Piilotetut taidot

Tuttujen mekaniikan, karisman, ruuanlaiton jne. lisäksi simeillä on tukku piillotettuja taitoja, jotka voi valjastaa käyttöön jos tietää mistä etsiä niitä.

Läksyt
Lapset ja teinit tekevät läksynsä nopeammin, jos, saat heidän piilotetun aivokapasiteettinsa käyttöön. Tämä onnistuu niin, että simin tullessa kouusta kotiin ensimmäisenä koulupäivänään, pistät lapsen/teinin pyytämään apua läksyjen tekoon. Huomaa, että auttajan on oltava mukana koko läksyjen teon ajan, jotta temppu onnistuu! Kun nämä ensimmäiset kotiläksyt on tehty, sekä niiden tekijä että auttajana ollut simi saa siitä muiston. Tästä eteenpäin koululaiset tekevät läksynsä nopeammin, myös yksikseen.

Biljardi (YLipisto lisäosan myötä)
Tätä taitoa simin kannattaa harjoitella yksinään, sillä jos simi häviää pelin toisen simin kanssa, hänä taitonsa laskevat. Laita simi harjoitteleman lyötniä ksylofoniin tai mukiin. Aluksi simin lyömät pallot menevät minne sattuu, mutta ahkeran harjoittelun jälkeen ne alkavat osua maaliinsa. Saadakseen piilotetun taidon täyteen (100/100) simisi saa harjoitella mekoisen tovin, yli 40 simituntia. Tässä taidossa kunnostautuneet teinit saavat stipendin yliopistosta (1000 simeleonia), ja aikuiset voivat tienata rahaa haastamalla muita mukaan.

Tanssi
Kehittääkseen tanssitaitoaan simin on aina hommattava itselleen kaveri mukaan. Pistä simi ensin tanssimaan yksin, klikkaa sitten tosita simiä ja valitse ”Pyydä mukaan”. Simillä on kolme eri tanssitasoa, ja saavutettuaan niistä korkeimman hän voi paitsi brassailla sillä myös saada stipendin (1000 simeleonia). Tanssitaidon kehittyminen vie aikaa, varaa siihen ainakin 40 simituntia.

Jooga
Simisi voi joogata, jos hänellä on vähintään 3 kuntopistettä. Joogaaminen kehittää kuntoa, ja myös joogassa voi kehittyä. Vähitellen simisi ei enää tee niin paljon virheitä (eli vaikkapa romahda kasaan kesken liikkeen). Lopulta simisi on niin hyvä, että voi joogata sohvapöydällä, jos simin aktiivisuus (persoonassa) on vähintään 9. Klikkaa pöytää ja vaihtoehdoksi tulee joogaus, ja simisi keipauttaa itsensä pöydälle. Pöydällä joogaus ei nosta kuntoa.

Meditointi
Simit, joilla on vähintään 3 logiikkapistettä, mutta vain 7 leikkisyyspistettä, voivat meditoida. Meditoinnin aikana simin tarpeet eivät kulu, ja jos otat vapaan tahdon pois päältä, voit jättää simisi leijumaan vaikkka ikuisuudeksi. Muista kuitenkin, että simisi ikääntyy normaalisti, ja myös suhteet muihin simeihin käyttäytyvät normaalisti. Meditoinnissa ansioituneet simit kokevat kaksi mielenkiintoista ilmöitä, joihin molempiin liittyy sinisen valon välähdys. Ensimmäisen välähdyksen jälkeen simisi nousee hieman lattian yläpuolelle. Tadaa, simisi levitoi! Toisen välähdyksen jälkeen simisi voi teleportoida itsensä silmänräpäyksessä tontin laidalta laidalle.

Luovuus
Maalaustelineen parissa vietetty aika kasvattaa paitsi simiesi luovuutta, myös heidän maalaustaitoaan. Saavutettuaan korkeat luovuuspisteet simisi alkavat saada maalaamistaan tauluista satoja simeleoneja. Tietokoneella kirjoitetut romaanit kartuttavat myös simiesi luovuttaa ja tätä piilotettua taitoa. Taidokas simi paitsi maalaa taulun ja kirjoittaa romaanin nopeammin, myös saa niistä enemmän rahaa kuin saman määrän luovuuspisteitä omaava toverinsa.

Romantiikka
Voi olla, että peilin edessä vietetyt tunnit ”Harjoittele hurmaamaan” toiminnon kanssa tekevät simistäsi tehokkaamman naistenkaatajan tai miehennielijän, mutta täysin varmaksi en mene tätä vannomaan.