Radola - Radosims.comin foorumi

Kaikkea simsistä, ja paljon muutakin!
Tänään on Su Heinä 05, 2020 11:19 pm

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Tervetuloa Radolaan!

Näin pääset alkuun: Muista lukea säännöt | Apua, tunnukseni ei toimi! | Ehdota uudistuksia | Löydät Radolan myös Facebookista | Mikä on Radola?

TIEDOTUS:
Ylläpito on foorumin hiljentyneen ilmapiirin vuoksi päättänyt ryhtyä museoimistoimiin, joten poksi sekä kommentointi on asetettu pois päältä. Kiitos ymmärryksestänne!

Kuva


Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: Ma Touko 16, 2016 12:47 am 
Poissa
Pikkuaktiivi
Pikkuaktiivi

Liittynyt: Ti Syys 22, 2015 3:54 pm
Viestit: 27
Lueskelin tuota yleistä pulinaa haasteista, ja hullujenhuoneen suomennosta oltiin toivottu. Olen myös itse kaivanut tätä tosi pitkään, ja koska olin erittäin tylsistynyt, päätin suomentaa sen itse :D ja koska englantini ei ole mikään paras, ja apuna tietysti sanakirja.org, google kääntäjä, sekä oma huono enkkupääni, pahoittelen mahdollisista ontuvista kohdista, saa heittää ehdotuksia ja parannuksia! Muutamia lauseita jätin pois, joilla ei ole itse haasteen kannalta merkitystä, mitä en ihan oikeasti vain ymmärtänyt/saanut suomennettua mitenkään fiksusti D: Tässäpä tämä tulee! :)

Hullujenhuone -haaste

Sinut on vangittu mielenterveyslaitokseen vasten tahtoasi. Todistaaksesi, että olet tarpeeksi terve palaamaan yhteiskuntaan ja ansaitsemaan vapautesi takaisin, sinun täytyy saavuttaa tavoite, jonka psykiatrisi on sinulle antanut - elämäntavoitteesi.

Pelin idea? Sinun täytyy toteuttaa elämäntavoitteesi mahdollisimman nopeasti, pitäen 7 muuta potilasta, joita et tunne, ja jotka eivät ole sinun kontrolloitavissasi, hengissä ja niin onnellisena kuin mahdollista.
Sinun tehtävääsi vaikeuttaen lisättäköön, että budjettileikkauksista johtuen sairaalalla ei ole varaa kunnon huonekaluihin, ja niitä on myös rajallinen määrä.


VALMISTELU

Luo siminluonnissa 8 aikuista simiä.

Ensimmäisen simin (ainoa jota voit kontrolloida) elämäntoiveen valintaan käytä noppaa ja tätä taulukkoa:

1 – Tieto
2 – Mammona
3 – Romantiikka
4 – Suosio
5 – Nautinto
6 – Heitä uudestaan

Niille 7 simille, joita et voi kontrolloida, käytä tätä taulukkoa:

1 – Tieto
2 – Mammona
3 – Romantiikka
4 – Suosio
5 – Nautinto
6 – Perhe

Voit vapaasti valita persoonallisuuden sille simillesi, jota kontrolloit, mutta muille seitsemälle simille persoonallisuus täytyy määrittää sattumanvaraisesti. Tietysti jos haluat, voit määrittää myös ohjattavissa olevalle simille persoonallisuuden sattumanvaraisesti.

Valitaksesi luonteenpiirteet sattumanvaraisesti, käytä noppaa, ja seuraavaa taulukkoa:

Pariton (1, 3, 5) Ryhmä 1
Parillinen (2, 4, 6) Ryhmä 2

Ryhmä 1:
1 = Oinas
2 = Härkä
3 = Kaksoset
4 = Rapu
5 = Leijona
6 = Neitsyt

Ryhmä 2:
1 = Vaaka
2 = Skorpioni
3 = Jousimies
4 = Kauris
5 = Vesimies
6 = Kalat

Valitse kaikki muut kohdat miten haluat. (ulkonäkö, mieltymykset jne) Tietysti näissäkin kohdissa voit käyttää noppaa jos haluat.

Muista ettet voi koskaan kontroilloida 7 muuta simiä. Et voi edes katsoa mitään heidän tietojaan sen jälkeen, kun olet luonut heidät. Et saa tietää heidän elämäntoivettaan, heidän pelkojaan tai toiveitaan, sekä tavoitemittaria. Toisin sanoen, kun olet luonut heidät, älä koskaan klikkaa heidän kuvakettaan. Et voi myöskään kysyä heiltä mitään kysymyksiä, pyytää heitä treffeille, viedä heitä tontin ulkopuolelle tai hankkia heille työpaikkaa. He ovat voimakkaiden lääkkeiden vaikutuksen alaisina, ja toisin kuin sinulla, heillä ei ole käsitystä ajan kulusta.

Toisaalta voit pyytää heitä mukaan eri aktiviteetteihin, tai käyttää suostuttelutoimintoa, saadaksesi heidät tekemään asioita. Kuitenkin, luvassa on bonus, jos et koskaan käytä suostuttelutoimintoa.

Sinä voit poistua tontilta vain käydäksesi työssä. Muut simit voivat tulla kylään. Voit myös treffailla muita simejä, kunhan et poistu tontilta. Voit suostutella vierailijoita (mutta menetät "ei suostuttelua" -bonuksesi) tekemään mitä tahansa tontilla, mukaanlukien siivoamisen, puutarhanhoidon ja korjaamisen.

Ei kotiapulaista, puutarhanhoitajaa, korjaajaa tai tuholaistorjujaa. Et voi hankkia lapsia, tai muuttaa ketään ulkopuolista tontille, et edes jos joku kuolee.

Jos joku kuolee (potilaista tai vieraista) hauta pitää jättää tontille, ja antaa haamun vaeltaa vapaasti. Ja onneksi olkoon, nyt sinulla on kummitteleva hullujenhuone. Ja jos joku potilaista kuolee, sinun täytyy poistaa 1 sänky ja yksi istumapaikka. (Kunnes sinulla on vain 1 sänky ja yksi istumapaikka)

TONTTI/RAKENTAMINEN

Valitse minkä tahansa kokoinen tontti. Voit myös käyttää valmistaloa, jos haluat. Mutta pidä mielessä, talon suunnittelu merkitsee nyt enemmän, kuin normaalisti pelatessa. Et voi muokata taloa enää uudestaan pelin aloittamisen jälkeen. Hieman ajattelua ja suunnittelua tekee valtavan eron.

Nämä potilaat eivät saa vaellella vapaasti, joten sinun täytyy rakentaa talo. Kaikki esineet kasveja, valoja ja koristeita lukuunottamatta, on sijoitettava sisälle.

Saat käyttää rahakoodia luodessasi taloa, mutta kun olet saanut talon valmiiksi, sinun täytyy vähentää varasi 100 simeleoniin. Et saa sen jälkeen ostaa tai rakentaa mitään, paitsi korvataksesi varastetun tai perityn esineen. Kunhan se on täsmälleen sama esine.

Jos et käytä rahakoodia luodessasi taloa, sinun ei tarvitse vähentää varojasi 100 simeleoniin ennen pelaamista, ja voit ostaa mitä tahansa sisustus ja rakennustavaraa pelin edetessä, kuten ikkunoita, lattiaa, tapettia, tauluja, kasveja tai lamppuja. ET SAA ostaa mitään esinettä, jolla on jokin muu tarkoitus, kuin sisustukseen liittyvä, sisällyttäen ovet, seinät, tapetit ja taitoesineet. Ainoa poikkeus on, että voit edelleen korvata varastetun tai perityn esineen, kunhan se edelleen on sama esine.

ESINEET

Uudelleenvärjätyt esineet ovat sallittuja, kunhan se täyttää kaikki muut säännöt ja hinta ei ole liian halpa. Kaikkien esineiden pitää täyttää tietyt vaatimukset.

Sängyt - Sängyissä ei saa olla korkeampi mukavuus tai energia kuin 3. Voit hankkia joko
Yhden parisängyn ja 3 yksittäissänkyä
TAI
0 parisänkyä ja 5 yksittäissänkyä

Tuolit/Sohvat - Istumapaikkoja saa olla korkeintaan 6. Tämä sisällyttää sohvat, tuolit, ja lepotuolit. Jos sinulla on ruokapöytä ja neljä tuolia, et voi hankkia kolmenistuttavaa sohvaa. Vain yksi huonekalu, jossa on torkkumismahdollisuus, joten jos sinulla on sohva, et voi hankkia lepotuolia ja päinvastoin. Sohvissa ja tuoleissa ei saa energia olla yli 3 ja mukavuus yli 8.

Wc - Vain yksi wc-pönttö, yksi pesuallas ja yksi kylpyamme/suihku. Voit hankkia suihkun tai kylpyammeen, tai suihku-kylpyamme kombon.

Taitoesineet - Vain yksi esine per taito. Ei montaa erilaista esinettä, jolla voi harjoittaa samaa taitoa. Esimerkiksi voit hankkia maalaustelineen TAI pianon, ei molempia, sillä molemmat kehittävät luovuutta. Yksi kirjahylly, ei kahta. Ainoa poikkeus on, että voi olla kirjahylly, sekä tv, vaikka molemmat kehittää ruuanlaittoa.

Viihde - Saa olla TV tai radio, muttei molempia, ja kumman tahansa valitset, hupi saa olla vain 7. Ei muita viihde-esineitä, ei mp3-soitinta, ei tietokonetta, ei pelejä, ei biljardipöytää jne.

Elektroniikka - Puhelimia saa olla niin paljon kuin haluat, mutta koska ollaan hullujenhuoneella, ei varashälytintä, ei palovaroitinta, eikä kastelulaitetta.

Kodinkoneet - Hella on oltava, miten muutenkaan hullut voisivat leikkiä tulella?

Tavoite/Urapalkinnot - ei sallittu

Muut - Et saa lukita mitään ovia, etkä järjestää mitään huonekaluja itseäsi varten. Esimerkiksi et voi siirtää tv:tä makuuhuoneeseen herättääksesi potilaan, jotta pääsisit itse sänkyyn nukkumaan. Et saa myöskään poistaa ovia, niin etteivät muut pääsisi kylpyhuoneeseen, jotta voit käyttää sitä, kun tulet töistä kotiin.

Koodit/Hackit - ei sallittu, poislukien ikääntymiskoodi ( aging on/off)

PISTEET
Kun saavutat elämäntavoitteesi, voit laskea pisteet. Aloitat sadasta pisteestä:

Plussat:
- Et käyttänyt suostuttelutoimintoa pelin aikana = +20 p
- Jokainen taitopiste simeilläsi pelin lopussa (nyt voit katsoa hullujen tietoja) = +1 p
- Jokainen tuhat tavoitepistettä, jokaiselta talon asukilta yhteensä = +1 p
- Jokainen perheystävä = +1 p

Miinukset:

- Jokainen simpäivä joka sisältyi laitoshoitoon = - 1 p
- Jokainen tontilla asuneen kuolema = -20 p
- Jokaisen tontillavierailleen kuolema = -30 p


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Touko 16, 2016 1:33 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 9:10 pm
Viestit: 598
Paikkakunta: Helsinki
Hienoa, kiitos tästä upeasta työstäsi Miseria. Heti iski himo tehdä hullujen huone. :)
Hmm... voisikin mennä heti tekemään sellaisen. :D

_________________
- Even the smallest person can change the course of the future
Caladriel


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Touko 16, 2016 2:09 pm 
Poissa
Pikkuaktiivi
Pikkuaktiivi

Liittynyt: Ti Syys 22, 2015 3:54 pm
Viestit: 27
Voisinkin aloittaa ketjun omalla kuvallani, haha, ei oo varmaan ikinä käynyt näin simssissä, lukuunottamatta ihan ekoja pelikertoja. Oon aina tosi tarkka simieni hyvinvoinnista, mutta nyt ohjattava simini oli töissä, ja yksi hulluista unohti ruuan uuniin... Kun simejä alkoi kuolla kupsahdella, poikkesin säännöistä, ja laitoin hullut yrittämään sammuttaa paloa. Lähin kuitenkin lopulta tallentamatta :D

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: To Touko 19, 2016 1:38 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 9:10 pm
Viestit: 598
Paikkakunta: Helsinki
Sulla olikin sitten pyromaniasta kärsivä potilas hullujenhuoneellasi. :D No onneksi pystyit poistumaan tallentamatta. Muuten olisit jo varmaan hepulin partaalla.
Tässä itse tappelen pelini kanssa, että edes pääsisin pelaamaan. Tosin voisin ehkä vähennellä ladattuja jossain välissä, niin toimis toi pelikin paremmin. Tuli näet latailtua vähän kaikenlaista kivaa peliin liiankin kanssa. :D

_________________
- Even the smallest person can change the course of the future
Caladriel


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Kesä 10, 2016 12:32 pm 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 10:51 pm
Viestit: 232
Paikkakunta: Jyväskylä
Kiitos tästä! Pakko päästä pelaa toi haaste.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Heinä 18, 2016 1:51 am 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi
Avatar

Liittynyt: La Syys 26, 2015 9:27 am
Viestit: 166
Noniin pääsin justiin hullujen huone haasteen läpi (en voinut jättää kesken ja mennä nukkumaan). Ainoastaan yksi simi kuoli lämpöhalvaukseen haasteen loppupuolella, ja ajatella koko pelissä ei syttynyt yhtäkään tulipaloa! En käyttänyt tuota iän pysäyttämiskoodia vaan annoin simien vanheta ja nyt on sitten viisi päivää vielä aikaa vanhukseksi tuloon. Minun pelaamallani simillä oli elämänhaaveena terästitaaninainen ja suoriuduin haasteesta pisteillä 468 mikä ei mielestäni ollut ollenkaan huonosti:)

Edit// Tuolla yleisessä haastepulinassa rado oliki kirjoitellu vinkkejä tämän haasteen helpottamiseksi, mutta kerronpa yhden vinkin lisää... nimittäin jos kaikki muut hullut ovat menneet nukkumaan ja vallanneet sinun simisi makuupaikan, kaikki saa todella kätevästi hereille rikkomatta sääntöjä kun tilaa pizzan tai kiinalaista sillä kun ovikello soi kaikki herää:DDD

_________________
Kyllä se siitä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Syys 19, 2016 11:08 am 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 9:10 pm
Viestit: 598
Paikkakunta: Helsinki
Joo, tiedän, että tämä on TS2:n haaste, mutta mä löysin tämän TS4:sellekin tehtynä ja itsekin aloittelin vaihteeksi sen TS4:lla, ihan vain kokeilu mielessä.
Voisi joskus taas avata kakkosen ja pelailla tän haasteen.

Mutta TS4 Hullujenhuone haaste ollos hyvät, tosin ohjeistus on englanniksi. Mut jos joku haluaa aikansa kuluksi sen käännellä, niin siitä vain.

_________________
- Even the smallest person can change the course of the future
Caladriel


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Syys 19, 2016 1:39 pm 
Poissa
Iso Paha Admin
Iso Paha Admin
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 11:42 am
Viestit: 1181
Lainaa:
Noniin pääsin justiin hullujen huone haasteen läpi (en voinut jättää kesken ja mennä nukkumaan). Ainoastaan yksi simi kuoli lämpöhalvaukseen haasteen loppupuolella, ja ajatella koko pelissä ei syttynyt yhtäkään tulipaloa! En käyttänyt tuota iän pysäyttämiskoodia vaan annoin simien vanheta ja nyt on sitten viisi päivää vielä aikaa vanhukseksi tuloon. Minun pelaamallani simillä oli elämänhaaveena terästitaaninainen ja suoriuduin haasteesta pisteillä 468 mikä ei mielestäni ollut ollenkaan huonosti:)

Edit// Tuolla yleisessä haastepulinassa rado oliki kirjoitellu vinkkejä tämän haasteen helpottamiseksi, mutta kerronpa yhden vinkin lisää... nimittäin jos kaikki muut hullut ovat menneet nukkumaan ja vallanneet sinun simisi makuupaikan, kaikki saa todella kätevästi hereille rikkomatta sääntöjä kun tilaa pizzan tai kiinalaista sillä kun ovikello soi kaikki herää:DDD
Onnittelut haasteen loppuunsuorittamisesta, pistesaldosi on mitä mainioin! Ja niin myös tuo vinkkisi - usko tai älä, olen monena päivänä miettinyt, miten kummassa simit saisi hereille jotta oma pääsisi nukkumaan, kih! Nyt se on ratkaistu, kiitos!

_________________
Whoooooom!


Ylös
   
ViestiLähetetty: To Touko 23, 2019 7:24 pm 
Poissa
Lumihiutale
Lumihiutale
Avatar

Liittynyt: Ma Loka 26, 2015 8:40 am
Viestit: 250
Lainaa:
Ainoastaan yksi simi kuoli lämpöhalvaukseen haasteen loppupuolella
Miten simisi on voinut kuolla lämpöhalvaukseen The Sims 2:ssa, vaikka vain The Sims 4:ssa voi kuolla siihen :/ ? Tarkoitatko spontaanista simin syttymistä tuleen vai että simin tarpeet laskivat lämpöhalvauksen aikana niin paljon, että se kuoli virkomisen jälkeen nälkään?

Itse olen pelannut tätä kauan sitten ja se oli tosi mielenkiintoista. En tosin ole päässyt sitä läpi, mutta eiköhän senkin päivä tule vielä jossain vaiheessa. Mietin tosin, että jos Logiikka-tai Luovuus-taito nousisi huippuunsa jollain Ei-pelattavalla simillä, niin ehkä silloin siitäkin tulisi pelattava samaan aikaan tai kun oma sim on saanut elämänhaaveen toteutettua (ja mahdollisesti muutanut pois Hullujenhuoneesta) :) ? Mietin myös Karismaa, mutta sitten muistin ettei simit voi oma-aloitteisesti opetella Mekaniikkaa tai Karismaa :D !


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)