Hahmot

Peruspelin kummajaiset

Kanikamu

Jos simin sosiaalisuuspalkki pääsee karahtamaan punaiselle, ylisuuri, elähtänyt pehmolelu saapuu piristämään yksinäisyyden riivaamaa simiäsi.
Pitkäkorvaa voi paitsi jututtaa ja halailla, myös mätkiä kuin nyrkkeilysäkkiä, eikä topöhäntä ole millänsäkään. Jahka simin sosiaalisuus on hieman kohonnut, katoaa kani sinne mistä tulikin, taivaalle.
Ristihuulella on eräs hauska ominaisuus: muut kuin sosiaalisen kontaktin puutteesta kärsivä simi eivät voi nähdä sitä, toisten simien silmissä yksinäinen rassukka siis puhuu itsekseen. Pupujussikoita on kolmea eri väriä: keltainen, sininen ja vaaleanpunainen. Jos tontilla on yhtä aikaa useampia kanikamu, tiedossa on draamaa, joka jättää jopa Rumat ja Arat toiseksi: pitkäkorvat voivat alkaa juttelemaan,tappelemaan, tai jopa suutelemaan keskenään.

 

Viikatemies

Tämä karu hahmo saapuu noutamaan simejä, joiden maallinen taival on tullut tiensä päätökseen. Onnettomuuteen tai sairauteen kuolleet simit kuolema lähettää taivaalliseleen lintukotoon ilman eri seremonioita, mutta jos viimeiselle matkalleen on lähdössä vanhuuteen kuoleva simi, riippuu lähdön sujuvuus simin tavoitepalkin väristä. Onnellisen elämän (eli palkki korkealla) eläneet simit lähtevät ilomielin Tuonelan Lautturin mukaan matkalaukku valmiina, kun taas onnettomat simit voivat jopa alkaa riuhtomaan tiimalasia Herra Kuoleman luisevista sormista.
Kova ulokuori voi pettää: Kuolema on itse asiassa melko lempeä, etenkin jos karismaattinen simi suostuttelee häntä säästämään rakkaansa. Jos taloon ei vainajan- tai siis tuhkauurnan tai hautakiven, lisäksi jää muita simejä, voi Viikatemies huoahtaa tehtävänsä jälkeen hetken vaikkapa television parissa, tai käymällä vessassa.

Hulatytöt

Joskus Viikatemiehen vanavedessä ilmestyy liuta häpeällisen vähäpukeisia neitokaisia, jotka letkuttelevat lanteitaan letkeän lainelautamusiikin tahtiin. Näin käy, mikäli kuolevan simin tavotepalkki on erityisen korkealla.
Tavoittepisteiden määrästä riippuu, montako kaunokaista paikalle ilmaantuu.
Jos simin tavoitepalkki on platinalla itse Herra Kuoleman saapuessa, simin haudasta tulee platinahauta.

 

 

 

Alienit

Outolaakson kaduilta ja kodeista voi löytää näitä vihreäihoisia ja mustasilmäisiä kummajaisia, joiden todellinen koti on kaukana, kaukana täältä taivaan tähtitarhoissa.
Saadaksesi ihka-aidon aliensimin peliisi, sinun pitää onnistua saamaan miespuolinen aikuinen simi avaruusaluksen kyytiin. Tässä onnistut kun pistät simin tiirailemaan tähtiä kaukoputkella yöaikaan. Varaudu pitkälliseen tähystelyyn, sillä todennäköisyys että simisi kaapataan on vaivaiset 5%. Naisten on turha liftata lentevän lautasen kyytiin, sillä heille ei jää matkasta kuin pelkkä muisto.

 

 

 

 

Terapeutti

Harmaahapsinen herrasmies saapuu juuri silloin, kun hätä on suurin. Toisinsanoen silloin, kun simi on kokenut pahimpien pelkojensa toteutuvan ja sen myötä simin tavoitepalkki on humpsahtanut punaiselle.
Tohtori-Setä tippuu taivaista, marssii sekoilevan simin luo, nostaa tämän pystyyn, pyörittelee hetken kädessään olevaa kapinetta simin kasvojen edessä ja katoaa sitten.
Samoin kuin kanikamun kohdalla, muut simit eivät voi nähdä tätä vierasta. Jos siis näet simisi tuojottelemassa selkä kaarella tyhjyyteen typerä ilme naamallaan, tarkistappa näkyykö Tohtori Sykerön pikkuserkkua missään..

 

 

Yliopiston mukana tulevat

Zombi

Pelattavien kummajaisten kavalkadi laajenee tämän manalan majoilta takaisin elävien kirjoihin (tai ainakin melkein elävien kirjoihin) palanneen hahmon myötä. Yliopistokoulutuksen suorittaneet simit voivat työllistyä mystiikan saralla, josta he saavat palkinnoksi Haudantakaimen, hauskan pikku puhelimen jolla voi soittaa itse Kuolemalle ja ostaa takaisin rakkaansa (tai miksei vihamiehensäkin) sielun. Jos kustannuksissa kitsastelee, voi palautus hieman tökkiä, ja ennen niin elinvoimainen simi palaa harmahtavan kelmeänä, linkkaavana rumiluksena.
Zombit eivät voi hankkia lapsia eivätkä kuolla vanhuuteen. Simi palautuu Manalasta zombina vain mikäli maksat Viikatemiehelle alle 1022 simeleonia.

 
Huutosakkilainen

Hieman zombia viehättävämpi ilmestys on sporttinen naisopiskelija, joka kirmaisee tontille ja alkaa esittää kannustustanssia. Kuten arvata saattaa, tämä tanssijatar kuuluu yliopiston huutosakkiin. Eipä siinä kummempia, ota hyvä asento ja nauti esityksestä! Huutosakkiin ei voi liittyä, mutta toki simisi voi ostaa huutosakkipuvun ja no, leikkiä huutosakkilaista…
Huutosakkilaisten asuissa on varaa valita: kuvassa olevan mustan lisäksi löytyy myös sininen vaihtoehto.
Tämän tytön kanssa ei kannata alkaa tapella, sillä silloin saa pippurisen vastuksen! Erityisen mielellään huutosakkilaiset löylyttävät lehmiä.

Laama

Huutosakkilaisen lailla tontille omin lupineen säntäämä laamaa kuuluu niin ikään kampuksen vakiokalustoon. Eipä tuolla pupun oloisella pitkäkorvalla ole muuta tekemistä, kuin toimia koulun maskottina. Naisille vinkiksi: tuon naurettavan puvun alta voi löytyä syötävän söpö nuori mies! Asian voi tarkistaa kutsumalla laaman kanssaan poreammeeseen. Myös laamoilla on kaksi eriväristä paitaa, musta ja sininen.

 

 

 

 

 

Lehmä

Kahdella jalalla kulkeva kanttura on kilpailevan yliopiston maskotti, joka parhaansa mukaan koettaa pilata kamouslaisten päivän. Pierupilat, sähköshokit ja vesi-ilmapallot kuuluvat tämän Mansikin vakiokalustoon, pidä siis varasi! Useat ihmiset ovat raportoineet kantturan kärsivän ilmeisesti suolistoperäisistä ongelmista, sillä mokoma sarvijaakko voi jumittua asunnon vessaan jopa kokonaiseksi lukukaudeksi.
Kuten laaman, tämänkin puvun alta löytyy ihan oikea simi.

 

 

 

Viuhahtelija

Jottei meno yltyisi liian eläimelliseksi, esiteltäköön myös nämä kampusalueen estottomimman elijät. Etenkin osakunniissa asuvat simit saavat aika-ajoin nauttia lyhyestä nudistiesityksestä, kun tontille pinkaisee ilkosen alastomana pinkova nainen tai mies.
Jos nappaat viuhahtelijan perheeseesi, ota huomioon että tämä simiryhmä ei lopeta kelteisillään kirmailua edes eläkkeellä ollessaan.
Kai tämä on sitä opiskelijaelämää….

 

 

Yöelämän mukana tulevat

Vampyyrit

Eräs tunnetuinpia marginaaliryhmän edustajia ovat ehdottomasti nuo verenjanoiset, terävähampaiset yön hahmot, vampyyrit.
Stadissa yöaikaan liikkuvat simit voivat löytää nämä arkustaan karanneet sielut, joiden hampaat janoavat verta… Onneksi viattomat sivulliset sentään ovat turvassa, vampyyrit eivät hyppää jokaisen vastaantulijan kaulaan, vaan suostuvat antamaan suloisen puraisunsa vasta ystävilleen.
Jos vampyyri pääsee puremaan simiäsi, simisi muuttuu vampyyriksi, jolloin hänen on parasta maata päivät arkussaan, ellei halua tehdä lähempää tuttavuutta Viikatemiehen kanssa. Kuten tosielämänkin vampyyrit, pelin pitkähanpaat eivät heijastu peilistä eivätkä vanhene. Vampyyrit voivat siirtyä paikasta toiseen lepakon muodossa lentäen. Vampyyrinpuremasta parantuu ostamalla ennustajaeukolta antivampirismia.

 

 

Rouva Kurjenkaula

Jo alkuperäisestä Simsistä (eli Sims 1 pelistä) tuttu tuikeailmeinen muori vaaniskelee yhteisötonteilla. Kohteekseen ikäneito valitsee siveettömästi käyttätyvät simit, jotka saavat tuta tämän nutturatantan laukun voiman. Jos kanssaeläjät suostuvat käyttäytymään kunnolla, tyytyy täti neuolomaan rauhallisesti pälyillen silti puolelta toiselle, ihan kaiken varalta. Huom, mikäli sinulla on sekä Yöelämää että Vuodenajat ja käyt leikkimään Vuodenaikojen toivomuskaivolla, huonosti sattuessa kaivosta pomppaa- kukas muukaan kuin tämä viehkeä ikäleidi!

 

 

Kauppa auki- lisäosassa tulevat

Servot

Robotinrakennuksessa kultaisella ansiomerkillä palkitut simit voivat rakentaa robotin, joka on melkein kuin ihminen: se elää, tuntee, rakastaa ja vihaa. Ei se sentään lisäänny, mutta joskus näyttää että mieli sen tekisi… Servolla ei ole muita tarpeita kuin energia, jonka se lataa ympäristöystävällisesti aurinkopaneeleillaan.
Servo toimii yleismies-Jantusen ja hovimiehen sekoituksena puuhaillen arjen pikkuaskarien parissa, ellet komenna sitä tekemään jotain.
Servoja ei kannata ottaa kylpyseuraksi, sillä veden päästessä virtapiireihin luvassa on kipinöitä!
Lemmikkielämän myötä tulevat

Ihmissusi

Ihmissusi kuuluu samaan kastiin kuin vampyyrit ja zombit, eli tavalllinen simi voi muttua tälläiseksi. Koodia ihmissudeksi muuttumiseen ei ole, niinpä sinun tulee ensin ystävystyä tontillesi aika-ajoin ilmestvien susien kanssa, ja toivoa, että joku niistä puraisee sinua. Kuka tahansa susi ei kelpaa, purema on saatava kiiluvasilmäiseltä, mustalta johtajasudelta.
Saatuaan pureman simi muuttuu joka ilta illan pimetessä karvaiseski, eläimelliseksi mellastajaksi, ja paulautuu entiselleen päivän valjetessa. Yön aikana simin luonteessa tapahtuu muutoksia, jotka ovat pysyviä. Ihmissui voi tartuttaa pienen, karvaisen ongelmansa muihin simeihin haukkaamalla heistä palan. Ihmissusi on erittäin hyvä eläintekouluttaja.Karvapeitteestään simi pääsee eroon ostaessaan eläintekouluttuajalta vastalääkettä.
Ihmissudeksi muuttuminen on ehkä vaikeinta kaikista kummajaismutoksista!

 

 

 

Vuodenaikojen ihmeet

Vihersimi

Tavallinen simi muuttuu vihersimiksi jos simi vain viitsii käyttää tuholaismyrkkyä tarpeeksi usein. Vihresimeillä on vihreä iho ja hiukset, kaunis lehtipuku ja jaloissaan puiden oksista muotoutuneet kengät. Vihersimeille tulee automaattisesti puutarhanhoidon kultainen ansiomerkki, ja muutenkin he ovat erityisen näppäriä puutarhassa. Aikuinen vihersimi voi jatkaa sukuaan helposti, simiä klikatessa tulee vaihoehto ”Tee viherlapsi”. Humpsista vain ja pään heilautus, ja edessäsi on vihreä taapero. Toisin kuin muut simit, vihersimit elävät vain kolme ikävaihetta: taaperoajan, aikuisuuden ja vanhuuden. Lisäksi puutarhan viherpeukaloilla on vain 3 tarvetta: vesi, auringonvalo ja rakkaus.
Kasvettuaan aikuiseksi vihresimi kuin vihersimi saa automaattisesti puutarhanhoidon kultaisen ansiomerkin.
Mikäli vihreys saa sinut näkemään punaista, voit ostaa antiviheriäeliksiiriä puutarhaseuran jäseneltä ja palauttaa simisi normaaliksi.

 
Pingviini

Monia on hämmästyttänyt tontille taapertanut pieni pullea pingviini, joten on aivan oikein että kyseinen linssilude pääsee muiden erikoisten ilmestysten joukkoon. Toisin kuin muilla merkillisyyksillä, pingviinillä ei ole sen kummepaa tarkoitusta. Se voi taapertaa pihalle milloin vain, sitä voi paijata, se voi tehdä pikku pisut tontille ja hotkaista pihalla olevat kalat (se syö korkeintaan 3 kerralla). Pikku vieras myös puhelee lumiukoille. Pingua ei, sääli, saa lemmikiksi, mutta söpöyspisteet se korjaa silti

Matkoilla lisäosan mystiset ilmestykset

Isojalka

Tällä karvaisella veijarilla on kunnia pokata The Sims 2 Matkoilla lisäosan virallinen kummajaisen titteli, sillä se kuuluu samaan sarjaan kuin zombiet, vampyyrit ja ihmissudet. Erotuksena muita perusveijareista isojalaksi ei voi muuttua samoin kuin vampyyriksi tai muuksi yllä mainituksi otukseksi.
Karvaisen kaverin voi paikallistaa Kolmijärven lomakohteesta, piilotetulta tontilta. Isojalka ilmeisesti hinkuu kovastikkin sivistyksn pariin, sillä karvakas kaveri on helppo ottaa osaksi perhettä. Isojalalla on muutamia hauskoja ominaisuuksia, kuten: se ei piittaa hygieniastaan, pitää vieraiden pelottelusta, omaa maksimitaidot ja kultaiset ansiomerkit, eikä tarvise ystäviä yletäkseen. Jostain syystä katit eivät voi sietää tätä otusta. Könsikäs ei myöskään ymmärrä romantiikan päälle
Ninja

Tämä veikko hallitsee paitsi piilottelun myös näyttävät sisääntulot. Takemizu lomakylässä lymyävä taistelulajien ekspertti nimittäin saapuu paikalle komealla loikalla valonvälähdyksen saattelemana. Jos onnistut kohtaamaan ninjan, voit oppia tämän pöheän kyvyn myös itse. Tosin, ei se kaikilta onnistu, sillä ennen kuin ninja ryhtyy mentoriksesi, pitää sinun vastata oikein ninjan esittämään kysymykseen. Kun simisi on oppinut kyvyn ilmiintyä kuin Mikrossi… siis ilmestyä kuin ninja, simi voi opettaa taidon muillekkin.

 

Guru

Siinä missä ninja oli vauhdikas, on guru yhtä aktiivinen kuin… no, sammaloitunut kivi. Ukon voi bongata Takemizu lomakylän kätketyltä tontilta, jossa papparainen meditoi. Tarjoile hänelle teetä ja osoita muutenkin kunnioitusta, ja kuulet mielenkiintoisen tarinan ja komean tarinakäärön. Guru jakaa myös elämänviisauksia, kuten ”Olet kulkenut pitkän matkan mutta pituus ei merkitse viisautta”- mitä se sitten tarkoittaakin.