua ja lisää haastetta legacy challengeen verrattuna :D


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: TS2: Rakenna Kaupunki
ViestiLähetetty: La Syys 23, 2017 9:28 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 6:25 pm
Viestit: 866
Paikkakunta: https://suoturve.net/korpi
Kolmen sanan sääntö

_________________
Kuva
Olisiko uuden foorumin aika: https://www.domi.fi

Tai Simsistä kiinnostuneille: https://suoturve.net/korpi


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)