Radola - Radosims.comin foorumi

Kaikkea simsistä, ja paljon muutakin!
Tänään on Ke Heinä 08, 2020 10:51 am

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Tervetuloa Radolaan!

Näin pääset alkuun: Muista lukea säännöt | Apua, tunnukseni ei toimi! | Ehdota uudistuksia | Löydät Radolan myös Facebookista | Mikä on Radola?

TIEDOTUS:
Ylläpito on foorumin hiljentyneen ilmapiirin vuoksi päättänyt ryhtyä museoimistoimiin, joten poksi sekä kommentointi on asetettu pois päältä. Kiitos ymmärryksestänne!

Kuva


Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 31 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Yleisiä teknisiä ongelmia
ViestiLähetetty: Ke Loka 21, 2015 3:44 pm 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 6:48 pm
Viestit: 284
Paikkakunta: Mäntän lähiseutu
Teen nyt tämmöisen ja tiedän että tämä on osin kesken, koska en tätä aina ehdi laatia IRL-kiireiden takia. Tässä siis koitan käydä läpi yleisiä teknisiä ongelmia ja ratkaisuja niihin josta voi olla hyötyä.
Pitää sanoa, jos jotain olennaista uupuu, ilmoitin jo aiemmin tuolla tästä, ettei mene aiheet päällekkäin.

Yritän enempi keskittyä pelin teknisiin ongelmiin ja koota mahdollisia ratkaisuja tähän kolmosen osalta.

Ongelma 1: mod ilmoittaa, että ikääntyminen jumittunut/reititys estetty...
Mahdollinen ratkaisu: Avaa konsoli ensin CTRL+SHIFT+C:llä ja kirjoita resetsim Etunimi Sukunimi, esim. resetsim Taneli Haaveinen.

Ongelma 2: Useampi kohde kaupungissa antaa virhesanomia kun olet asentanut errortrapin ja mastercontrollerin.
ErrorTrapin linkki on tässä ja MasterControllerin linkki on taas tässä. Näihin siis viittasin, kun puhuin ongelmassa useista virhesanomista, joihin ei auta oikein edes ResetSim. Nämä kaksi modia asennetaan Mods-hakemistoon kuten muutkin Sims 3:sen modit ja hackit.

Tiedän kokemuksesta, että MasterController ja ErrorTrap, kuten osa nraasin modeista, tukevat suomen kieltä. Jos siis kaupunki, jota pelaat, herjaa yhtenään reititysvirheistä, ikääntymisen jumittumisesta ja ties mistä. Niin etsi kaupungintalo/kaupunginhallintokeskus kartalta pelin aikana.
Nyt klikkaa hiirellä kaupungintaloa ja valitse "nraas" jos sellainen on siinä ja sinulla on nuo pari kätevää modia apunasi.

Sitten etsi valikoista kohta, jossa lukee joko "resetoi maailma" tai vastaava ja odota! Maailman koosta riippuen tämä kestää jonkin aikaa, jolloin kaikki simit ja objektit resetoituvat turvallisesti. Tosin koululaisten arvosanat laskee heti seiskaan, mutta tämä lienee murheista pienin, jos sait oikuttelevan naapuruston taas toimimaan. Toivoakseni sait toimimaan tämän ohjeen avulla.
(oma huomatus itselle: kuva asiasta tulee tähän)

On myös tullut huomatuksi, että ikääntymisen jumittumisen taustalla voi joskus, muttei aina, olla äkkiseltään muuttuneet simien ikävaiheen asetukset. Tällöin usein auttaa se, kun säätää ikävaiheet takaisin vastaamaan niitä lukemia, joissa ne olivat ennen ikävaiheiden muutoksia (esim. jos oli uudelleen asennus).

Ongelma 3: peli ilmoittaa virhekoodista 12, kun yrittää tallentaa
Mahdollinen ratkaisu: Kokeile ensin, jos mahdollista, siirtyä Windowsin puolelle (oletan, että on Windows). Siellä sitten avaa hakemistopolku, joka on Win 7:ssa alla olevan tapainen ja Win 10:ssä samankaltainen mitä itse tiedän, vaikuttaa olevan Sims 3-hakemistopolku Windows 8 ja 8.1:ssä myös alla kuvatun kaltainen:

C:\Users\käyttäjänimesi\Documents\Electronic Arts\The Sims 3 :oikea: yritä poistaa näistä mahdollisimman monta:

- simCompositorCache.package
- socialCache.package
- scriptCache.package
- CASPartCache.package
- compositorCache.package

Palaa takaisin peliin ja yritä tallentaa peli eri nimellä, jos virhekoodia ei tule, niin hyvä niin.

Ongelma 4: kuin edellä, eli kohta B. mutta virhekoodi 12 tulee jatkuvasti kun tallentaa.
Mene hakemistopolkuun joka on mainittu esimerkissä 2. Poista siellä KAIKKI esimerkissä 2.
Listatut cache-tiedostot, tämän voi tehdä myös Crash Log Analyzerilla, jonka voipi ladata tästä. Tämän työkalun avulla voi myös analysoida pelin virhelogit ja katsoa, miksi peli kaatui tai miksi jokin muu epäonnistui.

Kannattaa myös latailla Delphy's Dashboard jolla voi olla myös tarvetta tarkistaa, mikä muu voisi aiheuttaa virheherjan 12. Ainakin itsellä oli kerran 5-7 duplikaattia ja kolme duplikaattien aiheuttamaa konfliktia. Poistin kaikki duplikaatit käsin ladatuista ja korvasin vanhan modin uudemmalla versiolla siinä samassa. Sitten Delphy'n Dashboardilla päivitin tilannenäkymän ja värimerkinnät katosivat.

On tullut kokemuksesta todettua, että duplikaatit ladatut voivat sotkea pelin ja siten aiheuttaa virhekoodin 12, vaikka muuten peli toimisi ihan hyvin. Tiedän sen itse, koska peli salli tallennukset heti, kun poistin duplikaatit, jotka löysin ladattujen seasta.

Ongelma 5: Tallennettu peli ei aukea Sims 3-pelissä...
Mene hakemistoon /saves jonne peli tallentaa kaikki tallentamasi pelit. Lisäksi peli generoi ns.
backup-tallennuksia aina, kun tallennat vanhan päälle. Jos tallennuksen perässä lukee ".bad" se meinaa sitä, että tallennus on pilalla ja käyttökelvoton.  :!:
Tämmöisten asioiden takia on suositeltavaa tallentaa omaa peliään eri nimillä aina välillä.

Kuva
Tältä voi näyttää tallennuskansiossa, esimerkkikuvassa on alleviivattuna ne tallenteet, jotka ovat varmistuksia, joita peli luo jos tallennat vanhan päälle.

Oletetaan, että tallennus Brigdeport 3.sims3 ei aukea lainkaan, kokeile seuraavaa temppua:
Nimeä ensin pelitallennus Brigdeport 3.sims3 vaikka muotoon Brigdeport 3.old-sims3. Sen jälkeen
uudelleennimeä pelitallennuksen varmistus Brigdeport 3.sims3.backup muotoon: Brigdeport 3.sims3 kokeile nyt avata Sims 3 ja koeta, saatko tallennuksen NYT auki? Jos sait avattua, niin kaikki sujui kuten piti. :)

Ongelma 6: Vaikeuksia löytää uusia ladattuja satojen .sim3pack-tiedostojen seasta.
Ne vanhat, jo asentamasi .sim3pack-tiedostot hakemistossa /Downloads ovat lähinnä varmistuksia
peliin asennetuista ladatuista, ne voit siirtää jonnekin toiseen, vaikka uuteen luotuun hakemistoon.
Huomaa: puhuin SIIRTÄMISESTÄ, en käskenyt POISTAA. Peli luo itselleen asennetuista .sim3pack-tiedostoista cache-tiedostot hakemistoon /DCCache, jonka sisältöön ei tarvi koskea.

Voit siis siirtää jo asentamasi .sim3pack tiedostot vaikka muistitikulle tai -kortille, tai vaikka poltat .sim3packit DVD-kiekolle, kunhan itse sitten tiedän, mihin siirsit ne. :)

Ongelma 7: Poistetut ladatut näkyvät silti pelissä?
Tämä voi johtua siitä, että niiden ns. avatarit on yhä jääneet poistamatta. Mene Sims 3 hakemistossa Thumbnails-hakemistoon, siellä näkyy tämmöistä:
Kuva

Kokeile, auttaako kun siirrät kokeeksi nuo kuvan kolme tiedostoa muualle? Peli normaalisti generoi joka aloituskerralla uudet tiedostot tilalle. Niin ja hakemistossa /FeaturedItems (muista tarkistaa oliko nimi tämä) on turhaakin turhempia, jopa tuhatlukuun yltäviä, EA:n sinne generoimia avatareita omille mainoskuvilleen eri esineistä/hiuksista/vaatteista... nämä tiedostot voi poistaa Thumbnails-hakemiston sisältä huoletta.

Ongelma 8: Pelissä näkyy mustat reunat joko ylä- ja alalaidassa ruutua, tai vasemmassa ja oikeassa laittaa näyttöä.

Ratkaisu: kokeile säätää pelisi resoluutio samaksi, kuin mikä on koneen näytön resoluutio. Jos tämä auttaa, niin ongelma on ratkaistu.

Ongelma 9: Peli kaatuilee muistinhukkaan.

Jos näin on, niin ensiksi voi yrittää grafiikkasäätöjen pienentämistä (vaatii aina pelin uudelleenkäynnistyksen). Ellei sekään auta, voit yrittää hivuttaa pelillesi enempi muistia. Sims 3 on 32 bittinen sovellus kuten sen kaikki lisäosat ovat myös. Tämän takia pelille on oletuksena annettu vain 2 GB ram-muistia. Pelin kaatuilun muistinhukkaan voi huomata myös Crash Log Analyzerin avulla, latauslinkki ylempänä tässä oppaassa. Tarkalleen kohdassa 3.

Tällä sivulla on englanniksi ohjeet siihen, miten voit hivuttaa lisää muistia pelin käyttöön. Jos esimerkiksi sinulla on koneessa 8 GB ram-muistia, voit nostaa määrän 4 GB:hen, mutta ei kuitenkaan tätä isommaksi. Vastaavasti: 16 GB ram-muistia :oikea: voit antaa 6,5 GB pelin käyttöön. Miten tämä tapahtuu?

Tämä tapahtuu menemällä Sims 3-peruspelin hakemistopolkuun, jonne peli on asennettu:
C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 3\Game\Bin asematunnus voi olla erikin, eli jos peli ja lisäosat on asennettu vaikka E:\ asemalle, niin sitten C:\ korvataan E:\ asematunnuksella ja tässä hakemistossa tarkkuutta!

Kuva
Oikea hakemisto näyttää tältä. Oikea tiedosto on korostettu kuvassa keltaisella ja sen alla on luomani zip-varmistus samasta tiedostosta ennen muokkausta. Tämmöinen varmistus on hyvä tehdä, tai sitten luo tiedostosta Sims3.ini kopion vaikka nimellä Sims3.old mutta luo kopio AINA ennen muokkailun aloitusta.

Itse tiedostosta Sims3.ini etsi alla oleva kohta, rivillä MemoryUsageLimit (muistin käyttöraja) on heti yhtä kuin-merkin jälkeen oletuksena tämä rivi:
[ResourceSystem]
MemoryUsageLimit = 20000000

Jos on siis 8 GB ram, kirjoita kuten alla:
[ResourceSystem]
MemoryUsageLimit = 40000000

Jos on taas 16 GB ram, kirjoita kuten alla:
[ResourceSystem]
MemoryUsageLimit = 65000000 (Miksi juuri näin, eikä lukua 80000000 :?: Siksi, koska jos luvuksi asettaa tuon 80000000 (8 GB) niin peli kaatuu muistihukkaan, syynä on 32 bittisen muistiavaruuden täyttyminen.)

Muihin tietoihin ei tarvi, eikä kannata koskea, tallenna ja sulje tiedosto. Älä ikinä anna yli puolta ram-muistista, jota koneessasi on, oikeastaan tuo alin esimerkkirivi on se maksimi. :!:

Käytännössä Sims 3 ei 32-bittisyytensä takia näe enempää kuin parhaimmillaankin sen 4 gigatavua. Tämä tiedostonmuokkailuvinkki voi silti auttaa ratkaisemaan Sims 3-pelin kaatuilut muistihukkaan. Huom, totesin hiljattain, että muisti voi tulla kolmosen osalta täyteen, jos koneessa on ajossa muita 32-bittistä muistiavaruutta käyttäviä sovelluksia.

Ongelma 10: Entä jos lataamani uusi maailma on .world-päätteinen tiedosto?
Tätä varten muokkasin kuvan, josta selviää asia paremmin, jokainen *.world tunnisteella tuleva
maailma, siis ladattu maailma, tulee kuvan mukaiseen paikkaan. Ohjekuva on alla, josta asia
selvinnee.
Kuva

Ongelma 11: Korruptoituneet tonttien nimet...
Kuva
Outo nimisana tontille, kuten kuvassa? Syynä on ehkä unohtunut tontin asennus peliin, jonka johdosta vain osa tontista näkyy, tontilta katoilee tavarat (yleensä vain katoaa, jos erikoissisältöä). Tämä ilmiö johtuu siitä, että tontin datat löytyvät vain osittain pelin cache-tiedostoista, joita peli on luonut esim. aiemman tontin asennuksen yhteydessä. Näitä tulee vain tonteille (storesta) ja naapurustoille. Esimerkissä lukeva CAS/Store/Description:GoldenTicketToyFactory SET Tarkoittaa viittausta puuttuvaan tontin (tiedosto)nimeen yleensä (en ainakaan ole noteerannut poikkeuksia).

Esimerkin kuvassa puuttuu Storesta simpointseilla ostettavissa oleva lelukauppa. Sinun ei tarvi poistaa tonttia naapurustostasi, vaan heti kun havaitset vian, poistu tallentamatta ja lataa puuttuva tontti tai naapurusto. Tontin asentamisen jälkeen tontin torso nimi korjaantuu normaaliksi ja tontin erikoissiltö palautetaan. Itsellä tämä toimi esimerkiksi vialliseen "Paapan Tila" erikoistonttiin.

Jos taas lataamasi pelitallenteen KAIKKI tontinnimet ovat kuvan kaltaisia, sinulta puuttuu kyseinen naapurusto jonka pelitallenteen avasit. Asenna naapurusto samoin kuin tontit, joiden nimissä on kuvakaappauksen kaltaisia vikoja ja poistu naapurustosta nytkin tallentamatta (ainakaan vanhan tallenteen päälle).

Ongelma 12: Saparotukka on kaikkialla, jopa miehillä.
Itse mietin mikä tätä saa aikaan, tarkistin ettei mikään oma ladattu, no ei onneksi vaan sellainen ladattu ainakin itsellä aiheutti, kuin Tyylikäs Treenikokoelma jossa on yksi jopa bad cc-ladattavaan verrattava hiusmalli (Täydelliset Saparot ja kuvaus: Näytä näiden saparoiden avulla, kuinka pirtsakka oikeastaan olet!):

Kuva
Keltaisella korostettu on saparotukkamalli, joka on väärin conffittu.

Ehkä liiankin täydelliset saparot, jos sen päämäärä on levitä joka simille plumbotteja myöten? Tätäkö se kuvauksen pirtsakkuus nyt meinaakin? Ei muuten, mutta saparotukan tapa levitä on kyseenalainen ja pelin mukana tulee jossain lisärissä saparotukka, joka on oikein conffittu ja vaaraton. Jos silti meinasit ladata tuon setin, lataa varmuudeksi vain vaatekerrat, ei hiusmalleja tuosta setistä. Vielä en tiedä, mikä package tuon setin sisällä on se pahis, mutta kaipa sekin selkiää.

Ainakin itsellä tuo hiusmalli levisi kaikkialle pelattaviin simeihin, jopa vanhoihin plumbotteihin ja sai aikaan sen, että kaikki näyttivät samanlaisilta riippumatta oliko mies vai nainen. Kokeile purkaa tuon tiedoston asennus ja poista myös kaikki cachet ja worldcachet. Palaa peliin ja tarkista, poistuiko saparotukkamalli nyt? Jos poistui, niin mitään ei tarvitse tehdä. Ainakin itsellä auttoi heti, kun poistin tyylikkään treenikokoelman.

Vinkki: Niitä treenivaatteita on muuallakin netissä. Niin ja myös pelin generoimat avataret pelien eri esineille on syytä poistaa, nämä luodaan aina uusiksi kuitenkin, tosin puhtaalta pöydältä. Tähän asti en tunne muita Storesta saatavia hiusmalleja, jotka on väärin conffittu.

Ongelma 13: Simit näyttävät oudoilta, vauvat ovat puoliksi eri väriä tai tontit on sinisiä.
Ilmeisesti olet ladannut jossain vaiheessa ns. pahisladatun, ainakin yhden sellaisen, näistä yksi vastenmielisimmistä on kenkäviruksenakin tunnettu kenkämalli, joka on määritelty jokaiseen eri asuryhmään, naisille ja miehille, sekä jokaiseen eri ikäryhmään vauvasta vanhukseen asti.

Katso tästä pahat ladattavat ja sitten mene hakemistoon C:\Users\käyttäjänimesi\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\DCBackup ja sitten kirjoita alla olevan kuvan näköiseen kenttään hakemasi pahisladattavan tiedostonimike:
Kuva

Esim. kenkävirus käyttää tiedostonimeä: 0x53c8a792708a8503c3af11001586b1b0.package ja on
löydettävissä hakemistosta DCBackup. Muista myös, että se, jolta latasit epähuomiossa kenkäviruksen, on myös yhtälailla uhri, koska hän ei tee sitä tahallaan. Kenkäviruksesta siis on kyse siksi, koska se leviää simien keskuudessa.

Ongelma 14: Storesta ei onnistu lataus, vaikka palomuuri/virustorjunta ei estä liikennettä.
Eli olet varmaan ladannut setin tai naapuruston, josta maksellut tuhansia simpointseja, sitten on herännyt aihetta ihmettelyyn, kun lataus ei onnistu millään selaimella, vaikka palomuuri tai virussofta ei estä liikennettä. Tokihan tilanne harmittaa, mutta kokeile vain sitkeästi eri päivinä ja eri aikaan vuorokaudesta (työn tai opiskelun salliessa tietty). On syytä noteerata, että Storenkin servut, eli palvelimet voivat olla hyvinkin kuormittuneita toisinaan.

Asiavirheistä kannattaa mainita toki vaikka privalla tai hyödyntäen tätä topaa. Täydennän tätä aloitusviestiä sitten, kun on aikaa, eli kun kerkiän. Toivottavasti tästä on hyötyä noihin yleisiin ongelmiin ja huom: kuvat ovat omia kuvakaappauksiani. :)

_________________
Jokaisen tulisi saada kunnon nettiyhteys.


Viimeksi muokannut Allo, Pe Heinä 15, 2016 7:34 pm. Yhteensä muokattu 11 kertaa.

Ylös
   
ViestiLähetetty: To Marras 05, 2015 12:22 pm 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 6:48 pm
Viestit: 284
Paikkakunta: Mäntän lähiseutu
Tämä viestitila on varattu sitä varten, jos tuo 20k merkkiä-raja tulee vastaan. Nyt tässä on memolistaa-itselle että muistan.

Memo itselle:
- Lisää esimerkkikuvalinkki kohtaan 8 ja tarkenna samaa kohtaa hieman jotenkin jos tarvetta on.

Muuta:
- Luotu ongelmanratkaisu viallisesti näkyvien tonttien nimille (storen) ja luotu ratkaisu saparotukalle.
- Lisätty ratkaisuohje 14, joka koskee Storen ladattavia, joista on maksanut.

_________________
Jokaisen tulisi saada kunnon nettiyhteys.


Viimeksi muokannut Allo, Pe Heinä 15, 2016 7:38 pm. Yhteensä muokattu 7 kertaa.

Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Marras 16, 2015 5:24 pm 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi

Liittynyt: La Syys 19, 2015 12:50 pm
Viestit: 136
Saanko tässä kysyä, vai mihinkähän pitäis mennä uikuttamaan? :D
Eilen pelatessa lähetin yhen simin yliopistoon. Peli latas normaalisti, mutta kyseinen simi ei ilmestyny yliopistoalueelle, siellä näky kaikkia muita mut ei tätä yhtä. Palasin perheeseen ja se simi oli siellä, mutta ennen ikääntymistään.
Sit kokeilin lähettää koko perheen lomalle, taas latas normaalisti ja lomapaikka aukesi, mutta perhe ei ilmestyny sinne. Mitä pitäis tehä? En oo pitkään aikaan käyny lomalla tai pelannu yliopistossa, mut viimeks kun pelasin kaikki toimi moitteetta

_________________
Kun mustavalko tv muuttu väriks, niin kai mulle kävi.
Sä olit jotain mitä venasin koko elämäni.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Marras 23, 2015 1:19 pm 
Poissa
Miniaktiivi
Miniaktiivi

Liittynyt: Ke Marras 04, 2015 8:10 pm
Viestit: 4
En tiedä onko tämä tekninen ongelma, mutta kysynpähän silti täällä, niin ei tarvitse uutta aihetta tehdä... Palomiessimilläni jäi Angry Grome -tehtävän jälkeen juoksu päälle, kuinka palautan liikkumisen normaaliksi eli kävelyyn? Ärsyttävää katsoa tuon touhotusta vessasta keittiöön ja makkariin juoksujalkaa... ResetSimiä kokeilin jo, muttei auta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Marras 23, 2015 4:05 pm 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 6:48 pm
Viestit: 284
Paikkakunta: Mäntän lähiseutu
Lainaa:
En tiedä onko tämä tekninen ongelma, mutta kysynpähän silti täällä, niin ei tarvitse uutta aihetta tehdä... Palomiessimilläni jäi Angry Grome -tehtävän jälkeen juoksu päälle, kuinka palautan liikkumisen normaaliksi eli kävelyyn? Ärsyttävää katsoa tuon touhotusta vessasta keittiöön ja makkariin juoksujalkaa... ResetSimiä kokeilin jo, muttei auta.
Toisinaan noihin palotehtäväeventteihin liittyy bugeja. Oletko jo ladannut kokeeksi mastercontrollerin ja sen core-modin? Sillä voisi yrittää simin resetoimista myös, kun hakee kohdan "resetoi sim". Mastercontrollerin pitäisi tulla suomeksi, jos oma pelisi on suomeksi asennettuna. Toinen vaihtoehto on saman modin toiminto "resetoi tontti" tämä siis sillä tontilla, jossa bugittava sim on. Muistelen tosin Mastercontrollerin "resetoi sim" olevan hieman tehokkaampi tapa resetoida sim, kuin pelin oma resetsim-koodi. Erona lähinnä se, että bugista simiä klikataan ja sitten nraas -> edistynyt -> resetoi sim.

Voi myös kokeilla superkoodilla hetkeksi asettaa tarpeet muuttumattomiksi, tämä siis postilaatikosta tapahtuu tuo toiminto.

//EDIT: Korjasin vastauksen oikeaksi, resetoi sim onkin kohdan Edistynyt takana, ei Perus saati Keskitason, kuten aiemmin muistin väärin. Oma mokani. :-)

_________________
Jokaisen tulisi saada kunnon nettiyhteys.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ti Marras 24, 2015 8:11 pm 
Poissa
Miniaktiivi
Miniaktiivi

Liittynyt: Ke Marras 04, 2015 8:10 pm
Viestit: 4
Kiitos, Allo! MasterControllin resetti palautti takaisin kävelyyn :-)


Ylös
   
ViestiLähetetty: Su Joulu 27, 2015 3:33 am 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi
Avatar

Liittynyt: La Syys 19, 2015 11:06 pm
Viestit: 298
Paikkakunta: Kajaani
Olettanen, että tässä topassa saa kysellä teknisistä ongelmista. :)

Lopettelin pelin ensin tallennettuani, huomasin kuitenkin että peli on edelleen tehtäväpalkissa. Ilmoitti, että peli on kaatunut. Painoin ok ja seuraava ikkuna olikin tällainen:

Kuva

Mitähän tämä meinaa? :oho:

Vanhassa Radolassa oli tosin pienet tekniset kysymykset-topa, joten pahoittelen jos tässä ei saa kysyä.. :c

_________________
I'm just a Little dreamer.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Su Joulu 27, 2015 1:02 pm 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 6:48 pm
Viestit: 284
Paikkakunta: Mäntän lähiseutu
Lainaa:
Olettanen, että tässä topassa saa kysellä teknisistä ongelmista. :)

Lopettelin pelin ensin tallennettuani, huomasin kuitenkin että peli on edelleen tehtäväpalkissa. Ilmoitti, että peli on kaatunut. Painoin ok ja seuraava ikkuna olikin tällainen:

Kuva

Mitähän tämä meinaa? :oho:

Vanhassa Radolassa oli tosin pienet tekniset kysymykset-topa, joten pahoittelen jos tässä ei saa kysyä.. :c
Googletin tuota virheherjaa ja itse tuo "sianlatinaosuus" voi vaihdella, mutta tämmöinen löytyi ainakin tulosten seasta: http://modthesims.info/t/515015 tuolla sama virhe on eri kielellä ja ensiksi voisi kokeilla ajurien päivitystä (itsellä näytönohjain aiheuttaa joskus lagia). Jos ajurien päivitys ei toimi (kannattaa ladata ajurit valmistajien omilta kotisivuilta), niin sitten voi nostaa Sims 3:sen muistin kattorajaa, ohje on selostettu aloitusviestissä. :-) En usko, että mikään ladattu tuota saisi aikaan, jos sama herja tuli eri kielellä tuon linkin takaa mainitun henkilön kertomusten mukaan.

_________________
Jokaisen tulisi saada kunnon nettiyhteys.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ti Joulu 29, 2015 8:28 pm 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi
Avatar

Liittynyt: La Syys 19, 2015 11:06 pm
Viestit: 298
Paikkakunta: Kajaani
Lainaa:
Googletin tuota virheherjaa ja itse tuo "sianlatinaosuus" voi vaihdella, mutta tämmöinen löytyi ainakin tulosten seasta: http://modthesims.info/t/515015 tuolla sama virhe on eri kielellä ja ensiksi voisi kokeilla ajurien päivitystä (itsellä näytönohjain aiheuttaa joskus lagia). Jos ajurien päivitys ei toimi (kannattaa ladata ajurit valmistajien omilta kotisivuilta), niin sitten voi nostaa Sims 3:sen muistin kattorajaa, ohje on selostettu aloitusviestissä. :-) En usko, että mikään ladattu tuota saisi aikaan, jos sama herja tuli eri kielellä tuon linkin takaa mainitun henkilön kertomusten mukaan.
Muistin kattorajaa nostettu ja tsekkailtu näytönohjaimen ajureita, pitäisi olla ajantasalla. Pitääpä tutkailla mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään, eilen pelaillessa mitään ongelmaa ei tullut. :D

_________________
I'm just a Little dreamer.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ke Tammi 06, 2016 8:18 pm 
Poissa
Miniaktiivi
Miniaktiivi

Liittynyt: Ke Tammi 06, 2016 8:07 pm
Viestit: 4
Moi! En tiiä meneekö tää nyt oikeeseen osoitteeseen, tää sivusto näyttää ihan erilaiselta kun ennen. Onko muuten vanhoja keskusteluja enää missään? Sieltä ratkesi niin moni ongelma.

Mutta asiaan siis. Ongelmana on, että pelissä kaikki asennettu sisältö ei toimi. Uudelleen asensin pelin kokonaan joskus vuosi sitten, enkä pitkiin aikoihin pelannut ollenkaan, joten en tiedä onko ongelma ollut jo silloin, vai onko tämä ilmaantunut vasta nyt. Pelistä puuttuu kaikki vanhat tallentamani simit (kansio on kyllä paikoillaan), ladattuja tontteja, esineitä, simejä yms... Kansioita kun plärää niin kaikki on sielä. Myös käynnistyssovellus näyttää, että nämä ovat asennettuna. Pelistä puuttuu myös ihan virallista sisältöä. Esim. lucky palms kaupunki toimii, mutta siihen kuluvaa kasinotonttia ei löyty enää mistään. Missä vika?

Toinen ongelma on käynnistyssovellus, joka kaatuu ihan jatkuvasti. Tämä ongelma alkoi vasta eilen, kun yritin noita tontteja asentaa uudelleen. Mietin voiko jossain asennetussa sisällössä olla jokin vika, mikä kaataa tuon käynnistyssovelluksen? Voisin toki yrittää poistaa niitä - ainut vaan, että sovellus kaatuu niin nopeasti, ettei kerkeä tekemään yhtään mitään.

Näiden ongelmien kanssa kuin painii, niin ei tarvii tarkemmin miettiä mihin peli-into on kadonnut aiemmin.... Itse peli toimii muuten ihan hyvin, mutta puuttuvat osat vaivaavat. Yksi vaihtoehto on toki poistaa kaikki ja asentaa uudestaan kaikki. En tosin muista, mistä kaikkialta niitä tiedostoja piti hävittää, ettei mitään jää vahingossakaan jäljelle. Täällä ei vissiin enää ole niitä ohjeita missään?


Ylös
   
ViestiLähetetty: To Tammi 07, 2016 7:44 pm 
Poissa
Lumihiutale
Lumihiutale

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:00 pm
Viestit: 251
---

_________________
Pärjäilkäähän.


Viimeksi muokannut Grimirr, Su Maalis 04, 2018 3:36 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Tammi 08, 2016 9:29 am 
Poissa
Superaktiivi
Superaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 6:48 pm
Viestit: 284
Paikkakunta: Mäntän lähiseutu
Lainaa:
Tätä kysyin jo vanhassa radolassakin, mutta nyt ongelma on uusiutunut ja en muista mikä oli siihen ratkaisu. Elikkäs, peliä käynnistäessä peli ei avaudu, vaan näyttö menee hetkeksi mustaksi ja sitten peli pienenee tuonne tehtäväpalkkiin tai mikä se nyt onkaan.
Liittyiköhän ratkaisu jotenkin pelin ikkunatilaan laittamiseen? Jos liittyi, niin en todellakaan muista, miten se tehtiin.
Ainakin itsellä aukeaa peli, kun hetken räplään näppäimistöä, normaalisti niin, että pyrin vaihtamaan
eri avoinna olevaan prosessiin. Tämän jälkeen tulee sellainen kyssäri (jos tulee) jossa pitää vastata hyväksyvästi, niin peli käynnistyy. Itsellä tämän lisäksi ainakin tulee herja awesomemodin ristiriidasta, mutta siltikin voi sallia ko. modin jos se on käytössä. En tiedä, mihin ikkunatilalla tarkasti viitataan, mutta jos kyseessä on pelin peluu ikkunassa, niin ongelma voi ratketa vaihtamalla näkymä kokoruututilaan.

Tuohon aiempaan en osaa vastata, jos joku tietää, niin vastatkoon. :)

_________________
Jokaisen tulisi saada kunnon nettiyhteys.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Tammi 08, 2016 10:34 pm 
Poissa
Pikkuaktiivi
Pikkuaktiivi

Liittynyt: La Marras 21, 2015 9:39 pm
Viestit: 22
Mistä voisi johtua että yksi perhe takkuaa huolella niin ettei sitä jaksa enään pelatakaan, saattaa toimia parikymmentä sekuntia normaalisti ja sitten pysähtyy kokonaan, takkuaa ja hidastelee, taas toimii hetken jne. Muut perheet toimivat normaalisti.

Niin ja ei ole mitään ladattuja (paitsi ea:n omia)


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Tammi 08, 2016 10:36 pm 
Poissa
Hyperaktiivi
Hyperaktiivi
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 6:25 pm
Viestit: 866
Paikkakunta: https://suoturve.net/korpi
viimonen selittää paljon, etenkin, jos tontti on jo pitkään pelattu:/ Perheen muutto toiselle tontille SAATTAA helpottaa, samoin sopivat hackit.

_________________
Kuva
Olisiko uuden foorumin aika: https://www.domi.fi

Tai Simsistä kiinnostuneille: https://suoturve.net/korpi


Ylös
   
ViestiLähetetty: Pe Tammi 08, 2016 10:51 pm 
Poissa
Pikkuaktiivi
Pikkuaktiivi

Liittynyt: La Marras 21, 2015 9:39 pm
Viestit: 22
Ei ole pitkään pelattu, pari iltaa vain. On siis uusin perheistäni, osalla toimivista pelattu jo useita sukupolvia. Hackeja en lataile.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 31 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+03:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)